Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Ενημέρωση από τη
Σύσκεψη Συμβασιούχων στις 20/4 στο ΕΚΑ

 

Πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, την Παρασκευή 20 Απρίλη, η ανοιχτή σύσκεψη συντονισμού για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας, που κάλεσε το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠ.ΠΟ. σε συνέχεια της σύσκεψης συντονισμού της 27/3. Βρεθήκαμε εργαζόμενοι από το ΠΣΕΠ-ΥΠΠΟ, το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων, τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ., το Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠ.ΑΝ., την ΠΟΕΙΔΔ, το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Νοσοκομείων Αττικής και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Συζητήσαμε τις προϋποθέσεις και τα βήματα, τις δυσκολίες και τις δυνατότητες για μεγαλύτερο και βαθύτερο συντονισμό των συμβασιούχων και των σωματείων τους, άνοιγμα στους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς ώστε να γίνει κτήμα της συνείδησης η διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας, άνοιγμα για συμπαράσταση και συντονισμό με τους μόνιμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους.

Από όλες τις πλευρές αναδείχθηκε η μεγάλη σημασία της απεργίας στις 25/4, όπου απεργούν τα Νοσοκομεία, οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ.Α, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση 2 μεγάλων λιγνιτικών μονάδων και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με αποφάσεις του Συντονιστικού και των πρωτοβάθμιων συλλόγων. Εκτιμήσαμε ότι οι δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις δείχνουν απροθυμία να προκηρύξουν πανεργατικές κινητοποιήσεις, αλλά ότι είναι και ευάλωτες στην πίεση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των επιτροπών αγώνα. Έτσι η επιτυχία της απεργίας την Τετάρτη 25/4 θα παίξει μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα.

Έγινε ενημέρωση για τη σύσκεψη των Ομοσπονδιών της που καλεί η ΑΔΕΔΥ την 30η Απριλίου με πρόταση την κήρυξη στάσης εργασίας στις 16/5 για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Κοινή μας αντίληψη ήταν ότι ο συντονισμός θα κατακτηθεί στο δρόμο του αγώνα και στις απεργιακές μάχες. Τα επόμενα βήματα, με αφετηρία την Τετάρτη, την απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς και το αγωνιστικό πρόγραμμα του Μάη, θα σφυρηλατήσουν την ενότητα και θα καθορίσουν τη συνέχεια και τη διαδικασία προκήρυξης μακροπρόθεσμης κινητοποίησης μέσα στον Ιούνη, ενδεχόμενο που αφήσαμε ανοιχτό.

Η σύσκεψη κατέληξε στις παρακάτω προτάσεις:

-   Συμμετοχή των σωματείων και των εργαζομένων στην απεργία της Τετάρτης 25/4.
-   Παρουσία κοινού μπλοκ συμβασιούχων στην απεργιακή πορεία της Πρωτομαγιάς.
-   Δυναμική παρέμβαση των σωματείων συμβασιούχων και εργαζομένων στη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ στις 30/4, με στόχο την προκήρυξη απεργίας στις 16 Μάη στο Δημόσιο.
-   Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 3/5 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το ανθυγιεινό επίδομα.

Συναδελφικά,
Αντώνης Σκαρπέλης
Γενικός Γραμματέας ΠΣΕΠ-ΥΠΠΟΧρήσιμοι Σύνδεσμοι