ANAKOINΩΣΗ ΔΑΣ-ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΠΟΑ

Η ΔΑΣ-Εκτάκτων του ΥΠΠΟΑ χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που εμπιστεύτηκαν και ενίσχυασαν με την ψήφο τους τις ταξικές δυνάμεις του Σωματείου μας.

Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα να θέτουμε στο επίκεντρο των αγώνων μας το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων που διαμορφώνεται με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ετοιμαζόμαστε για τους επόμενους και πιο απαιτητικούς αγώνες μαζί με τα μέλη του Σωματείου μας για την καλύτερη και μαζικότερη οργάνωση των εργαζομένων και την αποφασιστική αλλαγή συσχετισμών.

Αγώνες απέναντι στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις του συμβιβασμού και της ενσωμάτωσης στους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς στόχους του μεγάλου κεφαλαίου.

Συνεχίζουν τις ίδιες μεθοδεύσεις υπονόμευσης και αυθαιρεσιών

Συνάδελφοι,

Η πλειοψηφούσα δύναμη του Σωματείου μας σε όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών με την τακτική της αμαύρωσε κάθε δημοκρατική διαδικασία με παρατυπίες και αντικαταστατικές αποφάσεις. Απέκλεισαν δικούς μας υποψηφίους από το δικαίωμα του "εκλέγεσθαι" επειδή ήταν άνεργοι, την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος του Σωματείου κατέβαινε υποψήφιος χωρίς ενεργή σύμβαση πάνω από δύο χρόνια!!

Στη συγκρότηση του νέου ΔΣ αρνήθηκαν την πρόταση για αντιπροσωπευτικό - αναλογικό προεδρείο που κατέθεσε η ΔΑΣ, το ψηφοδέλτιο της οποίας αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με σημαντική αύξηση. Όχι μόνο απέρριψαν το δικαίωμά μας να επιλέξουμε τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αλλά με μυστική ψηφοφορία εξέλεξαν στη θέση του Αντιπροέδρου και του Ταμία δύο μέλη της ΔΑΣ χωρίς να έχουμε συμφωνήσει, χωρίς να έχουμε επιλέξει τις θέσεις αυτές, χωρίς να έχουμε θέσει υποψηφιότητα για τις θέσεις αυτές. Όταν τα μέλη της ΔΑΣ δεν αποδεχτήκαμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και δηλώσαμε παραίτηση από τις θέσεις που μας "επέβαλαν" στο Προεδρείο, είπαν το εξής φοβερό!!! πως "αν δεν τις αποδεχτούμε να παραιτηθούμε και από απλά μέλη του ΔΣ!!!". Λες και τις θέσεις στο ΔΣ μας τις έδωσαν αυτοί και όχι οι εργαζόμενοι που μας ψήφισαν.

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία του Σωματείου απέδειξε και με αυτό τον τρόπο, για άλλη μία φορά, την ταύτισή της με αντιδημοκρατικές πρακτικές, με εργοδοτικές και κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τακτικισμούς.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης πλειοψηφίας αυτών των δυνάμεων στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, της "ουράς" δηλ. των δυνάμεων του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που έγιναν το "σκαλοπατάκι" και η "κολυμβήθρα" της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που τυφλώνονται από το αντι-ΠΑΜΕ μένος τους, είναι ο εκφυλισμός της λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων που ελέγχουν. Καλλιεργούν τη λογική της ανάθεσης, των "ικανών συνδικαλιστικών ηγεσιών" που ξέρουν να διαπραγματεύονται με τους εργοδότες για λογαριασμό τάχα των εργατών. Υπονομεύουν τους αγώνες, τη συλλογική συμμετοχή και δράση, με στόχο να κρατούν το εργατικό κίνημα αποδυναμωμένο και υποταγμένο στη γραμμή του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή την επιχείρηση, η συνεχής αποκάλυψη του πραγματικού τους ρόλου αποτελούν αποφασιστική προϋπόθεση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την άνοδο της οργάνωσης και των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση, για την ενίσχυση της πάλης για τη ζωή που μας αξίζει.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα συσπειρωμένoι με το ταξικό εργατικό κίνημα.

ΔΑΣ - ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΠΟΑ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Πανεργατικό συλλαλητήριο

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018
1 μ.μ.

Πλατεία Ομόνοιας
Πλατεία Κλαυθμώνος

Πανεργατικό συλλαλητήριο διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια στις 14/6 στη 1 μ.μ. (στην Ομόνοια και την πλ. Κλαυθμώνος αντίστοιχα), ενάντια στην ψήφιση των προαπαιτούμενων της "4ης αξιολόγησης" του Μνημονίου, που προσθέτουν νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Δεδομένης της σοβαρότητας των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, η δυναμική συμμετοχή όλων μας στις συγκεντρώσεις την ημέρα της ψήφισής του είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση

E.K.A.
Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας
3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 10433, Αθήνα
Τηλ.: 210 88 36 918
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.eka.org.gr

Αθήνα, 4/06/2018

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει κι εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην COSCO, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ, σταθερή και μόνιμη εργασία, ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή στην εργασία, ένταξη της δουλειάς τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Η Διοίκηση της COSCO και οι εργολάβοι της στο λιμάνι κινητοποιήθηκαν για να συγκροτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό με σκοπό το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την απροκάλυπτη υπονόμευση της απεργίας.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, παρά τους μεγάλους απεργιακούς αγώνες που είχαν κάνει και στο παρελθόν οι εργαζόμενοι στον Ο.Λ.Π., παραδίδουν σταδιακά το λιμάνι, όπου η COSCO έχει εφαρμόσει ένα μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας με την ανοχή της Κυβέρνησης.
Καταγγέλλουμε:
•    τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που στήνει η COSCO
•    την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Στηρίζουμε τους συναδέλφους λιμενεργάτες στον δίκαιο αγώνα τους μέχρι τη δικαίωσή τους.

Το Δ.Σ.

E.K.A.
Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας
3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 10433, Αθήνα
Τηλ.: 210 88 36 918
www.eka.org.gr

Αθήνα, 16/05/2018

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας καταγγέλλει τη σφαγή αμάχων διαδηλωτών Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα, που κορυφώθηκε στις 14 Μαΐου με τουλάχιστον 59 νεκρούς και τεράστιο αριθμό τραυματιών.

Οι Παλαιστίνιοι που στερήθηκαν την πατρίδα τους ακριβώς πριν από 70 χρόνια με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, διαδηλώνουν για μία φορά ακόμη για τη λευτεριά τους και το δικαίωμα επιστροφής στις πατρογονικές εστίες. Καμιά βία, όσο αιμοβόρα κι απάνθρωπη, όπως αυτή  που επιδεικνύει η κυβέρνηση κι ο στρατός του Ισραήλ, δεν μπορεί να επιβάλλει τη σιωπή σε ένα λαό που παλεύει για τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματά του, γι’ αυτή την ίδια την ύπαρξή του.

H κυβέρνηση των ΗΠΑ έριξε λάδι στη φωτιά επιλέγοντας ακριβώς τη μέρα που συμβολίζει για τον Παλαιστινιακό λαό την Καταστροφή (Νάκμπα) – και παρά την παγκόσμια κατακραυγή, να μεταφέρει στην Ιερουσαλήμ την πρεσβεία της στο Ισραήλ. Τονίζουμε ότι, όπως προβλέπουν κι οι αποφάσεις του ΟΗΕ, το καθεστώς αυτής της ιστορικής πολυεθνικής-πολυθρησκευτικής πόλης μπορεί να καθοριστεί μόνο με διεθνή ειρηνευτική συμφωνία, αναγνώριση των δικαιωμάτων και κράτους για τους Παλαιστινίους και με αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής από όλα τα εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού μέχρι τη δικαίωσή του. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε στρατιωτική συμμαχία κι άλλη έμμεση ενίσχυση στο κράτος του Ισραήλ. Απαιτούμε την άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους από την ελληνική κυβέρνηση, όπως έχουν κάνει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του κόσμου. Είναι επιτακτική ανάγκη η πόλη της Ιερουσαλήμ να παραμείνει μια πόλη θρησκειών, πολιτισμού και συμφιλίωσης, προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη. Ως προς τούτο απαιτούμε από την αμερικανική κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της να στηρίξει την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Αθήνα να συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται για καταδίκη της πολιτικής του Ισραήλ και στήριξη του δίκαιου Παλαιστινιακού αγώνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Το Δ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
ΕΔΡΑ: Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 2, ΑΘΗΝΑ
ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ: 2017
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 11/05/2018

Α N A Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Πριν λίγες μέρες, 55 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που εργαζόμαστε στις δομές της Υπηρεσίας Ασύλου πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη: την παράταση των συμβάσεών μας, οι οποίες θα έληγαν οριστικά στις αρχές του Μαΐου, όπως μας είχε προμηνύσει η Υπηρεσία Ασύλου ήδη από τις αρχές του έτους. Τον προηγούμενο μήνα, το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου έδωσε τη δική του μάχη για το δικαίωμά μας στη δουλειά απαιτώντας να ξεπεραστούν τα «κωλύματα» που έθετε ως εμπόδιο η Υπηρεσία. Εν μέσω αυξημένων αναγκών, συσσώρευσης αιτήσεων και συνεχιζόμενων προσφυγικών ροών, κινδυνεύσαμε να οδηγηθούμε στην απόλυση, η οποία θα οδηγούσε μαθηματικά στην υπολειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, με συνέπεια την επιπλέον επιβάρυνση του παλαιότερου προσωπικού και σε ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των συσσωρευμένων υποθέσεων, με άμεσο αντίκτυπο στους αιτούντες άσυλο αλλά και στην πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού. Η πραγματικότητα είναι ότι η διαχείριση των χιλιάδων εκκρεμών και νέων αιτήσεων αλλά και του όγκου δουλειάς που συνεπάγονται, απαιτεί μαζικές προσλήψεις και όχι απολύσεις εργαζομένων που είναι μάλιστα εξειδικευμένοι στα σχετικά αντικείμενα. Η απόφαση παράτασης των 55 συμβάσεων ορισμένου χρόνου αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι, όταν οι εργαζόμενοι/ες αγωνίζονται οργανωμένα και συλλογικά μέσα από το Σωματείο, μπορούν να νικήσουν.

Παράλληλα, οι νέοι συνάδελφοι και νέες συναδέλφισσες που προσλήφθηκαν με την υπ’ αρ. ΣΟΧ2/2017 Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασύλου στις αρχές του Μαρτίου ‘18, μέχρι σήμερα ακόμα περιμένουν να λάβουν το μισθό του Μαρτίου. Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού για ομαλοποίηση της μισθοδοσίας και τις οδηγίες του ΥΜΕΠΟ για την έγκαιρη ανταπόκρισή του στις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζομένους, για ακόμη μία φορά οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζουν καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους οδηγώντας τους σε οικονομικές δυσχέρειες και στην αδυναμία να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους. Επιπρόσθετα, η Υπηρεσία Ασύλου ακόμα οφείλει το μισθό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα άσκησης του νόμιμου δικαιώματος των εργαζομένων σε επίσχεση εργασίας μέσα στο Μάρτιο.

Οι αγώνες κερδίζονται συλλογικά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, το δικαίωμα στην εργασία και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας.

H Πρόεδρος                                                         Η Γραμματέας

Eιρήνη Ζάννη                                                         Ίντιρα-Σωτηρία Γκόγκου