Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Αθήνα, 14/5/2018

Εγκρίθηκαν και δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ αποφάσεις της Υπουργού που αφορούν τα εξαιρέσιμα και πέραν του πενθημέρου για τους αρχαιοφύλακες και καθαριστές των νέων 7μηνων συμβάσεων καθώς και για τους καθαριστές της επικείμενης 18μηνης σύμβασης.

Συγκεκριμένα αφορούν:

1) Στον καθορισμό των ωρών απασχόλησης πέραν του πενθημέρου, καθ’ υπέρβαση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικής εργασίας, για προσωπικό καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που εργάζεται σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με συμβάσεις διάρκειας δεκαοκτώ (18) μηνών. (ΦΕΚ1584/Β'/2018, Κοινοποίηση ΦΕΚ1585/Β'/2018)

2) Στον καθορισμό των ωρών απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, καθ’ υπέρβαση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικής εργασίας, για υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ειδικότητας ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού - Καθαριότητας, που εργάζονται σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με συμβάσεις διάρκειας επτά (7) μηνών. (ΦΕΚ1520/Β'/2018, Κοινοποίηση ΦΕΚ1520/Β'/2018)

3) Στον καθορισμό των ωρών απασχόλησης α) πέραν του πενθημέρου και κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, καθ’ υπέρβαση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικής εργασίας, για φυλακτικό προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που εργάζεται σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με συμβάσεις διάρκειας επτά (7) μηνών και β) πέραν του πενθημέρου, καθ’ υπέρβαση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικής εργασίας, για προσωπικό καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που εργάζεται σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με συμβάσεις διάρκειας επτά (7) μηνών. (ΦΕΚ1520/Β'/2018, Κοινοποίηση ΦΕΚ1520/Β'/2018)

Σχόλια:
-    Επιτέλους, φαίνεται ότι η 18μηνη σύμβαση για την καθαριότητα πρόκειται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.
-    Μας δημιουργεί ικανοποίηση η έγκαιρη έγκριση των εξαιρέσιμων για τις νέες συμβάσεις. Απομένει να εξασφαλιστεί η αναγκαία πρόσληψη προσωπικού στο ΤΑΠ ώστε να καταβληθούν έγκαιρα και οι αμοιβές.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Αντώνης Σκαρπέλης
Γεν. ΓραμματέαςΧρήσιμοι Σύνδεσμοι