Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Προγραμματισμός δράσης


Πρωτομαγιά & Στάση εργασίας ΠΟΕΙΔΔ

 

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Σωματείου μας αποφάσισε τη συμμετοχή μας στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

 

1. Παρέμβαση στη σύσκεψη Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ: 30/4, 10.30 π.μ., γραφεία της ΑΔΕΔΥ (Φιλελλήνων & Ψύλλα, Αθήνα)

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα, καλεί τη Δευτέρα 30 του Απρίλη 2018, στις 10.30, στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ (Φιλελλήνων & Ψύλλα, Αθήνα) σε σύσκεψη τις Ομοσπονδίες που έχουν εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας (συμβασιούχους, αναπληρωτές κ.λπ.) στους χώρους τους, ανάμεσά τους και την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ. Στόχος της σύσκεψης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα συντονισμού δράσης για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Το Σωματείο μας θα παρέμβει δυναμικά στη σύσκεψη, με στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματά μας ως συμβασιούχων, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να εξασφαλίσουμε ότι η ΑΔΕΔΥ θα κινηθεί απεργιακά για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας. Σας καλούμε να βρίσκεστε εκεί.

 

2. Συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς: 11.00 π.μ., Υπουργείο Εργασίας

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της 1ης Μάη τιμώντας τους διεθνιστικούς αγώνες της εργατικής τάξης για ψωμί και ελευθερία. Στηρίζουμε τις ταξικές συγκεντρώσεις του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια στα Χαυτεία και του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Καλούμε τα μέλη μας σε κοινή προσυγκέντρωση του Σωματείου με τους συναδέλφους του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων στο Υπουργείο Εργασίας στις 11:00. Πρόκειται για σημαντικό βήμα για το συντονισμό και τη συμπόρευση των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

 

3. Στάση Εργασίας ΠΟΕΙΔΔ: 3/5/2018, 12.30 Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (πλ. Κλαυθμώνος)

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στις 12.30 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το ανθυγιεινό επίδομα καθώς και στη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΙΔΔ. (Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΙΔΔ.)

Διεκδικούμε:

▪ Αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα.

▪ Επέκταση χορήγησης του επιδόματος και σε όλους όσοι εργάζονται στις ίδιες συνθήκες -χώρους, κλάδους, ειδικότητες- και το δικαιούνται, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, έργου, κοινωφελούς εργασίας).

▪ Συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στη 17μελή Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος.
 

Συναδελφικά,
Αντώνης Σκαρπέλης
Γενικός Γραμματέας ΠΣΕΠ-ΥΠΠΟΧρήσιμοι Σύνδεσμοι