ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Π.Ο.Ε.ΙΔ.Δ.
ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  318 ΕΙΔ.2919/3-3-82
www.poeidd.gr, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 13 (5ος ΟΡΟΦΟΣ) 104 32  ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ.:  210 52 25 158,  Fax: 210 52 27 237

Αθήνα, 11-1-2018

Ανακοίνωση Απεργίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) συμμετέχει στις αγωνιστικές  κινητοποιήσεις απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η Κυβέρνηση και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα 15.01.2018, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 15.01.2018. Την ίδια μέρα έχουν επίσης προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση και πολλές  άλλες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς το πολυνομοσχέδιο φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο (δικαίωμα προκήρυξης απεργίας) και αποδυναμώνει τα πρωτοβάθμια συλλογικά όργανα.
  Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση αποτελεί επίθεση στους εργαζόμενους και περιλαμβάνει δυσβάσταχτα μέτρα, που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές.
  Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών, που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές».
  Η αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο είναι χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, ακριβώς όπως ζητούν οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν τους φτάνει που τα δικαστήρια βγάζουν το 90% των απεργιών παράνομες, ξεκινούν τώρα να ξηλώνουν και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία.
  Η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει τους εργαζόμενους στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτικό τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση, το χώρο που αποτελεί την πηγή της κερδοφορίας.
  Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!
  Όλοι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία πρέπει να αντιδράσουν.
• Απεργούμε, διεκδικώντας την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ.
• Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων, για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
• Άμεσες μόνιμες προσλήψεις στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Καμία απόλυση συμβασιούχου.

Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας (11.00 π.μ.) το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22.
  Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν δυναμικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ                                    ΑΡΗΣ ΒΑΣΙΟΣ