Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δ/ΝΣΗ : ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

 ΤΗΛ.: 3219710  -  FAX : 3219717

Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 ΑΘΗΝΑ 15-3-2017 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Να σταματήσει τώρα η ποινική δίωξη των 35 μελών του ΠΑΜΕ

Καταγγέλουμε την δίωξη των 35 συνδικαλιστών, προέδρων ομοσπονδιών και σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με αφορμή παράσταση διαμαρτυρίας που είχαν κάνει στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, όπου είχαν αντιδράσει στις δηλώσεις του τότε υπουργού, Γ. Βρούτση, με τις οποίες περιέγραφε το ασφαλιστικό σαν ένα οικοδόμημα στηριγμένο σε "ρουσφέτια" και πελατειακές σχέσεις, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων που ανακοίνωσε η τότε ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Γι’ αυτή την κατάληψη τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ δικάστηκαν και αθωώθηκαν. Τώρα, η δίκη επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 16 Μάρτη 2017, για δεύτερη φορά, με νέες κατασκευασμένες κατηγορίες για την ίδια υπόθεση. Οι νέες κατηγορίες ισχυρίζονται ότι οι συνδικαλιστές κατέστρεψαν το γραφείο του υπουργού Εργασίας και υποτίθεται ότι τραυμάτισαν αστυνομικούς και προσωπικό ασφαλείας του υπουργού κλπ.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη κατά των 35 συνδικαλιστών. Το κατηγορητήριο που από την αρχή στήθηκε για να ταιριάξει στα μέτρα της επίθεσης και της συκοφάντησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος επανέρχεται σε μια στιγμή που τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται θέτουν στο στόχαστρο και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. 

Στέλνουμε μήνυμα πως στεκόμαστε στο πλευρό των συνδικαλιστών, καταδικάζουμε τις διώξεις και υπερασπιζόμαστε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που με αίμα έχουν κατακτήσει οι εργάτες.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                   Αντώνης Σκαρπέλης