Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Aθήνα, 29/10/2018


Να σταματήσει η καταστολή και η κοροϊδία
σε βάρος των χειροτεχνών στο Θησείο
από Δήμο Αθήνας, κυβέρνηση και ΚΑΣ

 

Η κίνηση του Υπουργείου Εμπορίου, του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη να εξοστρακίσουν και να καταδιώξουν με μικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας τους χειροτέχνες στην περιοχή του Θησείου, είναι μια απάνθρωπη, άκαρδη ενέργεια καταστολής ανθρώπων του μόχθου. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για χειροτέχνες που παράγουν και διαθέτουν μόνοι τους τα προϊόντα τους, εκτός των καναλιών της επίσημης διανομής. Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα των βαρόνων του τουρισμού, του μεγάλου εμπορίου και των κάθε απόχρωσης χρυσοπληρωμένων χορηγών που θέλουν να ελέγξουν την πόλη και τους δρόμους της, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Αυτή η στρατηγική “ανάπτυξης της Αθήνας” με τη δήθεν αναβάθμιση της πόλης δε χωράει τους φτωχούς, τους άστεγους, τους μικροπωλητές,τους εξαρτημένους. Στρώνει κόκκινα χαλιά για να περάσουν οι σχεδιασμοί των Λάτσηδων και των Βαρδινογιάννηδων, των Μall στους ελεύθερους χώρους από την Ακαδημία Πλάτωνος μέχρι το Ελληνικό, και κάτω από αυτά επιχειρεί να ποδοπατήσει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.
Η εκστρατεία για αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε μοχλό για την εξόντωση των φτωχών της πόλης, για να επιβιώσουν οι λίγοι και εκλεκτοί. Κανένας Δήμαρχος Αθήνας, κανένας Υπουργός Εμπορίου, κανένα ΚΑΣ δεν μπορεί να παίζει με τις δουλειές και τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Σοβαρά, το ΚΑΣ ανησυχεί ότι καταστρέφεται η πολιτιστική κληρονομιά από τους παγκίτες του Θησείου, τους χειροτέχνες; Μήπως, το 90% της κληρονομιάς αυτής δεν έχει θαφτεί κάτω από τα κτήρια των τραπεζών, των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων που συνθλίβουν το κέντρο της πόλης; Ίδρωσε το αυτί τους όταν οι 2 από τις 3 πύλες εισόδου της Αρχαίας Αγοράς είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού ή όταν κάθε μήνα έχουμε και νέο εργατικό ατύχημα στην Ακρόπολη λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας;

Ο αγώνας των χειροτεχνών είναι αγώνας για να μην περάσει η λογική της καπιταλιστικής ισοπέδωσης των φτωχών της πόλης και πρέπει να τον στηρίξουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που δίνουν μάχη για να μη γίνει το “τέλος των μνημονίων” θηλιά διαρκούς λιτότητας και φτώχιας στο λαιμό τους.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Δήμο Αθήνας να εγκαταλείψουν την εκστρατεία εξόντωσης των χειροτεχνών αμέσως και να επιτρέψουν την επαναλειτουργία των πάγκων στο Θησείο.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία Κουμτζή