Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δ/ΝΣΗ : ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

 ΤΗΛ.: 3219710  -  FAX : 3219717

Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 ΑΘΗΝΑ 16-3-2017 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ανάκληση των παράνομων συνδικαλιστικών διώξεων στην INMAINT - INTACOM

Καταγγέλλουμε τις παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών και την επίθεση στον συνδικαλισμό από την μεριά της εργοδοσίας της εταιρίας INMAINT του ομίλου INTRACOM. 

Η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ (εταιρία του ομίλου ΙΝΤRΑCΟΜ) προχώρησε την Τρίτη 14 Μαρτίου στην απόλυση δύο συνδικαλιστών, του Γιώργου Π. και του Νίκου Μ. υποψήφιων στις προηγούμενες εκλογές του σωματείου με τις παρατάξεις, Πρωτοβουλία Γένοβα και ΑΑΕ–ΠΑΜΕ αντίστοιχα. Οι δύο συνάδελφοι δεν εξελέγησαν στο ΔΣ αλλά παραμένουν αναπληρωματικά του μέλη.

Πρόκειται για συνδικαλιστικές διώξεις όχι μονάχα τυπικά αλλά και ουσιαστικά μια που οι συνάδελφοι πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της απεργιακής απάντησης του σωματείου πριν από μια βδομάδα ακριβώς, ενάντια στην απληρωσιά και βρίσκονται  στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε όλες τις μάχες.  

Οι εργαζόμενοι στην INMAINT προχώρησαν σε 48ωρη απεργία τους 6 και 7 Μαρτίου και  κέρδισαν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων που καθυστερούσε η εργοδοσία.  Είναι η δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν στα τέλη Νοέμβρη) που απεργιακά ανάγκασαν την εργοδοσία να συμμορφωθεί και δεν επέτρεψαν να περάσει στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ η "συνήθεια" των αφεντικών να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους στην ώρα τους. 

Μια βδομάδα μετά την τελευταία απεργία, η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση των συναδέλφων. Είναι απολύσεις εκδικητικές, για τον αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ πριν λίγες μέρες. Είναι απολύσεις τρομοκρατικές και απ' ευθείας χτύπημα στον συνδικαλισμό, μια που ο ουσιαστικό στόχος είναι η προσπάθεια να τρομοκρατηθεί το σύνολο των εργαζόμενων στην ΙΝΜΑΙΝΤ που διεκδίκησαν το αυτονόητο, να πληρώνονται δηλαδή για την δουλειά τους.

Η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ, με την ανοχή του ομίλου ΙΝΤRΑCΟΜ, λειτουργεί σαν λαγός για τους εργοδότες συνολικά, για την επίθεση στον συνδικαλισμό που απαιτούν οι δανειστές και διαπραγματεύεται η κυβέρνηση μαζί τους. Γι’ αυτό η μάχη για να μην περάσουν οι απολύσεις στην ΙΝΜΑΙΝΤ είναι μάχη για όλους τους εργαζόμενους. 

Απαιτούμε την ανάκληση των παρανομών συνδικαλιστικών διώξεων.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τον συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                   Αντώνης Σκαρπέλης