Ανακοίνωση ΣΟΧ1/2018
για 200 θέσεις ορισμένου χρόνου στο ΤΑΠ

Αθήνα, 16/5/2018

Πανό που ανήρτησαν οι εργαζόμενοι της ΣΟΧ1/2017 στα εργαστήρια του ΤΑΠ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για μόνιμη εργασία.

Eκδόθηκε η ανακοίνωση ΣΟΧ1/2018 για την κάλυψη 200 θέσεων ορισμένου χρόνου στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ). Οι αιτήσεις για την Αθήνα και για όλες τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων είναι ενιαία διαδικασία και θα γίνονται δεκτές από 18/05/2018 μέχρι και 29/05/2018.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.tap.gr/tapadb/index.php/anakoinoseis/443-2015-09-25-07-38-122
Η προκήρυξη βγήκε με μεγάλη καθυστέρηση αφήνοντας υποστελεχωμένο το ΤΑΠ για αρκετούς μήνες, στην έναρξη μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Παρατηρούμε ότι πριμοδοτείται για μία ακόμα φορά η ανεργία έναντι της προϋπηρεσίας, πρακτική με την οποία το ΥΠ.ΠΟ.Α και το ΤΑΠ υπηρετούν δογματικά την ανακύκλωση της ανεργίας και την παράταση της ομηρείας των συμβασιούχων.
Το Σωματείο εκτιμά ότι οι 200 θέσεις δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες και την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού στη διοίκηση, παραγωγή και πώληση, ώστε να ανταποκριθεί το ΤΑΠ στον ολοένα και αυξημένο όγκο δουλειάς, πόσω μάλλον να ανταποκριθεί στο «Πλάνο Ανάπτυξης» που παρουσίασαν Πρόεδρος του ΤΑΠ και Υπουργός ΠΟ.Α πριν από μερικούς μήνες.
Θα επιμείνουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι της σύμβασης ΣΟΧ1/2017 που απολύθηκαν το Φεβρουάριο, παράλληλα με τους συναδέλφους που θα ξεκινήσουν την εργασία τους με τη νέα σύμβαση, να δικαιωθούν οι συνάδελφοι που έχουν προσφύγει σε ένδικα μέσα και να εκδοθεί άμεσα προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Αντώνης Σκαρπέλης