ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ

Αθήνα,  20 - 2 -2018

Την 1η Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι του Ευγενιδείου έλαβαν εξώδικο από τη Διοίκηση του Θεραπευτηρίου, με το οποίο απειλούνται με κυρώσεις σε περίπτωση που δεν κατεβάσουν πανό που έχουν αναρτήσει διαμαρτυρόμενοι για τα εργασιακά προβλήματά τους.
Οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο, εδώ και χρόνια, παραμένουν σταθερά απλήρωτοι επί μήνες, μέχρι να δικαιωθούν από τα δικαστήρια και να πληρωθούν, για να ξαναμείνουν στη συνέχεια απλήρωτοι επί μήνες και να ξαναπάνε στα δικαστήρια για να απαιτήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων.

Η Διοίκηση, όχι μόνο δε φρόντισε να λύσει το πρόβλημα, αλλά προχώρησε και στη μονομερή μείωση των μισθών τους και σε σπάσιμο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν καθημερινά το κόστος των επιλογών μιας Διοίκησης που ποτέ δεν άκουσε τις καταγγελίες τους για τα όσα συμβαίνουν στο Θεραπευτήριο και που ποτέ δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας με όσα θα έπρεπε προκειμένου αυτό να ορθοποδήσει. Αν το Ευγενίδειο παραμένει ακόμα ανοιχτό, αυτό οφείλεται στις δικές τους προσπάθειες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της δουλειάς τους σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Η Διοίκηση θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ σε εργαζόμενους να διαμαρτύρονται και να ΦΙΜΩΣΕΙ τη φωνή τους. Η συνδικαλιστική δράση είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία της Διοίκησης Ευγενιδείου-ΕΚΠΑ απέναντι στους εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο Ευγενίδειο και απαιτούμε την άρση των διώξεων και την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης Σκαρπέλης