Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Το κώλυμα του ταμείου, το ιστoρικό του, οι αιτίες του, οι επιπτώσεις του και μια λύση

 

Αθήνα, 3/11/2019

Από τις τελευταίες εκλογές του Σωματείου, που ανέδειξαν την υπάρχουσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του, και μέχρι σήμερα, το Σωματείο καλείται να λειτουργεί, και να είναι αποτελεσματικό, χωρίς αντιπρόεδρο και, κυρίως, χωρίς ταμία, λόγω της άρνησης της ΔΑΣ να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών της. Το γεγονός ότι το Σωματείο καταφέρνει να ανταποκρίνεται στο ρόλο του, παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι το κώλυμα του ταμείου δεν υπάρχει. Υπάρχει και έχει ιστορικό, αιτίες, πλαίσιο και επιπτώσεις.

ΓΕΝΙΚΑ: Είναι ένα αντικειμενικό γεγονός ότι η ΔΑΣ δεν είναι η πλειοψηφούσα παράταξη, βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών της 1ης/6/2018. Ταυτόχρονα, το αντικειμενικό αυτό γεγονός κάνει τα μέλη της να μη σέβονται τα ψηφίσματα του Δ.Σ., όταν δεν περνάει η «δική τους» πρόταση, με αποτέλεσμα συνεχείς δυσλειτουργίες.

ΕΙΔΙΚΑ: Στο πρώτο Δ.Σ. της 19ης/6/2018, που συγκλήθηκε με σκοπό την εκλογή του Προεδρείου, έγινε μυστική ψηφοφορία, βάσει καταστατικού, για την πλήρωση των 5 θέσεών του. Για τις θέσεις για τις οποίες δεν υπήρχε κανένας υποψήφιος, τέθηκαν σε υποψηφιότητα, αναγκαστικά, όλα τα μέλη του Δ.Σ., που δεν είχαν αναλάβει κάποια θέση, κατά την εξέλιξη της ψηφοφορίας, καθώς είναι σαφές ότι, για την ομαλή λειτουργία του Σωματείου, δεν γίνεται να παραμείνει καμία θέση κενή! Σύμφωνα και με την αρχή της αναλογικής αντιπροσώπευσης,  το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν με την ψήφο τους όλα τα μέλη του Δ.Σ., ήταν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζερβός Μιχαήλ (ΕΚΤΑΚΤΟΙ)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αργύρης Βαγγέλης (ΔΑΣ)
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κουμτζή Μαρία (ΕΚΤΑΚΤΟΙ)
ΤΑΜΙΑΣ: Διασίτου Βαρβάρα (ΔΑΣ)
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ντόγκα Ευγενία (ΕΚΤΑΚΤΟΙ)

Ακολούθησαν οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ., Αργύρη Βαγγέλη και Διασίτου Βαρβάρας, με πρόσχημα ότι «δεν τηρήθηκε η απλή αναλογική» -πράγμα που, αυταπόδεικτα, δεν ισχύει. (Τα πρακτικά του Δ.Σ. της 19ης/6/2018, καθώς και οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. είναι επίσημα έγγραφα και είναι στη διάθεση όλων των μελών του σωματείου, ανά πάσα στιγμή.) Ταυτόχρονα, η ΔΑΣ αρνείται, μέχρι σήμερα, να στείλει τους αντικαταστάτες, που θα αναλάβουν τις θέσεις των παραιτηθέντων.

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε, με κάθε τρόπο, να πείσουμε τα μέλη της ΔΑΣ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, είτε αναιρώντας τις παραιτήσεις τους είτε ορίζοντας αντικαταστάτες, αλλά αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία, απορρίπτοντας οποιαδήποτε πρόταση λύσης του προέδρου («δεν θα κάνουμε ό,τι μας λες»), επαναλαμβάνοντας ρητά ότι «δεν αναλαμβάνουν καμία θέση» και ότι δεν «κάνουν συνδιοίκηση», με επιχείρημα ότι «έτσι θεωρούν ότι εκπροσωπούν καλύτερα τους ψηφοφόρους τους».

Επειδή:

1) η άρνηση της ΔΑΣ να αναλάβει τις ευθύνες της έχει αφήσει το Σωματείο χωρίς ταμείο για πάνω από 1 χρόνο, πράγμα που συνεπάγεται τα εξής: Το Σωματείο δεν μπορεί να εισπράξει τα χρήματα που έχει, καθώς μόνο ο επίσημος Ταμίας μπορεί να τα διαχειρίζεται, ως εκ τούτου όλα τα χρέη και οι λογαριασμοί του Σωματείου είναι απλήρωτα, ούτε μπορεί το Σωματείο να στηρίξει οικονομικά οποιαδήποτε κίνηση απαιτεί την ελάχιστη καταβολή χρημάτων. Αλλά, το κυριότερο είναι ότι το Σωματείο αδυνατεί να ανανεώσει εγγραφές και να εγγράψει νέα μέλη, αιτήσεις των οποίων κατατίθενται συνεχώς!

2) καταλάβαμε ότι η άρνηση της ΔΑΣ να αναλάβει ευθύνες, εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική αποσυντονισμού και αποδυνάμωσης του Σωματείου, αποσκοπώντας σε μικροπολιτικά και κομματικά oφέλη. Η στρατηγική αυτή επιβεβαιώνεται και με τη γενικότερη στάση και συμπεριφορά στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., στις Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και στις συναντήσεις του Σωματείου με διάφορους φορείς. Η συμβολή των μελών της στη διοίκηση του Σωματείου περιορίζεται, εν τέλει,  στην αποφυγή κάθε ευθύνης, στη συνεχή και άτοπη κριτική και καταγγελία, στην παρεμπόδιση οποιουδήποτε διαλόγου και προσπάθειας συντονισμού για σοβαρά θέματα, διακόπτοντας, ειρωνεύοντας, φωνάζοντας, βρίζοντας, χλευάζοντας, αποπροσανατολίζοντας και χαώνοντας τη διαδικασία, στη συντονισμένη συκοφαντία και συνεχή δυσφήμηση του Σωματείου στα μέλη του και στον παραγοντισμό. Είναι χαρακτηριστική η φρασεολογία των μελών της ΔΑΣ με τη συστηματική χρήση όρων, όπως: «εμείς», «εσείς», «οι ψηφοφόροι μας», «δικό σας είναι το Σωματείο», «εσείς έχετε το Σωματείο», σαν να μην είναι κομμάτι του Σωματείου!

3) η επίθεση του κράτους στην εργατική τάξη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο πραγματικός εχθρός μας όλο και δυναμώνει, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι σχεδιάζουν και εφαρμόζουν με συνέπεια την όλο και βαθύτερη υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας. Οι μισθοί μας κόβονται, οι συνθήκες εργασίας κανονικοποιούνται προς τη χειρότερη εκδοχή τους, η εργατική τάξη κατακερματίζεται, με όλο και περισσότερα κομμάτια της να εξαιρούνται από το Εργατικό Δίκαιο, εκπαιδευόμαστε στο να μην αντιλαμβανόμαστε, πολιτικά, τους εαυτούς μας ως εργάτες, ανεξαρτήτου ειδικότητας, αλλά ως «εργαζόμενους», «απασχολούμενους», «ωφελούμενους», «ειδικευμένους», «τεχνίτες», «επιστημονικό προσωπικό», «συνεργάτες» και άλλα τέτοια. Ενώ ταυτόχρονα, κομμάτια της πολυεθνικής εργατικής τάξης πετιούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που λειτουργούν ως εργοστάσια υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής προς εκμετάλλευση και δεξαμενές της παραγωγής φθηνών εργατικών χεριών για τα ντόπια, και όχι μόνο, αφεντικά. Εν ολίγοις, οι ιστορικές συγκυρίες που βιώνουμε και ο πόλεμος που δεχόμαστε, συνολικά, δεν επιτρέπουν να αναλωνόμαστε σε δευτερεύοντα προβλήματα, αλλά να μένουμε συγκεντρωμένοι στη δυναμική και συλλογική εργατική δράση!

(Για όλους αυτούς τους λόγους), αποφασίσαμε να αναλάβουμε μόνοι μας τις θέσεις του προεδρείου του Δ.Σ., που αρνείται η ΔΑΣ, όσο δύσκολο κι αν είναι, καθώς ούτε μισθό παίρνουμε για να είμαστε στο Δ.Σ. ούτε συνδικαλιστικές άδειες έχουμε –πλην ελαχίστων ημερών που δικαιούνται ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας–, ούτε περισσότερο χρόνο ούτε ελαστικότερους εργοδότες. Είμαστε εργάτες σαν όλους τους άλλους, που συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της ακηδεμόνευτης συλλογικής οργάνωσης.

Καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου, που συμμερίζονται αυτή την αναγκαιότητα, να συσπειρωθούν συλλογικά στο Σωματείο με προτάσεις, συμμετοχή, πρωτοβουλίες, οργάνωση στους χώρους εργασίας.

Το Σωματείο είμαστε ΟΛΟΙ!

Οι καιροί απαιτούν δραστικές κινήσεις. Δεν θα αφήσουμε το Σωματείο να αποδυναμωθεί, με φθηνά κόλπα και για φθηνούς λόγους. Δεν πρόκειται να παίξουμε κανενός το «παιχνίδι». Μετά τη δύσκολη απόφασή μας να αναλάβουμε τις κενές θέσεις του Αντιπροέδρου και του Ταμία, διασαφηνίζουμε ότι δεν θα είμαστε πια καθόλου ανεκτικοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του Σωματείου και των διαδικασιών του.

Το Σωματείο είναι και θα παραμείνει δυνατό!

**Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για τους τρόπους ξεμπλοκαρίσματος των εργασιών του ταμείου και την αποκατάσταση των διαδικασιών συνδρομών και εγγραφών.
   

ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΟΙ


Αντιφασιστική συγκέντρωση

Παρασκευή 22 Mαρτίου 2019
9.00 π.μ.


Εφετείο
Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως
Αθήνα
 

Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Εφετείο διοργανώνεται στις 22/3, στις 9:00 το πρωί, για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό των νεοναζί δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν. Πρόκειται για την ημέρα των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής και της πρότασης του Εισαγγελέα. Η δίκη έχει φτάσει σε πολύ κρίσιμο σημείο, καθώς πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ρατσιστικό κίνητρο χρησιμοποιείται από την κρατική εξουσία (διά στόματος της εισαγγελίας και της Προέδρου του δικαστηρίου) ως παράθυρο για τη μη αναγνώριση του κινήτρου και τη μείωση της ποινής των φονιάδων από ισόβια σε 20 χρόνια.
Στη συγκέντρωση καλούν αντιφασιστικές οργανώσεις (ΚΕΕΡΦΑ, ΟΡΜΑ) και συλλογικότητες των Πετραλώνων. Παρών θα είναι και ο Χαντίμ Χουσέιν, πατέρας του Λουκμάν.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μεθοδεύει (μέσω του πολλαπλά αντιδραστικού νέου σχεδίου νόμου που καταθέτει το Υπουργείο Δικαιοσύνης), εξισώνοντας τη συμμετοχή με τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, να πέσουν στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και να μειωθεί η ποινή που προβλέπεται γι' αυτούς από 10-20 σε 5-10 χρόνια.
Οι σχεδιασμοί τους δε θα περάσουν!
Με την ενωτική και μαζική δράση του αντιφασιστικού κινήματος να βάλουμε φραγμό στην άνοδο της ακροδεξιάς και τις φασιστικές επιθέσεις, την αντιδραστική πολιτική Ε.Ε. & κυβερνήσεων που τους θρέφει και την κρατική καταστολή σε πρόσφυγες, μετανάστες και εργάτες.


Πορεία για την Ελένη

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
6.00 μ.μ.

Πλατεία Καπνικαρέας
Αθήνα

«Πορεία για την Ελένη» διοργανώνει η Aνοιχτή Συνέλευση για τη Γυναικοκτονία στην Ρόδο, η οποία καλεί την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο. Το κάλεσμα είναι για τις 18:00 το απόγευμα, στην πλατεία Καπνικαρέας στο Μοναστηράκι. Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι ομάδες Καμία Ανοχή, Sabbat - Burn the Rich not the Witch, Justice For Zak/Zackie, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστώ και η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης.

Όπως αναφέρει τo κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης: «Στις 28 Νοεμβρίου η Ελένη βρέθηκε δολοφονημένη στη Ρόδο. Για εμάς ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή ότι βρισκόμασταν μπροστά σε μία ακόμη γυναικοκτονία. Την Ελένη κακοποιήσαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν δύο άντρες, ο Μανώλης Κούκουρας και ο Αλέξανδρος Λουτσάι, επειδή αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί τους. Για άλλη μια φορά πάνω σε μια γυναικοκτονία συναντήθηκαν ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο μιντιακός βόθρος, που έσπευσαν να βάλουν στο μικροσκόπιο τη ζωή της Ελένης, τις κοινωνικές της σχέσεις, το πόσο καλή φοιτήτρια και ήρεμη ήταν ή δεν ήταν. Για άλλη μια φορά οι γυναικοκτόνοι διαχωρίστηκαν σε ντόπιους και μετάναστες, σε Ροδίτη και Αλβανό, σε "καλό παιδί από πλούσια οικογένεια" που παρασύρθηκε από τον "βίαιο μετανάστη". Τα μισογυνικά και ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εκπομπές που πούλησαν και βεβήλωσαν το νεκρό της σώμα, η αγία ελληνική οικογένεια που για άλλη μια φορά σοκαρίστηκε. Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούριο, τίποτα από αυτά δε μας είναι ξένο. Την ίδια ρητορική, το ίδιο μίσος ξέρασαν και στην περίπτωση της ομοφοβικής, τρανσφοβικής δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου αλλά και κάθε φορά που το δολοφονημένο σώμα δεν χώραγε μέσα στην πατριαρχική, σεξιστική, ρατσιστική, εθνικά υπερήφανη κοινωνία.
Γιατί δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία.
Βγαίνουμε στον δρόμο. Απαντάμε.
Η Πατριαρχία Γυναικοκτονεί.
Για κάθε Ελένη Έχουμε πόλεμο.
#Καμία_Λιγότερη #Καμία_Μόνη».


Αντιφασιστική Εκδήλωση - Συζήτηση

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
6.30 μ.μ.

Γραφεία 3ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
Τριών Ιεραρχών 74, Πετράλωνα

Οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων - Θησείου και Κουκακίου - Ν. Κόσμου καλούν σε αντιφασιστική εκδήλωση - συζήτηση για τη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, στα Πετράλωνα, λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Σαχζάτ Λουκμάν.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν: Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος "Η Ενότητα", Τζαβέντ Ασλάμ, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, Τάκης Ζώτος, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, και αγωνίστρια εκπαιδευτικός, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Παρθενώνας".


-ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
-ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΕΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
-ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ


Έκκληση Αλληλεγγύης
για τις κρατούμενες μετανάστριες

 

Πρωτοβουλία: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

 

Κάθε μήνα συναντάμε τις φυλακισμένες γυναίκες στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη. Μπορείς να τις υποστηρίξεις φέρνοντας είδη από την παρακάτω λίστα:

•Τηλεκάρτες
•Σερβιέτες
•Ταμπόν
•Μωρομάντιλα
• Χαρτί Υγείας
•Χαρτομάντιλα
•Σαπούνια
•Σαμπουάν
•Αφρόλουτρα
•Οδοντόβουρτσες
• Λοσιόν καθαρισμού ευαίσθητων περιοχών
• Ενυδατικές λοσιόν σώματος-προσώπου
•Αποσμητικά
•Εντομοαπωθητικά
• Επουλωτικές λοσιόν για ερεθισμούς μετά τα τσιμπήματα
• Αντισηπτικές λοσιόν
•Παυσίπονα
• Στυλό & μαρκαδόρους (χρώματα)
• Χαρτί Α4
• Τετράδια & μπλοκ ιχνογραφίας
• Επιτραπέζια παιχνίδια
• Μπάλες βόλεϊ & ποδοσφαίρου
• Βιβλία (πολύγλωσσα)
• Ρούχα εποχής
• Καινούρια εσώρουχα
•Πιτζάμες
•Σοσόνια
•Τζάκετ
•Αδιάβροχα
•Πετσέτες
• Παντόφλες, υποδήματα (Όλα σε καλή κατάσταση, καθαρά, και ανά είδος)
• Στιγμιαίο καφές/τσάι
•Μπισκότα/Κέικ
•Σοκολατοειδή
• Ξηροί καρποί
• Σταφίδες
(Όλα τα τρόφιμα να είναι μακράς διαρκείας, σε πλαστική ή χαρτονένια συσκευασία, ανά είδος)

Χρειαζόμαστε όλα αυτά τα είδη κάθε μήνα! Καθετί άλλο είναι επίσης ευπρόσδεκτο. Συγκεντρώνουμε και ανδρικά ρούχα εποχής.
Για διεθνείς προσφορές μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να φέρνετε τις προσφορές σας:
- στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο “Εμπρός” (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή), κάθε Τρίτη από τις 7.30 έως τις 9.00 μ.μ. και κάθε Κυριακή από τις 8.30 έως τις 10.30 μ.μ.
ή
- στο Μπλε Σπίτι (Αρβάλη 3,Κουκάκι), κάθε Τετάρτη από τις 4.00 έως τις 6.00 μ.μ. και κάθε Κυριακή από τις  6.00 έως τις 8.00 μ.μ.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε καθημερινή βάση άνθρωποι βασανίζονται και καταδιώκονται. Η κοινή πολιτική Ελληνικού Κράτους και Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκει να εξοντώσει πρόσφυγες και μετανάστες, που δραπετεύουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και τα δικτατορικά καθεστώτα. Επειδή δεν μπορούν να πυροβολήσουν τους πάντες, στα σύνορα, τους συλλαμβάνουν και τους πετάνε σωρηδόν σε αβίωτα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αστυνομικά κέντρα κράτησης. Ένα από αυτά είναι και το κολαστήριο Αλλοδαπών Αττικής, στα Αστυνομικά Κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, στον Ταύρο. Ένα κτήριο που αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο μεταγωγών μεταναστών, τώρα έχει μετεξελιχθεί σε φυλακή, όπου άνθρωποι στοιβάζονται, σωρηδόν, η μια/ένας/α πάνω στην άλλη/ο. Νέες συλλήψεις γίνονται, άλλοι απολύονται και πετιούνται στο δρόμο κι ο αριθμός των κρατουμένων διαρκώς  αλλάζει. Το “έγκλημά” τους είναι ότι δεν έχουν χαρτιά. Ο κίνδυνος που εγκυμονεί είναι να απελαθούν.

Οι συνθήκες κράτησης στην Πέτρου Ράλλη κυριολεκτικά δικαιώνουν τον τίτλο: “Κολαστήριο”. Υγιεινή δεν υπάρχει, ο αριθμός ντουζιέρων και καμπινέδων είναι ανεπαρκής και δε λειτουργούν. Συχνά δεν υπάρχει ζεστό νερό. Δεν υπάρχει σαπούνι, τίποτε για να πλυθούν, να πλύνουν τα ρούχα τους και το χώρο, που είναι βρωμερός. Δεν υπάρχει χαρτί υγείας ούτε σερβιέτες. Κοριοί και κατσαρίδες έρπουν πάνω στα σώματά τους, εμποδίζοντας τον ύπνο τους και προκαλώντας επικίνδυνες δερματικές φλεγμονές και αλλεργίες. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουν το χειμώνα, χωρίς τα κατάλληλα ρούχα να τις κρατάνε ζεστές, χωρίς καθαρές κουβέρτες, χωρίς μαξιλάρια, χωρίς θέρμανση. Παρά τα κρίσιμα προβλήματα υγείας που προκαλούνται ή επιδεινώνονται εξαιτίας αυτών των συνθηκών, φαρμακευτική ή ψυχολογική υποστήριξη σπάνια παρέχεται όταν ζητείται, και οι έντονες εκκλήσεις τους για μεταφορά σε κάποιο νοσοκομείο, για επείγουσες περιπτώσεις, συνήθως αντιμετωπίζονται κοροϊδευτικά και δεν εισακούγονται. Σεξιστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές αποτελούν το σκηνικό της καθημερινότητάς τους. Χωρίς χρήματα καμιά επικοινωνία με τον έξω κόσμο δεν είναι εφικτή. Σε αυτές τις συνθήκες σωματικού και ψυχολογικού βασανιστηρίου, σκόπιμα, αποκρύπτεται από τις κρατούμενες η νομική τους κατάσταση, καθώς και οι διαδικασίες ασύλου τους. Τα αστυνομικά όργανα, ως χέρια του Κράτους, έχουν το ρόλο των βασανιστών, που “απλά ακολουθούν εντολές”. Συχνή είναι και η περίπτωση απατεώνα δικηγόρου, που μπαίνει στην Πέτρου Ράλλη, δίνει παραπλανητικές πληροφορίες στις κρατούμενες, αποσπά τα χρήματά τους, με την υπόσχεση νομικής στήριξης, κι εξαφανίζεται.

Η Πρωτοβουλία μας, Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & Χειραφέτηση, είναι μέρος του αντι-ιεραρχικού κινήματος αλληλεγγύης. Είμαστε μια αυτό-οργανωμένη φεμινιστική ομάδα, που στέκεται απέναντι απ' όλα τα Κράτη και τα σύνορά τους, τα πολιτικά κόμματα, τους δημόσιους και ιδιωτικούς θεσμούς, καθώς και τις ΜΚΟ. Έχουμε δεσμευτεί στον αγώνα για τη Χειραφέτηση των γυναικών και την καταστροφή της έμφυλης ρατσιστικής βίας, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, του σεξισμού και της εμπορίας γυναικών και παιδιών, που η Πατριαρχία, με τις πολεμικές της μηχανές, αναπαράγει, διεθνώς.

Αναγνωρίζουμε τους ανθρώπους, που φεύγουν από πατρίδες που τους καταπιέζουν, και δεν καταφέρνουν να δραπετεύσουν από την αδιάκοπη οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση της “πολιτισμένης” φασιστικής καπιταλιστικής Δύσης. Μαζί με άλλες αντί-ιεραρχικές συλλογικότητες οργανώνουμε παρεμβάσεις και διαδηλώσεις.

Εδώ και δυόμισι χρόνια συναντάμε τις κρατούμενες, αρχίζοντας τις επισκέψεις μας από το Ελληνικό, και στη συνέχεια στην Πέτρου Ράλλη, μία φορά το μήνα. Ακούμε τις ιστορίες τους, τα αιτήματά τους και καταγράφουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προσπαθούμε να απαντάμε στα ερωτήματά τους και κοινοποιούμε τις καταγγελίες τους. Προσπαθούμε να συν-δημιουργήσουμε και να υποστηρίξουμε με άλλα άτομα και συλλογικότητες ένα ευρύτερο τοπικό και διεθνές δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οργανώνουμε εκδηλώσεις γύρω από τη φυλάκιση, μαζί τους, και γύρω από άλλα γυναικεία ζητήματα. Χτίζουμε και ισχυροποιούμε τις σχέσεις μας και ενδυναμώνουμε η μια την άλλη και μετά την έξοδό τους από τα κρατητήρια. Μαζί παλεύουμε για την απελευθέρωσή μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ, ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ

Facebook Page: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση
Contact tel.: 6932456986 (Ελληνικά/Αγγλικά) / 6989683433(Αγγλικά)

 

Πρωτοβουλία: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & Χειραφέτηση