Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αθήνα, 2/2/2018

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 Συνεχίζουμε την "απεργία - αποχή
από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα"

 

Συνάδελφοι συμμετέχοντες στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ,

Η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην «απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης» σημείωσε σημαντική επιτυχία. Ακυρώσαμε το νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νόμου Βερναρδάκη. Ακυρώσαμε σε σημαντικό βαθμό και την τροπολογία Γεροβασίλη.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συσπειρωμένοι στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία τους, έδειξαν ένα μέρος από τη δύναμή τους.

Τώρα, την πιο κρίσιμη στιγμή, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι στριμωγμένη «στα σχοινιά», που αλλού καθυστερούν και αλλού δεν υλοποιούνται καθόλου τα οργανογράμματα, η αξιολόγηση δομών και δημοσίων υπαλλήλων, έρχεται η η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΚΕ) να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση. Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί την ηλεκτρονική και «κατά μόνας αξιολόγηση», δείχνει σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει. Δείχνει το βαθμό επιτυχίας της απεργίας–αποχής.

Τώρα η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ–ΠΑΣΚΕ ΣΥΡΙΖΑ) με τη στήριξη και της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ –όπως είπε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση της Ε.Ε.31-1-2018 αναζητεί νομική και πολιτική φόρμουλα για να απεγκλωβιστεί από την απεργία–αποχή.

Τι μεσολάβησε;

Τώρα αναζητούν το άλλοθι από την κυβέρνηση, να πάρει πίσω τον τιμωρητικό  χαρακτήρα της διάταξης «περί υπαιτιότητας», ώστε να σημάνουν υποχώρηση. Λες και αν η κυβέρνηση αποσύρει την «υπαιτιότητα» και οποιαδήποτε άλλη επιμέρους διάταξη, δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα η «αξιολόγηση» ή θα αλλάξει η ουσία του αντιλαϊκού χαρακτήρα της αξιολόγησης.

Τώρα επιδιώκουν να αναθέσουν στο αμαρτωλό Πολύκεντρο μελέτη για μια «καλή αξιολόγηση».
Λες και μπορεί να υπάρχει καλή αξιολόγηση μέσα σε όλο αυτό το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει την αξιολόγηση, όταν κριτήρια της «αξιολόγησης» είναι οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, η συμπεριφορά του δημοσίου υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας, η πίστη στους αντιλαϊκούς νόμους, η σύνδεση της αξιολόγησης με την περικοπή μισθού και τις απολύσεις -βλ.ν.
4354/2015καιν.4369/2016).

Στο ερώτημα τι μεσολάβησε απαντάμε: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής τράβηξαν τ’ αυτί των συνδικαλιστών τους ώστε να ευθυγραμμιστούν πλήρως στο γεγονός ότι η «αξιολόγηση» στο Δημόσιο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και προαπαιτούμενο της 3η ςαξιολόγησης. Αυτό μεσολάβησε!

Στο βαθμό που ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ–ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσουν μέσω της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης ή και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ να ακυρώσουν ή να καταστήσουν ανενεργή την «απεργία–αποχή», θα πρόκειται για ανοιχτή προδοσία σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, των Ομοσπονδιών, των σωματείων που πίστεψαν σε έναν δίκαιο αγώνα και πήραν μέρος σε αυτόν.

Τους προειδοποιούμε πως ένα τέτοιο έγκλημα θα έχει και τιμωρία. Όλη η οργή των συναδέλφων πρέπει να πέσει επάνω τους.

Επιπλέον, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να γνωρίζουν και το εξής: Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ δε θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα σχεδιασμό για την ακύρωση της «απεργίας–αποχής» εάν δεν είχε τη στήριξη και τη συναίνεση της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚΕ. Τον πρωταγωνιστικό και βρώμικο ρόλο εδώ, για λογαριασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του κρατικού μηχανισμού, έρχεται να παίξει η ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚΕ, και γι’ αυτό θα είναι υπόλογοι απέναντι σε όλους τους συναδέλφους. Το ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού σήμερα παίζουν από κοινού ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ–ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι στον αγώνα!


• Τα σωματεία και οι ομοσπονδίες του Δημοσίου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να ενημερώσουν διεξοδικά όλους τους συναδέλφους για το αντιλαϊκό περιεχόμενο της αξιολόγησης. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, αποφάσεις Δ.Σ. να οργανώσουν πολύμορφα τον αγώνα.
• Η «απεργία–αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα», σε συνδυασμό με την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής είναι σε ισχύ, πρέπει να δυναμώσει.
• Τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, ως κοινός τόπος των πρωτοβάθμιων σωματείων, οφείλουν να πάρουν θέση, να καταγγείλουν τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ και για το ζήτημα της «αξιολόγησης» και για την ανοιχτή απεργοσπαστική της στάση στην απεργία στις 12 Γενάρη.
• Καμιά ανάθεση στο αμαρτωλό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ περί «καλής αξιολόγησης».
• Αποφασίζουμε σχέδιο μπλοκαρίσματος της ηλεκτρονικής αξιολόγησης. Δημιουργούμε Ηλεκτρονική βάση δεδομένων στα σωματεία και στις Ομοσπονδίες, όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταθέτουν στο σωματείο τους τη συμμετοχή τους στην «απεργία–
αποχή». Τα σωματεία με τη σειρά τους καταθέτουν τις συμμετοχές στις Ομοσπονδίες και με ευθύνη των Ομοσπονδιών θα κατατίθενται στο αντίστοιχο Υπουργείο. Κανένας μόνος του, ενωμένος συλλογικός αγώνας. Το εγχείρημα αυτό απαιτείται να στηριχτεί οικονομικά και τεχνικά από την ΑΔΕΔΥ.
• Όλοι στην κινητοποίηση στα δικαστήρια στις 20Φλεβάρη,-μέρα που δικάζονται ξανά τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας επί ΝΔ και Υπουργίας Βρούτση.
• Ενιαίος αγώνας με τα άλλα λαϊκά στρώματα, αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών. Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στους πληστειριασμούς στο Υπουργείο Οικονομικών στις 21 Φλεβάρη.
• Προετοιμαζόμαστε για νέα απεργιακή απάντηση το 1ο 15νθημερο του Μάρτη.