Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Aθήνα, 29/10/2018


Οι εργαζόμενοι του Ωνάσειου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας για να νικήσουν. Παλεύουν για να κρατήσουν τις συλλογικές τους συμβάσεις και τους μισθούς τους.
    Αφορμή γι’ αυτήν την επίθεση αποτέλεσε η  δωρεά του Ιδρύματος για τη δημιουργία της νέας πτέρυγας μεταμοσχεύσεων και του Ωνασείου παίδων. Μέσα στην κύρωση της σύμβασης έβαλαν διάταξη ότι πλέον, αφού το Ωνάσειο είναι στο Δημόσιο, κόβονται τα δώρα των εργαζομένων, και οι μισθοί καθορίζονται από το μισθολόγιο του Δημοσίου και όχι από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
    Πρόκειται για μια ολομέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους με πρόσχημα την ένταξή τους στο Δημόσιο. Την ίδια ώρα, βέβαια, το Ίδρυμα, για την επένδυση αυτή, θα είναι και πλήρως απαλλαγμένο από κάθε φόρο, τέλος, δικαίωμα κράτησης ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου.
    Η ισχυροποίηση του ΕΣΥ, όπως δηλώνει η κυβέρνηση,  δεν μπορεί να γίνει σε βάρος των εργαζομένων που δουλεύουν σ’ αυτό και να παραμένει στο απυρόβλητο η πολιτική που αφήνει τα δημόσια νοσοκομεία να ρημάζουν από την έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης.
    Γιατί αυτή η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης βάζει βόμβα στα θεμέλια του ΕΣΥ και όχι οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων του Ωνάσειου.

    Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Ωνάσειου να κρατήσουν μισθούς και δικαιώματα, και θα βρεθούμε στο πλάι τους με κάθε τρόπο.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία Κουμτζή