ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Π.Ο.Ε.ΙΔ.Δ.
ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  318 ΕΙΔ.2919/3-3-82
www.poeidd.gr, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 13 (5ος ΟΡΟΦΟΣ) 104 32  ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ.:  210 52 25 158,  Fax: 210 52 27 237

Δελτίο τύπου
για την καθυστέρηση πληρωμής των έργων

Aθήνα 1/2/2019

Η νέα διαδικασία πληρωμής (από 01.01.2019) όλων των έργων του ΥΠΠΟΑ μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, καθώς καμία Υπηρεσία δε γνωρίζει πώς πρέπει να πληρώσει και ποιος είναι αρμόδιος για την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας.
Επειδή το ζήτημα ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί,  η Ομοσπονδία μας ζήτησε από την πρώτη στιγμή από το Υπουργείο να υπάρξει μια μικρή παράταση, ώστε τα έργα του ΥΠΠΟΑ να ςυνεχίσουν να πληρώνονται με την προηγούμενη διαδικασία. Σε συνάντηση της ΠΟΕΙΔΔ με την ΕΔΕΠΟΛ επιβεβαιώθηκε ότι έχει γίνει επίσημο αίτημα για εξάμηνη
παράταση, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην πληρωμή όλων των συναδέλφων και η μετάβαση στον νέο τρόπο πληρωμής να γίνει με ομαλό τρόπο.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η έγκριση της αιτηθείσας εξάμηνης παράτασης, που σημαίνει ότι  θα μπορούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των συναδέλφων μας σε όλα τα έργα του ΥΠΠΟΑ. Η Ομοσπονδία μας θα παρακολουθεί στενά το ζήτημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η πληρωμή όλων των συναδέλφων.
Ως ΠΟΕΙΔΔ θα είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Για το Δ.Σ. της ΠΟΕΙΔΔ

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΑΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ                                                         ΣΚΕΠΑΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ