Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
ΕΔΡΑ: Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 2, ΑΘΗΝΑ
ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ: 2017
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

22/04/2018
Αρ. Πρωτ.: 24

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τις τελευταίες βδομάδες, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση την πρόθεσή της να ενισχύσει την Υπηρεσία Ασύλου με επιπλέον προσωπικό, προκειμένου αυτή να αντεπεξέλθει στις υπάρχουσες ανάγκες, ενώ έχει ρητά μιλήσει δημόσια αλλά και στη συνάντηση της 15/03/18 με εκπροσώπους του Σωματείου και της ΑΔΕΔΥ για ανανέωση των ήδη υπαρχόντων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, «ώστε να μη χαθεί η τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει», σε μια καταρχήν αντίθεση με τη μέχρι τώρα λογική της «ανακύκλωσης» των εργαζομένων, την οποία ως Σωματείο επανειλημμένα έχουμε καταδικάσει και η οποία είχε οδηγήσει το Δεκέμβριο του 2017 στην απόλυση περίπου 100 έμπειρων συναδέλφων μας.

Ωστόσο, ενόψει της επικείμενης λήξης των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνoυ που συνήφθησαν με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης δυνάμει της υπ’ αρ. ΣΟΧ 1/2017 Ανακοίνωσης της Υπ.Ασύλου, οι συνάδελφοι/ισσες μας υφίστανται πραγματικό εμπαιγμό, αφού παρά την εκφρασμένη σχετική πολιτική βούληση του Υπουργού, τίθενται τώρα εκ μέρους της Διοίκησης έωλα και αμφισβητούμενα νομικά «κωλύματα», θέτοντας με αυτό τον τρόπο εμπόδιο στη  διαδικασία ανανέωσης του συνολικού αριθμού συμβασιούχων, προκειμένου να μείνουν εκτός οι πιο παλιοί και έμπειροι συνάδελφοι. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι που εργάζονται στη Λέσβο, στη Χίο, στη Ρόδο, στην Αθήνα και στην Κόρινθο, μεταξύ αυτών και μέλη του Δ.Σ., κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους παρά τις υπάρχουσες ανάγκες της Υπ. Ασύλου και παρά τη συνέχεια του έργου για το οποίο είχαν προσληφθεί, ενώ μάλιστα τον τελευταίο μήνα οι προσφυγικές ροές πάλι αυξάνονται και βρισκόμαστε εν αναμονή των συνεπειών λόγω της μαινόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία. Ο νέος Υπουργός φαίνεται πως προτίθεται να εγκαινιάσει την έλευση στο Υπουργείο με κάλπικες εξαγγελίες που καταλήγουν στην πράξη σε μαζικές απολύσεις.Καταγγέλλουμε αφενός την απαράδεκτη καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης για να πραγματοποιηθεί η ανανέωση όλων των συναδέλφων μας και αφετέρου τον αποκλεισμό συγκεκριμένων συναδέλφων από τη δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται , το  οποίο θα έχει επιζήμιο αποτέλεσμα τόσο για τις ζωές τους, όσο και για τις διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση στις 19/04/2018, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου από όλες τις δομές της Υπηρεσίας Ασύλου ως εξής : στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας κάθε υπαλλήλου και αντίστοιχη τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής βάρδιας κάθε υπαλλήλου. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 13.30 μ.μ., και θα αιτηθούμε συνάντηση με τον κ. Υπουργό.

-    Απαιτούμε την ανανέωση όλων ανεξαιρέτως των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με την υπ’ αρ. ΣΟΧ1/2017 Ανακοίνωση της Υπ. Ασύλου.
-    Καθήκον όλων είναι να υπερασπιστούμε τους/ις συναδέλφους/ισσες και τη δουλειά τους, η αλληλεγγύη μας είναι να αγωνιστούμε ενάντια στο νέο κύμα απολύσεων.


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

Ε. ΖΑΝΝΗ                                                         Γ. ΜΑΡΙΑΣ