Ε.Ε.Π.ΥΠ.ΠΟ
ΕΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1974
ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. 860/92    ΒΙΒΛ. ΑΝΑΓΝ. ΣΩΜΑΤ. 1053
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32, Τ.Κ. 54631 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ε.Κ.Θ.

Θεσσαλονίκη, 11-1-2018

Ανακοίνωση Απεργίας

Η Ένωση Έκτακτου Προσωπικού  Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος (Ε.Ε.Π.ΥΠ.ΠΟ.) συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η Κυβέρνηση και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα 15.01.2018, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 15.01.2018. Την ίδια μέρα, έχουν επίσης προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση και  πολλές άλλες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς το πολυνομοσχέδιο φέρει σαρωτικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο (δικαίωμα προκήρυξης απεργίας) και αποδυναμώνει τα πρωτοβάθμια συλλογικά όργανα.
        Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση αποτελεί επίθεση στους εργαζόμενους και περιλαμβάνει δυσβάσταχτα μέτρα, που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές.
       Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών, που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται  το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές».
      Η αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο είναι χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, ακριβώς όπως  ζητούν οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν τους φτάνει που τα δικαστήρια βγάζουν  το 90% των απεργιών παράνομες, ξεκινούν τώρα να ξηλώνουν και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία.
      Η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει τους εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς. Εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις και αποτελεί την πηγή της κερδοφορίας.
      Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!
      Όλοι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία πρέπει να αντιδράσουμε.
      • Ζητάμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
      • Ζητάμε να μπει τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων, να σταματήσει η υπέρμετρη φορολογία και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσι.
      • Άμεσες μόνιμες προσλήψεις στο ΥΠ.ΠΟ.Α.
      • Καμία απόλυση συμβασιούχου.

Καλούμε τα μέλη μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 12.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Πρόεδρος                                                         Η Γραμματέας

Γεώργιος Σκεπαστιανός                                                   Παγώνα Λαγού