Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
&
ΠΡΑΚΤΙΚΑ
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
11/05/2018

                                              

Μπλοκ του Σωματείου στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για μόνιμη και σταθερή εργασία.

 

Χαιρετίζουμε τους 125 συνολικά συναδέλφους που έλαβαν μέρος στην Εκλογική - Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που διεξήχθη τη Παρασκευή 11 Μάη.

Σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Παρουσιάστηκε αναλυτικός απολογισμός της δράσης του Σωματείου από την 1η Μαρτίου 2018 έως και σήμερα. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την ένσταση επί της διαδικασίας που κατέθεσε η ΔΑΣ και ανταλλάχθηκαν επιχειρήματα. Έγινε ενημέρωση για την επιτόπια παρέμβαση του Σωματείου στους Δελφούς, στη Λέσβο και τη Λήμνο. Παρουσιάστηκε η απεργιακή δράση του Σωματείου και η διαδικασία που κατέληξε στην κήρυξη απεργίας για την 11η Μάη, ημέρα στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Έγινε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην προσυγκέντρωση του Σωματείου στο ΕΚΑ και στην πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

2. Παρουσιάστηκε η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για τα οικονομικά πεπραγμένα τής περιόδου 1/4/18 – 10/5/18. Η έκθεση εγκρίθηκε με 109 ψήφους υπέρ και 2 λευκά. (Εδώ το πλήρες κείμενο της Έκθεσης.)

3. Κατατέθηκε κοινό σχέδιο απόφασης για συμμετοχή στη γενική απεργία 30 Μάη ως εξής:
Το Σωματείο καταγγέλλει την «Κοινωνική Συμμαχία» της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με εργοδοτικές οργανώσεις και το πλαίσιό της, το οποίο είναι μακριά από τα εργατικά αιτήματα. Θα αγωνιστεί για την ήττα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και την ανάδειξη των εργατικών αιτημάτων. Το Σωματείο θα συμμετάσχει στην γενική απεργία με 24ωρη απεργία την 30/5 με δικό του πλαίσιο. Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το ΔΣ να εξειδικεύσει το πλαίσιο συμμετοχής και τον τρόπο δράσης στην απεργία της 30ης Μάη, καθώς και για την κήρυξη απεργιακών και άλλων έκτακτων δράσεων για το διάστημα μέχρι τις εκλογές.
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

4. Πρόταση των «Εκτάκτων» για να δοθεί 1 εβδομάδα περιθώριο από σήμερα στα Τοπικά Τμήματα να συνεδριάσουν και να εκλέξουν Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές.
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

5. Πρόταση της «ΔΑΣ»: Λόγω των πολλών απλήρωτων εργαζομένων να μπορέσουν συνάδελφοι με συνεχόμενα και μεγάλα χρέη συνδρομών να συμμετάσχουν στις εκλογές ως οικονομικά τακτοποιημένοι με μία ελάχιστη καταβολή 10 Ευρώ, χωρίς να διαγράφεται το υπόλοιπο χρέος.
Η πρόταση εγκρίθηκε με 35 ψήφους υπέρ, 15 κατά και 2 λευκά.
Σημειώθηκε ότι με σχετική απόφαση του ΔΣ οι συνάδελφοι δεν πληρώνουν συνδρομή για τα διαστήματα της ανεργίας.

6. Κατατέθηκε μία (1) πρόταση από τους «Έκτακτους» για τον ορισμό της ημερομηνίας πραγματοποίησης εκλογών και αρχαιρεσιών ανάδειξης των συλλογικών οργάνων και των αντιπροσώπων για τα δευτεροβάθμια όργανα με προτεινόμενη ημερομηνία την Παρασκευή 1 Ιούνη, όπως είχε αποφασίσει και η Γενική Συνέλευση της 30ης Μάρτη. Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

7. Εκλογή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε.): Με ομόφωνη απόφαση του σώματος, η εκλογή πραγματοποιήθηκε συναινετικά με φανερή ψηφοφορία. Τα μέλη της Κ.ΕΦ.Ε. εκλέγχθηκαν ομόφωνα από το Σώμα, παρουσία της δικαστικής αντιπροσώπου Παναγιώτας Μελίστα. Ψήφισαν 111 από το σύνολο των 196 οικονομικά τακτοποιημένων μελών, με εξασφαλισμένη την απαρτία του 1/3.
Η νεοεκλεγείσα ΚΕΦΕ συνεδρίασε αμέσως μετά την λήξη της συνέλευσης. (Εδώ το πρακτικό της συνεδρίασης.)

Οι ψηφοφορίες πραγματοποιήθηκαν με ανάταση χειρός.

Μετά το πέρας των εργασιών της Συνέλευσης μπλοκ του Σωματείου συμμετείχε στην 24ωρη απεργία του Σωματείου και τη συγκέντρωση των συνδικάτων στα Προπύλαια. Πορευτήκαμε με δυναμικό παλμό και συνθήματα μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους μας, συμβασιούχους και μόνιμους, προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τα αναλυτικά πρακτικά βρίσκονται στο γραφείο του Σωματείου μας και είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Αντώνης Σκαρπέλης
Γεν. ΓραμματέαςΧρήσιμοι Σύνδεσμοι