Παρέμβαση στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
από Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία

Δυναμική παρέμβαση στην Εκτελεστική Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 16/1/2018 Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημοσίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, καταγγέλλοντας τη στάση της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) που αρνήθηκε να κηρύξει απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, διευκολύνει τους πλειστηριασμούς, καταργεί τα ΒΑΕ στους ΟΤΑ και τα νοσοκομεία, απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων κ.ά.
Οι εκπρόσωποι των Συνδικάτων μπήκαν στο χώρο που συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Παίρνοντας το λόγο συνδικαλιστές από τους ΟΤΑ, τους εκπαιδευτικούς και το υπουργείο Γεωργίας κατήγγειλαν τη στάση της πλειοψηφίας. Ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν και από εκπροσώπους άλλων Συνδικάτων και η παράσταση διαμαρτυρίας έληξε με συνθήματα όπως: «Συνδικάτα ταξικά όχι κυβερνητικά» και την επισήμανση ότι οι συνδικαλιστές δυνάμεις που βάζουν πλάτη στην αντεργατική πολιτική, θα πρέπει να καταγγέλλονται από τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.

Περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό από την παρέμβαση εδώ