Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οδηγίες
για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου
 την 1η Ιούνη 2018

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε. συνεδρίαση της 11ης Μάη 2018) και των σχετικών αποφάσεων της Εκλογικής – Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της  11ης Μάη 2018, σύμφωνα με τα άρθρα 21-27 του Καταστατικού, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις αρχαιρεσίες για τα όργανα Διοίκησης του Σωματείου και για τους εκπροσώπους μας στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, οι οποίες θα λάβουν χώρα στα γραφεία του Σωματείου (Διοσκούρων 1, Πλάκα, 10555 Αθήνα. Κάλπες θα ανοίξουν επίσης στη Λέσβο και τη Λήμνο, σε χώρο τον οποίο θα σας κοινοποιήσουμε τις επόμενες μέρες.

Γενικές Οδηγίες

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στη δύση του ηλίου.

Την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών έχει η Κ.ΕΦ.Ε και οι κατά τόπους Τ.ΕΦ.Ε..
Με το κλείσιμο της κάλπης θα ακολουθήσει καταμέτρηση των ψήφων και η σύνταξη σχετικού πρακτικού.

Ψηφίζουμε για: 1) τα όργανα διοίκησης του Σωματείου: Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή και Διοικούσες Επιτροπές των τοπικών τμημάτων και 2) για τους αντιπροσώπους του Σωματείου στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις: την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Δημοσίου (ΠΟΕΙΔΔ) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).
Οι κάλπες θα είναι δύο: μία για τα όργανα και μία για αντιπροσώπους. Στα τοπικά τμήματα θα στηθεί και τρίτη κάλπη για τη ΔΕ (Διοικούσα Επιτροπή) του τμήματος. Τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι για τα όργανα θα είναι χρώματος λευκού και έγχρωμα για τους αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια.
Όσον αφορά τη σταυροδοσία των υποψηφίων, οι σταυροί προτίμησης σε κάθε περίπτωση (Όργανα και Αντιπρόσωποι) θα είναι το πολύ τόσοι όσοι και οι εκλεγέντες (π.χ. για το ΔΣ θα μπορείτε να βάλετε από 1 ως 11 σταυρούς) και θα σημειώνονται δεξιά ή αριστερά του ονόματος του υποψηφίου.

Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου. Κατά την ψηφοφορία θα γίνεται έλεγχος για την οικονομική τακτοποίηση του ψηφοφόρου. Τα μέλη θα μπορούν να τακτοποιούνται οικονομικά μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

Σύμφωνα με το καταστατικό και σε συνδυασμό με αποφάσεις του Δ.Σ., της Κ.ΕΦ.Ε. και της Γενικής Συνέλευσης:

1. Συνάδελφοι που χρωστούν μεγάλα ποσά συνδρομών θα μπορούν να τακτοποιούνται οικονομικά με μία ελάχιστη καταβολή της τάξης των 10 Ευρώ, χωρίς να διαγράφεται το χρέος τους.

2. Συνάδελφοι που έμειναν άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών δεν μπορούν να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα.

3. Οι συνάδελφοι δικαιούνται να μην πληρώσουν συνδρομές για το διάστημα της ανεργίας. Η ανεργία θα αποδεικνύεται αποκλειστικά από Βεβαίωση Χρόνου Ανεργίας του ΟΑΕΔ.

4. Δεν μπορούν να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα όσοι έκαναν εγγραφή ή επανεγγραφή μετά τις 16 Μάη, ημέρα κατά την οποία έκλεισαν οι εκλογικοί κατάλογοι και παραδόθηκαν στην Κ.ΕΦ.Ε.

Κατάθεση υποψηφιότητας γίνεται μέχρι την Παρασκευή 25η Μάη 12:00 π.μ. Η σύνθεση των ψηφοδελτίων θα κοινοποιηθεί μόλις οριστικοποιηθεί και γίνει έλεγχος των ψηφοδελτίων από την Κ.ΕΦ.Ε.

Έγγραφα ταυτοπροσωπίας

Παρακαλείσθε να φέρετε οπωσδήποτε μαζί σας ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και βιβλιάριο του ΙΚΑ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας κατά τη διάρκεια πληρωμής συνδρομών να φέρετε μαζί σας σύμβαση εργασίας, αποδείξεις πληρωμής συνδρομής ή αποδείξεις τραπεζικής κατάθεσης εάν υπάρχουν καθώς και Βεβαίωση Χρόνου Ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Επίσης μπορείτε να καταθέσετε τραπεζικά τις συνδρομές σας στον παρακάτω λογαριασμό (σε αυτή την περίπτωση στείλτε μας σκαναρισμένη ή σε φωτογραφία την απόδειξη κατάθεσης στο email του Σωματείου ή προσκομίστε τη την ημέρα των εκλογών):
EUROBANK: 0026.0438.18.0100599629
Δικαιούχος: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠ.ΠΟ.

Παροχή διευκόλυνσης συμμετοχής
Έχουμε λάβει διευκόλυνση συμμετοχής των μελών μας στις εκλογές από το ΥΠ.ΠΟ.Α με ειδική άδεια συμμετοχής στα μέλη μας ως εξής:
- Μία (1) ημέρα για τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής και σε απόσταση μικρότερη των 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.
- Δύο (2) ημέρες για τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α που εδρεύουν εκτός Αττικής και σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα, ή/και στα νησιά του Αιγαίου (πλην της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου), του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Διευκρινίζουμε τα εξής:

• Η διήμερη άδεια αφορά τις ημέρες Πέμπτη 31/5 και Παρασκευή 1/6.
  • Οι συνάδελφοι της ΕΦΑ Χίου μπορούν να ψηφίσουν στη Λέσβο, καθώς ανήκουν στο Τοπικό Τμήμα ΒΑ Αιγαίου, και σε αυτή την περίπτωση δικαιούνται 2 ημέρες άδειας, όπως και εάν μεταβούν να ψηφίσουν στην Αθήνα.
  • Η άδεια χορηγείται για τη συμμετοχή στις εκλογές, η οποία θα αποδεικνύεται από σχετική Βεβαίωση Συμμετοχής, φέρουσα την πρωτότυπη σφραγίδα του Σωματείου και την υπογραφή του Προέδρου της Κ.ΕΦ.Ε. ή των Τ.ΕΦ.Ε. Συνάδελφοι που δεν θα ψηφίσουν και δεν παρουσιαστούν στην εργασία τους δεν καλύπτονται και θα χάσουν το ημερομίσθιο.

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας είμαστε εμείς, όλοι και ο καθένας από εμάς. Η συμμετοχή σας στη διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων είναι απαραίτητη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης Σκαρπέλης