Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

  A Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Δ Α Σ-Υ Π Π Ο Α

Όχι στον εμπαιγμό και στην εργασιακή ομηρία των εργαζομένων
Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων φυλάκων και καθαριστών στο ΥΠΠΟΑ

 

Συνάδελφοι
Η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, σε μια οξυμένη περίοδο για τους εργαζόμενους, σε συνθήκες πανδημίας, με την ανεργία να εκτοξεύεται στα ύψη, με εξαθλιωμένους μισθούς και τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα και εν όψει ενός ακόμα νομοθετικού εκτρώματος για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κλιμακώνει την αντιλαική επίθεση σφίγγοντας τον κλοιό της εργασιακής ομηρίας για  χιλιάδες απλήρωτους -εδώ και τέσσερεις μήνες-  φύλακες και καθαριστές συμβασιούχους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Και όχι μόνο εμπαίζει τους εργαζόμενους επικαλούμενη γραφειοκρατικές και παντός είδους δυσκολίες αλλά με περισσή προκλητικότητα εξαπολύει απειλές και τρομοκρατεί τους εργαζομένους πως θα διαταχτεί ΕΔΕ σε περίπτωση που κλείσουν οι αρχαιολογικοί χώροι του Νομού Ηρακλείου εξ αιτίας της καθολικής συμμετοχής σε στάση εργασίας των συμβασιούχων απλήρωτων συναδέλφων τους.!!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επαίρεται για την αύξηση του τουρισμού και σταδιακή ανάκαμψη των εισπράξεων και των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών χιλιάδες συνάδελφοι μας, για οκτώ μήνες δουλειάς, αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης ενώ σε πολλές των περιπτώσεων δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα της μετακίνησης τους για τους χώρους δουλειάς τους.

Η ΔΑΣ-ΥΠΠΟΑ Καλεί  τους εργαζόμενους συμβασιούχους σε αγωνιστική ετοιμότητα το επόμενο διάστημα» και διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την σταθερή καταβολή τους κάθε μήνα από εδώ και στο εξής- όχι στον εμπαιγμό και την εργασιακή ομηρία των εργαζομένων.
                                                                                                           

ΔΑΣ-ΥΠΠΟΑ
                                                                                                           Αύγουστος 2021

              


 

 

                   


 

 

                     ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

28/4/2021

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ καταγγέλλει την απεργοσπαστική πρακτική της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΤ που επιμένει στην εξαγγελία, για πραγματοποίηση εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους χώρους του ΕΜΣΤ, παρά την ενημέρωσή του για τη συμμετοχή του σωματείου μας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ καθώς και δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Δηλώνουμε απερίφραστα πώς θα μας βρουν απέναντί τους και δεν θα σπάσει η απεργία μας με πρόσχημα τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Η απεργία της 6ης Μάη δεν συμπυκνώνει μόνο τη διαχρονική σημασία της εργατικής Πρωτομαγιάς και των αγώνων των εργαζομένων όλου του κόσμου για χειραφέτηση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους είναι ταυτόχρονα μία απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη που προσπαθεί να επαναφέρει τον εργασιακό Μεσαίωνα.

https://somateio-emst.blogspot.com/2021/04/kataggelia.html