Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Καθηγητών

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ / ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ / ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών εκφράζει την αλληλεγγύη του στην αναπληρώτρια εκπαιδευτικό και καταγγέλλει τη στάση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η εκπαιδευτικός που υπερασπίστηκε της είσοδο των προσφυγόπουλων σε δημοτικό σχολείο στη Σάμο, διώκεται δικαστικά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Σ. Άνω Βαθέως και καλείται να πληρώσει αποζημίωση 50.000 ευρώ!

Η στοχοποίηση και οι δικαστικές κινήσεις εναντίον ενός εκπαιδευτικού που στήριξε το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση μας βρίσκουν απέναντί τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους φορείς που διαιωνίζουν τη θλιβερή διαμονή των μεταναστών στα hot spots με σοβαρές επιπτώσεις στην ένταξή τους, την ψυχική και σωματική υγεία τους, τη στοχοποίηση και την περιθωριοποίηση τους. Οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές στάσεις και ιδεολογίες θα μας βρουν στους δρόμους, δεν θα μας τρομάξουν και ηχηρά και σθεναρά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Υπερασπιζόμαστε ένα σχολείο που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που το στηρίζουν έμπρακτα με την καθημερινή τους παρέμβαση. Είμαστε ενάντια σε δράσεις που προσπαθούν να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς και να τους περιορίσουν σε ένα έργο διεκπεραιωτικό, με βιβλία, ύλη και βαθμούς. Η προσφυγιά και ο πόλεμος είναι δίπλα μας, στις ζωές των μαθητών μας. Υπερασπιζόμαστε κάθε εκπαιδευτικό που παλεύει με το έργο του μέσα και έξω από την τάξη για τα δικαιώματα των προσφυγόπουλων, αλλά και όλων των παιδιών στη μόρφωση και στην αξιοπρεπή ζωή.

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η αγωγή!

Η ομιλία της διωκόμενης αναπληρώτριας Σοφίας στην 88η ΓΣ της ΔΟΕ https://www.youtube.com/watch?v=0nEjKoJmO_U

Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οδηγίες για την αντιμετώπιση
της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 25/06/19 η ΓΣΕΕ εξέδωσε Δελτίο Τύπου για την «Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών». Η σχετική ενημέρωση παρέχεται στον ακόλουθο σύνδεσμο μαζί με την οικεία εγκύκλιο της ΓΣΕΕ του έτους 2016.

Επί τη βάσει των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν προβλεφθεί και για το προσεχές διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιο είναι το ισχύον πλαίσιο και ποια τα δικαιώματά μας στους χώρους εργασίας μας.

Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501

Δεν πρόκειται για νομική διαμάχη!

Πρόκειται για εργασιακή τρομοκρατία

και ευθεία επίθεση στα δικαιώματά μας!

Στις 7 Μαΐου φαινομενικώς εξετάζεται στον Άρειο Πάγο η νομική διαφορά ανάμεσα σε 19 απολυμένους αρχαιολόγους από το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης και στην Κοινοπραξία του Μετρό (πλήρης επωνυμία με τη μορφή που είχε το 2013: «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - IMPREGILO - ANSALDO STS - SELI - ANSALDOBREDA»).

Στην πραγματικότητα, οι συνάδελφοί μας απολύθηκαν παρανόμως από την Κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης το 2013.

Με συνευθύνη της Εφορείας Πόλης Θεσσαλονίκης, και με δεδομένη την εκδικητική πολιτική της Κοινοπραξίας του Μετρό προς όποιον εγείρει αξιώσεις προάσπισης των εργασιακών του δικαιωμάτων, έκτοτε δεν ξαναβρήκαν εργασία στο έργο.

Οι μισοί περίπου εξ αυτών μηνύθηκαν από την Κοινοπραξία διότι ...εργάστηκαν δίχως να ενημερώσουν εκείνον που τους απέλυσε παράνομα ότι αναζήτησαν αλλού τον βιοπορισμό τους! Οι υπόλοιποι καταγγέλθηκαν από την Κοινοπραξία διότι ...έμειναν άνεργοι με πρόθεση!

Μετά την απόφαση του Εφετείου, η οποία έκανε στροφή 180ο σε σχέση με εκείνη του Πρωτοδικείου, οι συνάδελφοί μας είδαν την Κοινοπραξία να απλώνει χέρι, όχι μόνο στα εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και στις οικονομίες τους, και να διεκδικεί να πάρει πίσω (και, μάλιστα, με τόκο!) τα ποσά που είχαν αρχικώς επιδικαστεί.

Παρακολούθησαν έναν κατασκευαστικό και οικονομικό κολοσσό να τους απειλεί ακόμη και με κατασχέσεις της ακίνητης περιουσίας τους, και ενώ αυτός είχε ήδη προβεί σε δεσμεύεις τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και κάτω από το επίσημο ακατάσχετο όριο.

Μέλος του ΔΣ του ΣΕΚΑ που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των απολυμένων, σήμερα διώκεται από την Κοινοπραξία του Μετρό διότι, τάχα, έκανε ψευδή κατάθεση όταν στεκόταν στο πλευρό των συναδέλφων του.

Στην πραγματικότητα, η συζήτηση δεν αφορά σε μια «νομική» διαμάχη. Με νομικούς όρους, δεν μπορεί να εξηγηθεί η πλήρης μεταστροφή της δικαστικής απόφασης, από το Πρωτοδικείο μέχρι το Εφετείο.

Στην πραγματικότητα, η συζήτηση αφορά σε μια ανοιχτή επίθεση της εργοδοσίας σε βάρος όχι μόνο των 19 συναδέλφων μας, αλλά σε βάρος όλου του κόσμου της εργασίας.

Για τον λόγο αυτό, πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι στις αξιώσεις της Κοινοπραξίας, στο πλευρό των παρανόμως απολυμένων, και διωκόμενων εργαζομένων!

Καταγγέλλουμε τη νομική επίθεση της Κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης ενάντια στους 19 απολυμένους συναδέλφους μας

Απαιτούμε από την Κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης να σταματήσει εδώ το νομικό της κυνήγι, το οποίο κυριότατο στόχο έχει, όχι την επιστροφή των αποζημιώσεων, αλλά την τρομοκράτηση των παλαιότερων και τωρινών εργαζομένων στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Καλούμε τα σωματεία και ομοσπονδίες καταρχάς στον τομέα του Πολιτισμού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ενάντια στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, στο πρόσωπο των 19 συναδέλφων μας.

Καλούμε το ΥΠΠΟΑ, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αφήσει έκθετους τους εργαζόμενους στην εργατική τρομοκρατία, να πάρει σαφή θέση μπροστά στην προκλητική ενέργεια της Κοινοπραξίας.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας (09:00-12:00) την Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, και καλεί όλους τους συναδέλφους στην Αττική να βρεθούν στις 10:00 έξω από τον Άρειο Πάγο, στο πλευρό των 19 διωκόμενων αρχαιολόγων.

Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501

Να τιμήσουμε αγωνιστικά την εργατική Πρωτομαγιά!

Προσυγκέντρωση ΣΕΚΑ στην Αθήνα: 11:00, πλ. Κλαυθμώνος

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν αγωνιστικά και ενωτικά στο κάλεσμα της Πρωτομαγιάς, τιμώντας τους διεθνείς και εγχώριους εργατικούς αγώνες του χθες, προασπίζοντας τις κατακτήσεις και διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στο σήμερα.

Οι αρχαιολόγοι βιώνουμε το φάσμα της ανεργίας που απλώνεται ακόμα ευρύτερο γύρω μας και βλέπουμε τις θέσεις εργασίας (και) στο αντικείμενό μας να μειώνονται δραστικά, την ίδια ώρα που καταπατώνται αναγνωρισμένα και κεκτημένα δικαιώματά μας. Δίπλα στις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών, τα φαινόμενα κακοπληρωμένης ή και απλήρωτης εργασίας αυξάνονται, τα κρούσματα εργοδοτικής ασυδοσίας πολλαπλασιάζονται, ενώ οι γενικοί όροι εργασίας μας επιδεινώνονται. Το ίδιο το ΥΠΠΟΑ ακυρώνει το πτυχίο αρχαιολογίας, εκδίδοντας προκηρύξεις (για τις λιγοστές και ολιγόμηνες συμβάσεις που προσφέρει) με αυθαίρετες ειδικεύσεις. Η μοριοδότηση στις προκηρύξεις αυτές είναι, συχνά, εξίσου αυθαίρετη.

Σε μια σημαντική περίοδο για τον ΣΕΚΑ, κατά την οποία απαιτούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δεν περισσεύει κανένας μας από το μέτωπο της διεκδίκησης για τη συλλογική μας υπόθεση.

Σε μια κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, κατά την οποία στήνεται ξανά από την πλευρά της κυβέρνησης σκηνικό δημαγωγίας και εξαπάτησης με την υποτιθέμενη «έξοδό μας από τα μνημόνια, και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα», ενώ στην πραγματικότητα χαλκεύονται νέα δεσμά εξάρτησης και υποτέλειας της χώρας και προωθούνται νέα μέτρα αφαίμαξης του ελληνικού λαού, δεν περισσεύει κανένας μας από το μέτωπο της αντιπαράθεσής μας με τους ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές μας.

Σε ένα διεθνές τοπίο που ολοένα σκοτεινιάζει, με την ανεργία, την φτώχεια και την πείνα να εξαπλώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, με τις φιλοπόλεμες, ακροδεξιές και εθνικιστικές πολιτικές να κερδίζουν έδαφος, με τον κίνδυνο θερμών επεισοδίων στο Αιγαίο να αναζωπυρώνεται στη βάση της όξυνσης των σχέσεων Αμερικής και Τουρκίας, δεν περισσεύει κανένας μας από το μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο, δεν περισσεύει κανένας μας από τον αγώνα για την ειρήνη και φιλία των λαών.

Να δώσουμε αγωνιστικό, ενωτικό «παρών» στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά!

Να ενισχύσουμε με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας την υπόθεσή μας!

Δεν περισσεύει κανένας μας!