Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 

«Οι Έκτακτοι»
Παράταξη του ΠΣΕΠ-ΥΠΠΟ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αθήνα, 30/8/2018

Συνάδελφοι,

Στο σύντομο διάστημα που ακολούθησε τις εκλογές και παρά τις οργανωτικές δυσλειτουργίες που παρατηρούνται, το Σωματείο μας ανέλαβε πολύπλευρη δράση αντιμετωπίζοντας όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Παλέψαμε με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις μας για την καταβολή δεδουλευμένων, την παράταση συμβάσεων, την έκδοση της 18μηνης προκήρυξης στην καθαριότητα, αναδείξαμε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, βρεθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους, που αντιμετώπισαν άνιση μεταχείριση.

Αγωνιστήκαμε για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, συντονιστήκαμε με άλλους κλάδους και συναδέλφους για τα κοινά μας συμφέροντα. Λάβαμε μέρος σε όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις έως τώρα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας κυβέρνησης, κράτους και κεφαλαίου. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την οικοδόμηση του ενιαίου εργατικού μετώπου, που θα γκρεμίσει την αντεργατική πολιτική και θα εξασφαλίσει ότι η «μεταμνημονιακή» περίοδος δε θα είναι μία ακόμη περίοδος καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Συντονιστήκαμε με τις δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος, για να αντιμετωπίσουμε τη φασιστική απειλή και τη ρατσιστική πολιτική κράτους και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε το έδαφος και να οργανώνουμε τον αγώνα για την ευόδωση των στόχων μας και την αντίσταση του εργατικού κινήματος. Σ’ αυτόν τον αγώνα χρειάζονται όλες οι δυνάμεις. Σε καλούμε να εμπλακείς ενεργά στη δράση του Σωματείου, να οργανώσεις στο χώρο σου επιτροπές αγώνα, να συμμετέχεις στις συλλογικές διαδικασίες και να μην υποκύψεις στις πιέσεις της εργοδοσίας.

Στην παραπάνω κατεύθυνση δε βοηθά το καταγγέλλειν και ο αναχωρητισμός. Οι πρακτικές της ΔΑΣ, όπως της αμφισβήτησης του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας), κινούνται στη λάθος κατεύθυνση. Η ετυμηγορία των συναδέλφων ήταν σαφής: έδωσαν την πλειοψηφία στους «Έκτακτους», αναθέτοντας ταυτόχρονα στη ΔΑΣ ευθύνες, όχι απλά ελέγχου, αλλά και διοίκησης. Καλούμε τη ΔΑΣ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβει τις ευθύνες, που της αναλογούν, και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια, που κάνει το Σωματείο. Μια προσπάθεια συλλογική και όχι ατομική, προσπάθεια που έχει να κάνει με τα ταξικά μας συμφέροντα και όχι τα παραταξιακά. Σε καλούμε να τοποθετηθείς ενεργά για την επίλυση του ζητήματος.

Οι «Έκτακτοι» προσπαθούμε να συμβάλλουμε στο ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών αναχωμάτων, που δημιουργούν τα οργανωτικά προβλήματα, που έχουν ανακύψει με υπαιτιότητα της ΔΑΣ. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις, για να εξασφαλίσουμε την καταστατική αρτιότητα της Συνέλευσης (ώστε να μην προσβληθούν οι αποφάσεις της από κανέναν) με την ταυτόχρονη εξασφάλιση της συμμετοχής όλων των συναδέλφων σ’ αυτήν.

Με ενωτική δράση να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να βαδίσουμε μπροστά. Να οργανώσουμε την απεργία στις 14/11 και να την καταστήσουμε απαρχή της εργατικής αντεπίθεσης, τόσο στους αγώνες μας απέναντι στην ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α., όσο και γενικά στην κοινωνία.

Όλοι μας ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο Σωματείο στον αγώνα για:


• Καμία απόλυση! Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία.
• Αποκλειστικά δημόσια ανάδειξη και διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Έξω οι ιδιώτες εργολάβοι και το κεφάλαιο από το ΥΠ.ΠΟ.Α.
• Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Όχι στις διακρίσεις βάσει σχέσης εργασίας, φύλου, εθνικότητας.
• Τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους, όσοι το δικαιούνται.

Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!