Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΔΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ”

Για τις αρχαιρεσίες του ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ

Η ΔΑΣ στην διοίκηση δυνάμωσε το σωματείο, δυνάμωσε τον αγώνα για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη ως εργαζόμενοι σήμερα!

 Από την αρχή η Διοίκηση του Σωματείου αναδείκνυε με κάθε δυνατό τρόπο τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε στην εργασία μας. Προτεραιότητα για εμάς ήταν και παραμένει η μαζικοποίηση του Σωματείου μέσα από τη δράση μας, ενάντια στις συμβιβασμένες λογικές των προϊσταμένων και των άλλων δυνάμεων. Το απερχόμενο ΔΣ ήταν πάντα παρών στους χώρους δουλειάς, σε κάθε σκάμμα, μουσείο, αρχαιολογικό χώρο, καταγράφοντας προβλήματα και συζητώντας με τους εργαζόμενους, για να χαράξουμε σχέδιο πάλης, για την επίλυσή τους προς όφελος των εργαζομένων.

Την περασμένη διετία πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γνωστοποιώντας την ύπαρξη του Σωματείου, φτάνοντας σε κάθε συνάδελφο ανεξαρτήτως ειδικότητας. Το αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας ήταν οι δεκάδες νέες εγγραφές και η επανασυσπείρωση απογοητευμένων συναδέλφων. Μέσα από αυτή τη δράση καταφέραμε να καταγράψουμε σειρά προβλημάτων, όπως τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας: εργαζόμενοι χωρίς ΜΑΠ, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες χωρίς κοντέινερ και φυλάκια, χωρίς τουαλέτες κ.α. Καθώς όλα αυτά αποτελούν κόστος για το Υπουργείο, το οποίο προσπαθεί συνεχώς να συμπιέζει τις δαπάνες για την προστασία των εργαζομένων. Για όλα αυτά τα ζητήματα παρεμβήκαμε με διάφορες μορφές (ανακοινώσεις, στάσεις εργασίας, συναντήσεις με τους προϊσταμένους Εφορειών), επιδιώκοντας πάντα τη μαζική παρουσία συναδέλφων. Γιατί τα εργατικά ατυχήματα σε Ακρόπολη και Ολυμπιείο δεν είναι κανονικότητα. Γιατί οι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας στο Τατόι και αλλού δεν είναι πρόοδος. Γιατί η εργοδοτική τρομοκρατία στους Δελφούς και η απόκρυψη των κακώς κειμένων στο ΕΑΜ δεν αποτελούν προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η προστασία των αρχαιοτήτων εξασφαλίζεται από την επαρκή στελέχωση κάθε εργασιακού χώρου εντασσόμενου στο ΥΠΠΟ.

Κρίσιμο ζήτημα για εμάς, αυτά τα δύο χρόνια, ήταν να αναδείξουμε το νήμα που διαπερνά τα κλαδικά προβλήματα μέσα από την κεντρική πολιτική. Για εμάς δεν φταίει το “κακό” το Υπουργείο ή η αναλγησία της Υπουργού, αλλά συνολικότερα η αντιλαϊκή που ασκείται, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις όπως και τώρα, που πρωτεύον ζήτημα είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομιλών, βγάζοντας υπερκέρδη από τη σύνθλιψη των εργασιακών δικαιωμάτων μας (εργασιακή ομηρία, χαμηλοί μισθοί, ελλιπή μέτρα προστασίας, κατάργηση 8ωρου, ΠΔ του ΥΠΠΟ για την είσοδο εργολάβων, ΝΠΔΔ). Αντισταθήκαμε με διάφορες μορφές δράσης στο κατάπτυστο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και των ολιγόμηνων συμβάσεων, στη λογική ότι είμαστε εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης. Αντισταθήκαμε στις “δεδομένες” καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας μας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων στην κατεύθυνση που χαράζει η Ε.Ε. και έχοντας στο οπλοστάσιο της όλα τα αντεργατικά νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποδεικνύει καθημερινά ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τις ζωές μας, είτε με τις εργασιακές αλλαγές στον πυρήνα του ΥΠΠΟ, είτε με περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας. Το μόνο που υπόσχεται είναι μια πολιτική «πτωχοκομείου» με τα διάφορα pass και τα καλάθια, που στόχο έχει, όχι βέβαια να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που «τσακίζει κόκαλα» τα τελευταία χρόνια, αλλά αντίθετα και αυτή να ωφελήσει τα ταμεία των ομίλων. Γι’ αυτό το λόγο, δεν δέχεται καμία κουβέντα για κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και ηλεκτρικό ρεύμα / καύσιμα και αύξηση του αφορολόγητου για τους μισθωτούς. Η αντιστοίχιση των μισθών μας με τις σύγχρονες ανάγκες μας, δεν θα έρθει από την κυβερνητική πολιτική, όπως για παράδειγμα την τραγελαφική αύξηση που θα δούμε από το νέο έτος, αλλά μέσα από τη διεκδίκηση μαζί με τα άλλα υπόλοιπα σωματεία, που έχουν σαφή ταξικό προσανατολισμό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), ο συνδυασμός που συσπειρώνεται  στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πρωτοπορεί και προσπαθεί να βάλει φρένο σε κάθε αντιδραστική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία απειλείται η συντήρηση, διαφύλαξη, μελέτη και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η ΔΑΣ παλεύει για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή εργασιακή μας πραγματικότητα – από τις άδειες που αρνούνται να μας χορηγήσουν λόγω της τραγικής υποστελέχωσης των Υπηρεσιών, μέχρι τα εργατικά ατυχήματα και τις ιδιωτικοποιήσεις των μεγάλων αρχαιολογικών μουσείων της χώρας,  αλλά και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η ΔΑΣ στην διοίκηση του σωματείου, δεν ασχολήθηκε ποτέ με συντεχνιακά ζητήματα και ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά πρωτοστάτησε ενωτικά και μαζί με άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ διεκδίκησε δυναμικά όσα έχουμε ανάγκη σήμερα. Αντιδράσαμε στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, δείξαμε την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες της Θεσσαλίας και τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, παλέψαμε ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε αρχαιολογικούς χώρους, κάναμε δυναμικές παρεμβάσεις στο Υπουργείο πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες συναντήσεις με διοικητικά και πολιτικά στελέχη για ζητήματα που προέκυπταν διαρκώς, πρωτοστατήσαμε σε κινητοποιήσεις, όπως εκείνες ενάντια στη μετατροπή των πέντε μεγάλων δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ.

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 Η ΔΑΣ μάχεται για ένα κίνημα μαζικό μέσα στους χώρους δουλειάς, για ένα ζωντανό Σωματείο, στο οποίο θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους με αγώνα για την ακύρωση όλων των αντιλαϊκών μέτρων. Για ένα Σωματείο οργανωμένο και διεκδικητικό, χωρίς «ημερομηνία λήξης». Το σωματείο είμαστε εμείς. Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο, προκειμένου να διαφυλάξουμε το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία. Η ΔΑΣ σε καλεί να λάβεις μέρος μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες, να τη δυναμώσεις ακόμη περισσότερο, γιατί έτσι δυναμώνεις τη φωνή και την αντίσταση σου, κόντρα σε λογικές συμβιβασμού, χαμηλών απαιτήσεων και υποταγής. Παλεύουμε για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, υπερασπιζόμαστε την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια για Δ.Σ, Ομοσπονδία (ΠΟΕΙΔΔ) και Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Στις 20 Δεκεμβρίου, ψηφίζουμε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ο όροφο, από τις 8:00πμ έως τη δύση του ηλίου. Δεν χαρίζουμε ούτε μια ψήφο, ενώνουμε όλοι τις φωνές μας μαζί με τη ΔΑΣ, στηρίζουμε έμπρακτα τη δύναμη του Σωματείου, για να γίνει ζωντανό, μαζικό, δυναμικό και κυρίως πηγή αισιοδοξίας, όπλο και στήριγμά μας.

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΣ

 

ΑΞΙΩΤΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Εργάτης  ΕΦΑ ΧΙΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΟΥΛΙΑΝΑ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Συντηρήτρια ΕΦΑΠΑ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Εργατοτεχνίτης ΕΦΑΑΝΑΤ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Εργατοτεχνίτης ΕΦΑΑΝΑΤ

ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΖΑΧΑΡΙΑ Αρχαιολόγος ΕΦΑ ΧΙΟΥ

ΓΚΑΗΜΠΟΒΑ ΛΟΛΑ του ΣΟΥΛΤΑΝ Συντηρήτρια ΥΣΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Συντηρήτρια ΕΦΑΠΑ

ΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αρχαιολόγος ΕΦΑΑΝΑΤ

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ Εργατοτεχνίτης ΕΦΑΑΝΑΤ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΑΝΝΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Συντηρήτρια ΔΣΑΝΜ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Αρχαιοφύλακας ΝΜΑ

ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Αρχαιολόγος ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ

ΚΡΙΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ Αρχαιοφύλακας ΕΦΑΠΑ

ΛΕΜΟΝΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ Συντηρητής ΕΦΑΔΑ

ΛΥΚΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΦΩΤΙΟΥ Αρχαιοφύλακας ΕΦΑΠΑ

ΜΑΝΕΣΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Συντηρητής ΔΣΑΝΜ

ΜΑΡΙΝΗ ΜΥΡΤΩ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Συντηρήτρια ΔΣΑΝΜ

ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΙΩΑΝΝΗ Συντηρήτρια ΔΣΑΝΜ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σχεδιάστρια ΕΦΑΠΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ Αρχαιοφύλακας ΕΦΑΠΑ

ΣΙΔΕΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Αρχαιολόγος ΕΦΑΑΝΑΤ

ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΘΕΟΦΑΝΗ Συντηρήτρια ΕΦΑΑΝΑΤ

ΦΛΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Εργάτης ΕΦΑ ΧΙΟΥ

ΧΑΛΑΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Εργατοτεχνίτης ΕΦΑ ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΟΛΓΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αρχαιοφύλακας ΕΑΜ

ΧΟΥΝΤΑΣΗ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αρχαιολόγος ΕΦΑΑΝΑΤ

ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ Εργατοτεχνίτης ΕΦΑΑΝΑΤ

--------------------------------------------------------------------------------------

Το κώλυμα του ταμείου, το ιστoρικό του, οι αιτίες του, οι επιπτώσεις του και μια λύση

 

Αθήνα, 3/11/2019

Από τις τελευταίες εκλογές του Σωματείου, που ανέδειξαν την υπάρχουσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του, και μέχρι σήμερα, το Σωματείο καλείται να λειτουργεί, και να είναι αποτελεσματικό, χωρίς αντιπρόεδρο και, κυρίως, χωρίς ταμία, λόγω της άρνησης της ΔΑΣ να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών της. Το γεγονός ότι το Σωματείο καταφέρνει να ανταποκρίνεται στο ρόλο του, παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι το κώλυμα του ταμείου δεν υπάρχει. Υπάρχει και έχει ιστορικό, αιτίες, πλαίσιο και επιπτώσεις.

ΓΕΝΙΚΑ: Είναι ένα αντικειμενικό γεγονός ότι η ΔΑΣ δεν είναι η πλειοψηφούσα παράταξη, βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών της 1ης/6/2018. Ταυτόχρονα, το αντικειμενικό αυτό γεγονός κάνει τα μέλη της να μη σέβονται τα ψηφίσματα του Δ.Σ., όταν δεν περνάει η «δική τους» πρόταση, με αποτέλεσμα συνεχείς δυσλειτουργίες.

ΕΙΔΙΚΑ: Στο πρώτο Δ.Σ. της 19ης/6/2018, που συγκλήθηκε με σκοπό την εκλογή του Προεδρείου, έγινε μυστική ψηφοφορία, βάσει καταστατικού, για την πλήρωση των 5 θέσεών του. Για τις θέσεις για τις οποίες δεν υπήρχε κανένας υποψήφιος, τέθηκαν σε υποψηφιότητα, αναγκαστικά, όλα τα μέλη του Δ.Σ., που δεν είχαν αναλάβει κάποια θέση, κατά την εξέλιξη της ψηφοφορίας, καθώς είναι σαφές ότι, για την ομαλή λειτουργία του Σωματείου, δεν γίνεται να παραμείνει καμία θέση κενή! Σύμφωνα και με την αρχή της αναλογικής αντιπροσώπευσης,  το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν με την ψήφο τους όλα τα μέλη του Δ.Σ., ήταν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζερβός Μιχαήλ (ΕΚΤΑΚΤΟΙ)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αργύρης Βαγγέλης (ΔΑΣ)
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κουμτζή Μαρία (ΕΚΤΑΚΤΟΙ)
ΤΑΜΙΑΣ: Διασίτου Βαρβάρα (ΔΑΣ)
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ντόγκα Ευγενία (ΕΚΤΑΚΤΟΙ)

Ακολούθησαν οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ., Αργύρη Βαγγέλη και Διασίτου Βαρβάρας, με πρόσχημα ότι «δεν τηρήθηκε η απλή αναλογική» -πράγμα που, αυταπόδεικτα, δεν ισχύει. (Τα πρακτικά του Δ.Σ. της 19ης/6/2018, καθώς και οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. είναι επίσημα έγγραφα και είναι στη διάθεση όλων των μελών του σωματείου, ανά πάσα στιγμή.) Ταυτόχρονα, η ΔΑΣ αρνείται, μέχρι σήμερα, να στείλει τους αντικαταστάτες, που θα αναλάβουν τις θέσεις των παραιτηθέντων.

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε, με κάθε τρόπο, να πείσουμε τα μέλη της ΔΑΣ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, είτε αναιρώντας τις παραιτήσεις τους είτε ορίζοντας αντικαταστάτες, αλλά αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία, απορρίπτοντας οποιαδήποτε πρόταση λύσης του προέδρου («δεν θα κάνουμε ό,τι μας λες»), επαναλαμβάνοντας ρητά ότι «δεν αναλαμβάνουν καμία θέση» και ότι δεν «κάνουν συνδιοίκηση», με επιχείρημα ότι «έτσι θεωρούν ότι εκπροσωπούν καλύτερα τους ψηφοφόρους τους».

Επειδή:

1) η άρνηση της ΔΑΣ να αναλάβει τις ευθύνες της έχει αφήσει το Σωματείο χωρίς ταμείο για πάνω από 1 χρόνο, πράγμα που συνεπάγεται τα εξής: Το Σωματείο δεν μπορεί να εισπράξει τα χρήματα που έχει, καθώς μόνο ο επίσημος Ταμίας μπορεί να τα διαχειρίζεται, ως εκ τούτου όλα τα χρέη και οι λογαριασμοί του Σωματείου είναι απλήρωτα, ούτε μπορεί το Σωματείο να στηρίξει οικονομικά οποιαδήποτε κίνηση απαιτεί την ελάχιστη καταβολή χρημάτων. Αλλά, το κυριότερο είναι ότι το Σωματείο αδυνατεί να ανανεώσει εγγραφές και να εγγράψει νέα μέλη, αιτήσεις των οποίων κατατίθενται συνεχώς!

2) καταλάβαμε ότι η άρνηση της ΔΑΣ να αναλάβει ευθύνες, εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική αποσυντονισμού και αποδυνάμωσης του Σωματείου, αποσκοπώντας σε μικροπολιτικά και κομματικά oφέλη. Η στρατηγική αυτή επιβεβαιώνεται και με τη γενικότερη στάση και συμπεριφορά στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., στις Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και στις συναντήσεις του Σωματείου με διάφορους φορείς. Η συμβολή των μελών της στη διοίκηση του Σωματείου περιορίζεται, εν τέλει,  στην αποφυγή κάθε ευθύνης, στη συνεχή και άτοπη κριτική και καταγγελία, στην παρεμπόδιση οποιουδήποτε διαλόγου και προσπάθειας συντονισμού για σοβαρά θέματα, διακόπτοντας, ειρωνεύοντας, φωνάζοντας, βρίζοντας, χλευάζοντας, αποπροσανατολίζοντας και χαώνοντας τη διαδικασία, στη συντονισμένη συκοφαντία και συνεχή δυσφήμηση του Σωματείου στα μέλη του και στον παραγοντισμό. Είναι χαρακτηριστική η φρασεολογία των μελών της ΔΑΣ με τη συστηματική χρήση όρων, όπως: «εμείς», «εσείς», «οι ψηφοφόροι μας», «δικό σας είναι το Σωματείο», «εσείς έχετε το Σωματείο», σαν να μην είναι κομμάτι του Σωματείου!

3) η επίθεση του κράτους στην εργατική τάξη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο πραγματικός εχθρός μας όλο και δυναμώνει, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι σχεδιάζουν και εφαρμόζουν με συνέπεια την όλο και βαθύτερη υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας. Οι μισθοί μας κόβονται, οι συνθήκες εργασίας κανονικοποιούνται προς τη χειρότερη εκδοχή τους, η εργατική τάξη κατακερματίζεται, με όλο και περισσότερα κομμάτια της να εξαιρούνται από το Εργατικό Δίκαιο, εκπαιδευόμαστε στο να μην αντιλαμβανόμαστε, πολιτικά, τους εαυτούς μας ως εργάτες, ανεξαρτήτου ειδικότητας, αλλά ως «εργαζόμενους», «απασχολούμενους», «ωφελούμενους», «ειδικευμένους», «τεχνίτες», «επιστημονικό προσωπικό», «συνεργάτες» και άλλα τέτοια. Ενώ ταυτόχρονα, κομμάτια της πολυεθνικής εργατικής τάξης πετιούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που λειτουργούν ως εργοστάσια υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής προς εκμετάλλευση και δεξαμενές της παραγωγής φθηνών εργατικών χεριών για τα ντόπια, και όχι μόνο, αφεντικά. Εν ολίγοις, οι ιστορικές συγκυρίες που βιώνουμε και ο πόλεμος που δεχόμαστε, συνολικά, δεν επιτρέπουν να αναλωνόμαστε σε δευτερεύοντα προβλήματα, αλλά να μένουμε συγκεντρωμένοι στη δυναμική και συλλογική εργατική δράση!

(Για όλους αυτούς τους λόγους), αποφασίσαμε να αναλάβουμε μόνοι μας τις θέσεις του προεδρείου του Δ.Σ., που αρνείται η ΔΑΣ, όσο δύσκολο κι αν είναι, καθώς ούτε μισθό παίρνουμε για να είμαστε στο Δ.Σ. ούτε συνδικαλιστικές άδειες έχουμε –πλην ελαχίστων ημερών που δικαιούνται ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας–, ούτε περισσότερο χρόνο ούτε ελαστικότερους εργοδότες. Είμαστε εργάτες σαν όλους τους άλλους, που συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της ακηδεμόνευτης συλλογικής οργάνωσης.

Καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου, που συμμερίζονται αυτή την αναγκαιότητα, να συσπειρωθούν συλλογικά στο Σωματείο με προτάσεις, συμμετοχή, πρωτοβουλίες, οργάνωση στους χώρους εργασίας.

Το Σωματείο είμαστε ΟΛΟΙ!

Οι καιροί απαιτούν δραστικές κινήσεις. Δεν θα αφήσουμε το Σωματείο να αποδυναμωθεί, με φθηνά κόλπα και για φθηνούς λόγους. Δεν πρόκειται να παίξουμε κανενός το «παιχνίδι». Μετά τη δύσκολη απόφασή μας να αναλάβουμε τις κενές θέσεις του Αντιπροέδρου και του Ταμία, διασαφηνίζουμε ότι δεν θα είμαστε πια καθόλου ανεκτικοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του Σωματείου και των διαδικασιών του.

Το Σωματείο είναι και θα παραμείνει δυνατό!

**Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για τους τρόπους ξεμπλοκαρίσματος των εργασιών του ταμείου και την αποκατάσταση των διαδικασιών συνδρομών και εγγραφών.
   

ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΟΙ


Αντιφασιστική συγκέντρωση

Παρασκευή 22 Mαρτίου 2019
9.00 π.μ.


Εφετείο
Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως
Αθήνα
 

Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Εφετείο διοργανώνεται στις 22/3, στις 9:00 το πρωί, για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό των νεοναζί δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν. Πρόκειται για την ημέρα των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής και της πρότασης του Εισαγγελέα. Η δίκη έχει φτάσει σε πολύ κρίσιμο σημείο, καθώς πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ρατσιστικό κίνητρο χρησιμοποιείται από την κρατική εξουσία (διά στόματος της εισαγγελίας και της Προέδρου του δικαστηρίου) ως παράθυρο για τη μη αναγνώριση του κινήτρου και τη μείωση της ποινής των φονιάδων από ισόβια σε 20 χρόνια.
Στη συγκέντρωση καλούν αντιφασιστικές οργανώσεις (ΚΕΕΡΦΑ, ΟΡΜΑ) και συλλογικότητες των Πετραλώνων. Παρών θα είναι και ο Χαντίμ Χουσέιν, πατέρας του Λουκμάν.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μεθοδεύει (μέσω του πολλαπλά αντιδραστικού νέου σχεδίου νόμου που καταθέτει το Υπουργείο Δικαιοσύνης), εξισώνοντας τη συμμετοχή με τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, να πέσουν στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και να μειωθεί η ποινή που προβλέπεται γι' αυτούς από 10-20 σε 5-10 χρόνια.
Οι σχεδιασμοί τους δε θα περάσουν!
Με την ενωτική και μαζική δράση του αντιφασιστικού κινήματος να βάλουμε φραγμό στην άνοδο της ακροδεξιάς και τις φασιστικές επιθέσεις, την αντιδραστική πολιτική Ε.Ε. & κυβερνήσεων που τους θρέφει και την κρατική καταστολή σε πρόσφυγες, μετανάστες και εργάτες.


Πορεία για την Ελένη

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
6.00 μ.μ.

Πλατεία Καπνικαρέας
Αθήνα

«Πορεία για την Ελένη» διοργανώνει η Aνοιχτή Συνέλευση για τη Γυναικοκτονία στην Ρόδο, η οποία καλεί την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο. Το κάλεσμα είναι για τις 18:00 το απόγευμα, στην πλατεία Καπνικαρέας στο Μοναστηράκι. Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι ομάδες Καμία Ανοχή, Sabbat - Burn the Rich not the Witch, Justice For Zak/Zackie, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστώ και η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης.

Όπως αναφέρει τo κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης: «Στις 28 Νοεμβρίου η Ελένη βρέθηκε δολοφονημένη στη Ρόδο. Για εμάς ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή ότι βρισκόμασταν μπροστά σε μία ακόμη γυναικοκτονία. Την Ελένη κακοποιήσαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν δύο άντρες, ο Μανώλης Κούκουρας και ο Αλέξανδρος Λουτσάι, επειδή αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί τους. Για άλλη μια φορά πάνω σε μια γυναικοκτονία συναντήθηκαν ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο μιντιακός βόθρος, που έσπευσαν να βάλουν στο μικροσκόπιο τη ζωή της Ελένης, τις κοινωνικές της σχέσεις, το πόσο καλή φοιτήτρια και ήρεμη ήταν ή δεν ήταν. Για άλλη μια φορά οι γυναικοκτόνοι διαχωρίστηκαν σε ντόπιους και μετάναστες, σε Ροδίτη και Αλβανό, σε "καλό παιδί από πλούσια οικογένεια" που παρασύρθηκε από τον "βίαιο μετανάστη". Τα μισογυνικά και ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εκπομπές που πούλησαν και βεβήλωσαν το νεκρό της σώμα, η αγία ελληνική οικογένεια που για άλλη μια φορά σοκαρίστηκε. Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούριο, τίποτα από αυτά δε μας είναι ξένο. Την ίδια ρητορική, το ίδιο μίσος ξέρασαν και στην περίπτωση της ομοφοβικής, τρανσφοβικής δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου αλλά και κάθε φορά που το δολοφονημένο σώμα δεν χώραγε μέσα στην πατριαρχική, σεξιστική, ρατσιστική, εθνικά υπερήφανη κοινωνία.
Γιατί δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία.
Βγαίνουμε στον δρόμο. Απαντάμε.
Η Πατριαρχία Γυναικοκτονεί.
Για κάθε Ελένη Έχουμε πόλεμο.
#Καμία_Λιγότερη #Καμία_Μόνη».


Αντιφασιστική Εκδήλωση - Συζήτηση

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
6.30 μ.μ.

Γραφεία 3ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
Τριών Ιεραρχών 74, Πετράλωνα

Οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων - Θησείου και Κουκακίου - Ν. Κόσμου καλούν σε αντιφασιστική εκδήλωση - συζήτηση για τη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, στα Πετράλωνα, λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Σαχζάτ Λουκμάν.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν: Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος "Η Ενότητα", Τζαβέντ Ασλάμ, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, Τάκης Ζώτος, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, και αγωνίστρια εκπαιδευτικός, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Παρθενώνας".


-ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
-ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΕΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
-ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ