Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

1η Μάη

Απεργία & Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας
11:00 π.μ.

Την Πρωτομαγιά τιμάμε τους διεθνείς αγώνες της εργατικής τάξης για ψωμί, αξιοπρέπεια και ελευθερία, τη διεθνιστική εργατική αλληλεγγύη. Θυμόμαστε τη θυσία των εργατών του Σικάγο, οι οποίοι πριν από 132 χρόνια έδωσαν το αίμα τους στον αγώνα για το οκτάωρο και τα εργατικά δικαιώματα. Και όχι μόνο αυτό. Η φετινή πρωτομαγιά είναι η συνέχεια των αγώνων που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στη λιτότητα και τον πόλεμο, αλλά και ένα σημαντικό βήμα γι’ αυτούς που ακολουθούν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη λιτότητα και τις περικοπές, κλιμακώνει τις ιδιωτικοποιήσεις, παραμένουν παγωμένες οι προσλήψεις, απολύονται οι συμβασιούχοι και ανακυκλώνεται η ανεργία. Την ίδια ώρα στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που έχουν οδηγήσει στην κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία και σε όλη την περιοχή. Δίνει το «πράσινο φώς» και τις βάσεις της Σούδας, της Λάρισας και όλες τις διευκολύνσεις, διεκδικώντας ανταλλάγματα και κέρδη. Οξύνει τη σύγκρουση με τους καπιταλιστές της Τουρκίας, για το μοίρασμα της ΑΟΖ και των πετρελαίων, θυσιάζοντας δισ. ευρώ για νέους εξοπλισμούς.

Κομμάτι όλου αυτού του πολεμικού παροξυσμού είναι το κύμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης που ξεριζώνει εκατομμύρια εργαζόμενους από τα σπίτια τους και τους αναγκάζει να έρθουν στην Ευρώπη. Και όταν έρχονται, συναντάνε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ρατσιστικές επιθέσεις από την Ευρώπη-φρούριο, απελάσεις και φασιστικές συμμορίες, όπως στη Λέσβο πρόσφατα, που τρομοκρατούν. Γι’ αυτό η Πρωτομαγιά φέτος είναι και μια μάχη ενάντια στο ρατσισμό και για να στείλουμε βαθιά στη φυλακή τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής που δικάζεται εδώ και δύο χρόνια.

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να προβάλλουμε τον δικό μας δρόμο, τη διαγραφή του χρέους και τη σύγκρουση με Ευρώ – Ε.Ε. – ΔΝΤ – καπιταλιστές, να πάψουμε να αποπληρώνουμε δισ. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων. Να ξεδιπλωθεί ένα δυνατό απεργιακό κίνημα που δε θα αφήσει να περάσει «η ανάπτυξη» που ονειρεύονται η κυβέρνηση και οι δανειστές πάνω από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό πολύ σημαντική για τη συμπόρευση των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ.Α και γενικά το συντονισμό των ελαστικά εργαζομένων του Δημοσίου, είναι η κοινή συγκέντρωσή μας με το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) στο Υπουργείο Εργασίας, το αρμόδιο Υπουργείο για τις εργασιακές σχέσεις. Όλοι μαζί ενωμένοι στον αγώνα θα νικήσουμε.

Διεκδικούμε:

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Συλλογικές Συμβάσεις. Εξασφάλιση για όλους τους εργάτες.

Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Άσυλο στους πρόσφυγες. Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών.

Όχι στο φασισμό, το ρατσισμό και το σεξισμό. Να τσακίσουμε το σύστημα που τους γεννά.Χρήσιμοι Σύνδεσμοι