Πανελλαδική - πανοικοδομική απεργία
και συγκεντρώσεις για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ

Πανελλαδική - Πανοικοδομική απεργία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μάρτη 2018 από την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, για την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ, αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, μέτρα για την προστασία των ανέργων και την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. «Με τον αγώνα μας στέλνουμε μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε μέχρι να βγούμε νικητές» ήταν το κεντρικό απεργιακό σύνθημα, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 11 το πρωί στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος, στη Θεσσαλονίκη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους, καθώς και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα οι οικοδόμοι του Λεκανοπεδίου, ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα της Ομοσπονδίας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και των κατά τόπους παραρτημάτων, έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων με τα πανό τους η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Επιτροπή Εργαζομένων στο εργοτάξιο ανακαίνισης «Αστέρα» Βουλιαγμένης, οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαλήρου, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής, το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, που με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης είχε προκηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία για τους ΙΔΟΧ εργαζομένους του υπουργείου.

Περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό από την πορεία και τις συγκεντρώσεις στα γραφεία της εργοδοτικής οργάνωσης του κλάδου στην οδό Πινδάρου καθώς και στο Υπουργείο Εργασίας  εδώ.