Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.


Πανελλαδική κινητοποίηση
για τη διεκδίκηση της διανομής των «υπέρ άγνωστων» ενσήμων

Δυναμική πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποίησαν στις 25/1/2019 οι οικοδόμοι, ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους, απαιτώντας αναγνώριση και διανομή των «υπέρ άγνωστων» ενσήμων.
Συνδικάτα οικοδόμων από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, Κοζάνη, Αιτωλοακαρνανία και Ηράκλειο, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος και με δυναμικά συνθήματα όπως «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», και υπό βροχή, πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο οποίος πρόβαλε το αίτημα για τα «υπέρ άγνωστων» ένσημα, τα οποία εδώ και δεκαετίες δεν έχουν δοθεί, με αποτέλεσμα ενώ έχουν δουλευτεί και έχουν γίνει κρατήσεις σε βάρος των οικοδόμων από το ΙΚΑ, να μην μπορούν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο χρόνο συνταξιοδότησης και έτσι να παρατείνεται ο εργάσιμος βίος.
Αντιπροσωπεία των οικοδόμων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα των οικοδόμων ωστόσο προέβαλλε τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά στο λογαριασμό των «υπέρ αγνώστων». Η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα γιατί είναι ένα δίκαιο αίτημα.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα ο Ευτύχης Παπαμιχαήλ, κεντρικός οργανωτικός γραμματέας της Συντεχνίας των Οικοδόμων Κύπρου και ο Μιχάλης Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων - Ξύλου και Οικοδομικών Υλικών (UITBB). Επίσης παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος.
«Απορρίπτουμε την απάντηση των κυβερνώντων που μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά στα Ταμεία για να γίνει αναγνώριση και διανομή των "υπέρ αγνώστων". Εμείς δεν ζητάμε να ξαναπληρώσουμε για να μας δοθούν τα ένσημα που έχουμε δουλέψει. Απαιτούμε να διανεμηθούν εδώ και τώρα στο ασφαλιστικό μητρώο κάθε δικαιούχου. Όπως ακριβώς συμβαίνει για κάθε εργαζόμενο που δουλεύει, ασφαλίζεται και πληρώνει τις εισφορές του στον ασφαλιστικό φορέα», τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Πηγή: www.902.gr

Αποσπάσματα από την εισήγηση του Γ. Τασιούλα στο 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων