ΔΑΣ-ΥΠΠΟΑ

Τώρα αποφασίζουμε και οργανώνουμε απεργιακή απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας

Σε συνθήκες μεγάλης έξαρσης της πανδημίας και νέου lockdown, που αναδεικνύουν ξανά την απουσία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία επιχειρούν να φορτώσουν τα βάρη και από αυτό το «λουκέτο» στην πλάτη των εργαζομένων, με επίθεση στο εισόδημα και τους όρους εργασίας τους. Βλέπουν ταυτόχρονα στις συνθήκες της καραντίνας... χρυσή ευκαιρία για να προωθήσουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη 10ωρη εργάσιμη μέρα, για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος τις  απλήρωτες υπερωρίες, τις μειώσεις μισθών, την αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, τις μειώσεις παροχών στην εργατική τάξη μέσω ΟΑΕΔ, την περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ και άλλων πολλών που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τους εργαζόμενους.

Εκτός από τις αντιδραστικές ρυθμίσεις για τα Εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να φέρει και μια σειρά άλλα αντιδραστικά νομοσχέδια με τα οποία στηρίζει πολύμορφα την κερδοφορία του κεφαλαίου με στόχο να διευρύνουν και να ανοίξουν νέα πεδία δραστηριότητας για τα κέρδη τους, όπως  του υπουργείου Παιδείας  με το οποίο συνεχίζονται οι βάρβαρες αναδιαρθρώσεις σε βάρος της Εκπαίδευσης, του  υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το νέο χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο, για το οποίο ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζουν διαμαρτυρίες από τους φορείς (π.χ. το ΤΕΕ), του ΥΠΠΟΑ για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση του Τ.Α.Π.Α με την δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π).

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους

Καλούμε την ΠΟΕ-ΥΠΠΟΑ και τα Δ.Σ. των Σωματείων του ΥΠΠΟΑ να πάρουν αποφάσεις για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, την προετοιμασία και την οργάνωσή της.

Τώρα είναι η ώρα να μη μείνει χώρος δουλειάς που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι. Μέσα από τα Σωματεία μας και τις Επιτροπές Αγώνα, να οργανωθούν συσκέψεις, περιοδείες, να μάθουν όλες και όλοι τι ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντεργατικό έκτρωμα

ΔΑΣ-ΥΠΠΟΑ

Νοέμβριος 2020

EKA

EΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Γ' ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β
 τηλ.: 210 8836918
www.eka.org.gr
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 6/11/2020

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή όρισε απεργία την 26η Νοεμβρίου 2020. Δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει lock down, την ίδια στιγμή να επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου!!! Στις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε καλούμε τα σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Παλεύουμε για Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Διεκδικούμε:

• Μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό

• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία

• Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

• Άμεση δημιουργία πολλών νέων κλινών ΜΕΘ

• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, όχι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος

• Πύκνωση δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού και τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους εργαζόμενους

• Κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

• Να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες

• Να μην ισχύει καμία απόλυση από 1 Νοέμβρη

• Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την μείωση των κοινωνικών παροχών του ΟΑΕΔ

Οργανώνουμε ημέρα δράσης την Τρίτη 10 Νοέμβρη για την προστασία της υγείας του λαού, της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Προτείνουμε με ευθύνη κάθε σωματείου να οργανωθούν δράσεις στους χώρους δουλειάς πλατιάς ενημέρωσης και διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, στις 4 μ.μ., στο Υπ. Υγείας.

Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Υπ. Εργασίας με σκοπό η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη

Οργανώνουμε ημέρα δράσης την Πέμπτη 19 Νοέμβρη για τις αστικές συγκοινωνίες σε συντονισμό με τα σωματείου του χώρου.

Όλες οι δράσεις θα παίρνουν υπόψη όλες τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων για την προστασία της υγείας. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ  ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΖΩΗ

Το Δ.Σ.