Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Όλες και όλοι
στην πανεργατική απεργία 30 Μάη
 

Πανεργατική απεργία
στα χέρια των εργατών
και όχι των γραφειοκρατών   

 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις στις 30 Μάη για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. 

Ανάπτυξη για λίγους - φτώχια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς.
Τη «δίκαιη ανάπτυξη» που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας. Η «μεταμνημονιακή εποχή» και η κανονικότητα που διαφημίζουν δε φέρνει ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης,  Ε.Ε. και κεφαλαίου. Δε θα σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση.
Σ’ αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο πολέμου, για να αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα του κεφαλαίου μάς εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, οι εργαζόμενοι να προβάλουμε τον δικό μας δρόμο, τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δισ. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών, ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Καταγγέλλουμε την «Κοινωνική Συμμαχία» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και εργοδοτικών οργανώσεων.
Η απεργία μας στις 30 Μάη θα είναι ταυτόχρονα και μια απάντηση στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που, αντί να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες, φτιάχνουν «κοινά πλαίσια αγώνα» με τα αφεντικά. Αντί να συντονίσουν τις μάχες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, δε λένε κουβέντα για το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών. Αντί να οργανώσουν απεργίες για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μιλάνε για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αντί για τα εργατικά συμφέροντα, μιλάνε για «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Καλούμε την ΠΟΕΙΔΔ και το ΕΚΑ να μη συνυπογράψουν το απαράδεκτο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και να συμβάλλουν σε μια ταξική απεργία. Καλούμε ΓΣΣΕ & ΑΔΕΔΥ να αποσύρουν άμεσα την υπογραφή τους.
Η επιτυχία της απεργίας στις 30 Μάη θα στείλει και το μήνυμα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι οι εργαζόμενοι δε συμβιβάζονται όπως αυτοί με τα αφεντικά, την κυβέρνηση και τους δανειστές, αλλά συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα για να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια.
Στηρίζουμε τις ταξικές συγκεντρώσεις του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια στα Προπύλαια και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10:30. Συνεχίζουμε τον αγώνα πιάνοντας το νήμα από εκεί που το αφήσαμε την 11η Μάη. Για να βρεθούμε ξανά στο δρόμο με τους συμβασιούχους συναδέλφους μας του Δημοσίου, τους μόνιμους και αορίστου χρόνου, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και, σε πείσμα κυβέρνησης, γραφειοκρατίας και αφεντικών, να διεκδικήσουμε:
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Συλλογικές Συμβάσεις.  Εξασφάλιση για όλους τους εργάτες.

Καλούμε τα μέλη μας στη συγκέντρωση του Σωματείου στα Προπύλαια στις 10:30Χρήσιμοι Σύνδεσμοι