Συνδικάτα Εργατών – Όχι των εργοδοτών
Συγκέντρωση Σωματείων στο Πεδίον του Άρεως

Την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως, μπροστά στη ΓΣΕΕ, ακούγεται η δική μας φωνή.

Με κεντρικό σύνθημα «Συνδικάτα Εργατών, Όχι των εργοδοτών», Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 28 Μάρτη, στο Πεδίον του Άρεως, μπροστά στη ΓΣΕΕ, στις 6.30 μ.μ.

Συγκεκριμένα, στο κάλεσμά τους οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμό – Δέρμα, Λογιστών, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αναφέρουν τα εξής:

«Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα, που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μάρτη, στο Πεδίον του Άρεως, στις 6.30 το απόγευμα, για να βροντοφωνάξουμε “ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ” και να καταγγείλουμε τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δίνει ρεσιτάλ στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενέργειες με σκοπό να επιβάλει με το “έτσι θέλω” τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους.
Η μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση της Πέμπτης είναι η απάντηση των εργατών στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και στους αναβαθμισμένους μηχανισμούς νοθείας της εκπροσώπησης των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
Δηλώνει την απόφαση των εργατών να συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στη σαπίλα που αναδίνουν αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως “εκπρόσωποι της εργατικής τάξης” και μέσα από τα γραφεία τους καθημερινά σχεδιάζουν τον αφοπλισμό των αγώνων, την εξουδετέρωση των συνδικάτων, έτσι ώστε οι φίλοι τους οι εργοδότες να έχουν λυμένα τα χέρια τους για να κερδίζουν περισσότερα τσακίζοντας τους εργαζόμενους.
Την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως, μπροστά στη ΓΣΕΕ ακούγεται η δική μας φωνή.
Η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις για τη δική μας ζωή.
Το λόγο έχουν οι εργαζόμενοι».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης!
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
Όλοι και όλες στο νέο Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο
 Πέμπτη 14 Μάρτη, 1 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή

Αθήνα 26-2-2019

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Στις 12 Φλεβάρη πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημοσίου πραγματοποίησαν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή και απαίτησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση την «άρση κάθε Συνταγματικής απαγόρευσης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων».
Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατέθεσε σε όλα τα κόμματα πλην της ναζιστικής ΧΑ το παρακάτω αίτημα σε συνδυασμό με την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας:

«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται δια του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Η πρωτοφανής αυτή συσπείρωση Ομοσπονδιών και Σωματείων του δημοσίου (10 Ομοσπονδίες, 127 Σωματεία, 7 Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ, 5 Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων) και η επιτυχία του συλλαλητηρίου αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα των χιλιάδων μονίμων και συμβασιούχων στους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα δασαρχεία όλης της χώρας, κ.ά.

Αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που με τις πρόσφατες μαζικές απεργιακές τους κινητοποιήσεις πέρασαν το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, αψηφώντας την κρατική βία, τα χημικά και την καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι αρνήθηκε να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το παραπάνω αίτημα (πρόταση). Είναι και αυτός ένας λόγος στις 14 Μάρτη «να τους ταρακουνήσουμε για τα καλά».
Στη συζήτηση στη Βουλή κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων τάχθηκαν σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων.
Μέσα σε αυτές τις κοινοβουλευτικές ομάδες υπάρχουν και 65 βουλευτές πρώην συνδικαλιστές - δημόσιοι υπάλληλοι (44 του ΣΥΡΙΖΑ, 11 της ΝΔ, 10 του ΚΙΝΑΛ), που καταψήφισαν την μονιμοποίηση των πρώην συναδέλφων τους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την απόλυσή τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς ως αντιπολιτευόμενοι βουλευτές, είχαν καταθέσει κι ερωτήσεις στη Βουλή για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων (μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου). Μιλάμε για τέτοια κοροϊδία, για τέτοιες αθλιότητες!!!
Δηλώνουμε πως με όλους αυτούς, ως εργαζόμενοι και συνδικαλιστικό κίνημα θα έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς.
Σε κάθε περίπτωση η σημαντική αυτή συσπείρωση Ομοσπονδιών και Σωματείων του δημοσίου για το δικαίωμα όλων στη σταθερή και μόνιμη δουλειά αποτελεί μια καλή βάση για την παραπέρα συνέχιση του αγώνα.
Όλοι αυτοί που εχθρεύονται το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μόνιμη δουλειά να ξέρουν καλά ότι δεν «θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με συγκεκριμένα βήματα και πρωτοβουλίες μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την τελική νίκη.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας:  Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης» - Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας - Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» - Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας - Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» -Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου - Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης - Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού - Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής - Σωματείο Οδηγών- Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΙΤΗΜΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ

Ομοσπονδίες
Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας
Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων
Ομοσπονδία Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης, Τομείς Βιομηχανίας, Ενέργειας (ΟΣΥΒΕΤ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής – ΠΟΠΟΚΠ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΕ – ΔΟΥ)
Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά
Σύλλογος Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Κοινωφελούς προγράμματος πυροπροστασίας Δασαρχείων Ν. Θεσσαλονίκης
ΟΤΑ Β΄ βαθμού
Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής
Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας
Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κεφ/νιας - Ιθάκης
Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Σάμου - Ικαρίας
Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Έβρου
Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ζακύνθου
Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Χίου
Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ρεθύμνου
Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Τρικάλων
Υγεία
Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Τζάνειου
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γ. Γεννηματά
Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα»
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου

Εκπαιδευτικά
ΕΛΜΕ Α΄ Δυτικής Αττικής
ΕΛΜΕ Γ΄ Αθήνας
ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας (παρατηρητής)
ΕΛΜΕ Ε΄ Αθήνας
ΕΛΜΕ Νότ. Αθήνας (παρατηρητής)
ΕΛΜΕ Λήμνου
ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης
ΕΛΜΕ Α΄ Θεσσαλονίκης
ΕΛΜΕ Δ΄ Θεσσαλονίκης
ΕΛΜΕ Ε΄ Θεσσαλονίκης
ΕΛΜΕ Φωκίδας
ΕΛΜΕ Ζακύνθου
Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα)
Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων
Σύλλογος Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη»
Σύλλογος Π.Ε. «Σωκράτης»
Σύλλογος Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»
Σύλλογος Π.Ε. Λήμνου
Σύλλογος Π.Ε. Χαϊδαρίου
Σύλλογος Π.Ε. «Πλουμπίδη»
Σύλλογος Π.Ε. Πρόοδος (παρατηρητής )
Σύλλογος Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού
Σύλλογος Π.Ε. «Θουκυδίδης»
Σύλλογος Π.Ε. Ηλιούπολης
Σύλλογος Π.Ε. Ικαρίας – Φούρνων
Σύλλογος Π.Ε. Σαλαμίνας
Σύλλογος Π.Ε. Αιγάλεω
Σύλλογος Π.Ε. Πύργου
Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων & Ελαστικά εργαζόμενων στην Εκπαίδευση
Σύλλογος Π.Ε. «Δ. Γληνός»
Σύλλογος Π.Ε. Ελευσίνας
Σύλλογος Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
Α΄ Σύλλογος Αθήνας
Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Ειδικής Αγωγής

Ασφαλιστικά Ταμεία
Σύλλογος ΠΣΕ ΟΓΑ
Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων

Υπουργείο Γεωργίας
Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής
Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης
Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δ.Υ.

Άλλα Σωματεία
Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας – Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων

Νομαρχιακά Τμήματα
Κεφαλονιάς – Ιθάκης
Λήμνου
Χίου
Σάμου
Γρεβενών
Μεσσηνίας
Φθιώτιδας

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
Τ.Θ. 30084, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ
Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

8η Μάρτη: Ημέρα αγωνιστικής, όχι εθιμοτυπικής, επετείου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων τιμά τους ταξικούς αγώνες των γυναικών για ισότητα, χειραφέτηση και απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης του καπιταλιστικού συστήματος.

H 8η Μάρτη είναι ημέρα ταξικής πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των γυναικών στη δουλειά, στην οικογένεια, στην κοινωνία συνολικότερα. Είναι μια πάλη που αφορά όλη την εργατική τάξη, την κοινωνική δύναμη που μπορεί να απελευθερώσει όλους τους καταπιεσμένους.

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν προχωρήσει σε μια σειρά μέτρα και αποφάσεις που πλήττουν με ιδιαίτερο τρόπο τη θέση της γυναίκας. Την οδηγούν στην ανεργία και την ελαστική εργασία, επιδιώκουν να καταργήσουν την άδεια μητρότητας, ενώ μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει η γυναίκα πιο συχνά γίνεται θύμα σεξιστικών επιθέσεων και εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Σε όλο τον κόσμο αντιδραστικοί νόμοι περί αμβλώσεων, αμφισβητούν το δικαίωμά της στον έλεγχο του σώματός της. Μέσα στο κλίμα της αυξημένης βίας, απότοκο της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, γυναίκες κακοποιούνται και δολοφονούνται.

Με βάση τα στοιχεία του 2016 από το ΙΚΑ, ο μισθός των γυναικών είναι κατά 226 ευρώ το μήνα χαμηλότερος. Η μισθολογική διαφορά στην Ελλάδα φτάνει το 45,2% ενώ στην Ευρώπη είναι 41,1%. Πέρα όμως από αυτά την ίδια στιγμή παρατηρείται αύξηση των σεξιστικών επιθέσεων διεθνώς αλλά και μέσα στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.

Η εκμετάλλευση της γυναίκας ως εργαζόμενης γίνεται ακόμα πιο αφόρητη λόγω της ιδιαίτερης καταπίεσης που δέχεται στον καπιταλισμό, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το μεγάλο βάρος της απλήρωτης εργασίας για τη φροντίδα των παιδιών, του νοικοκυριού κλπ. Σήμερα οι γυναίκες αποτελούν κάτι περισσότερο από το 50% της εργατικής τάξης. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι στο σωματείο μας  αποτελούν περίπου το 70% των μελών. Πέρα από την ανισότητα μέσα στους χώρους δουλειάς, οι γυναίκες επιβαρύνονται πολύ περισσότερο με την δουλειά στο σπίτι. Η κατάρρευση των νοσοκομείων, η διάλυση των γηροκομείων, των βρεφονηπιακών σταθμών, της Παιδείας, εν γένει του κράτους πρόνοιας, έχει σημάνει ότι όλες αυτές οι απαραίτητες λειτουργίες, έχουν πλέον περάσει στις πλάτες των γυναικών. Τα αιτήματα για ΣΣΕ με αυξήσεις, ίση αμοιβή, προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή εργασία, στελέχωση των νοσοκομείων, των σχολείων, των δήμων, των βρεφονηπιακών σταθμών και συνολικά του κράτους πρόνοιας, για αξιοπρεπή ωράρια και συνθήκες εργασίας, είναι κρίσιμα για όλη την εργατική τάξη και ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες σε κάθε χώρο δουλειάς και για όλες τις γυναίκες που φορτώνονται στις πλάτες τους τα βάρη από το χτύπημα των κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Aθήνα, 20/2/2019

Κινητοποίηση για τον 13ο–14ο μισθό και για τα Β.Α.Ε.
Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, ώρα 12.30 μ.μ.
Υπουργείο Οικονομικών

Μετά την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αίτημα που εκφράστηκε εγγράφως εδώ και ένα μήνα,αλλά και κατά την πρόσφατη κινητοποίησήμας στις 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε.) για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε., η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε νέα κινητοποίηση για την Τρίτη 5 Μαρτίου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Διεκδικούμε:
1. Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.

2. Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.

3. Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 από τις 12.00 μ.μ.έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις12.30 μ.μ.στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα). Εξυπακούεται ότι η στάση εργασίας ισχύει και για τα Νομαρχιακά Τμήματα που θα κάνουν αντίστοιχες δράσεις.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.