Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ρ/Σ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Αθήνα,  20 - 2 -2018

 

Το σωματείο μας,  εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» και ζητεί την ανάκληση όλων των απολύσεων στο σταθμό, την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών στους συναδέλφους.

Τόσο οι πρώτες απολύσεις όσο και οι επόμενες είναι καταχρηστικές, παράνομες και εκδικητικές από την πλευρά της διοίκησης του σταθμού, αφού οι απολυμένοι είναι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν την απαίτηση της εργοδοσίας για μείωση μισθών κατά 20% και απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων δύο και πλέον μηνών. Επίσης, στη συνέχεια κατήγγειλαν την εργοδοτική πρακτική στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Ταυτόχρονα, οι απολύσεις χρησιμοποιούνται για εκφοβισμό και παραδειγματισμό των υπόλοιπων εργαζόμενων στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (εφημερίδα, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες), ώστε να δεχτούν χωρίς περαιτέρω αντιδράσεις τις νέες ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις των μισθών τους κατά 20%.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ως ιδιοκτήτη του Ομίλου της Left Media, νομιμοποιεί τη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ, ειδικά την τελευταία δεκαετία, αφού εφαρμόζει κατά γράμμα τις τακτικές των ιδιοκτητών στα ΜΜΕ, όπως συγχωνεύσεις εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο Όμιλο, με παράλληλες απολύσεις προσωπικού, με μειώσεις μισθών αλλά και μη καταβολή δεδουλευμένων.

Καλούμε τη διοίκηση του σταθμού να εγκαταλείψει  την πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και να ανακαλέσει άμεσα τις εκδικητικές απολύσεις στο σταθμό, τόσο των 4 μελών της απεργιακής επιτροπής όσο και των τριών εργαζομένων που απολύθηκαν τον Ιανουάριο, αλλά και να καταβάλει άμεσα τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης Σκαρπέλης