Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Aθήνα, 3/5/2018

 

Τρεις μήνες απλήρωτοι,
μπαλάκι από υπηρεσία σε υπηρεσία

Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι σε υποέργο του ΥΠ.ΠΟ.Α, στην περιοχή της Παιανίας, έχουν έρθει αντιμέτωποι με την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής, που χωρίς ίχνος ανθρωπιάς έχει κάνει καθεστώς την απλήρωτη εργασία και την ομηρία των εργαζομένων. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την  κοροϊδία…

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν προσληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, πληρώνονται από το Δήμο Παιανίας, ενώ τα χρήματα εκταμιεύονται από την Περιφέρεια Αττικής, επανειλημμένως έχουν γίνει μπαλάκι από το Υπουργείο στο Δήμο, από το Δήμο στην Περιφέρεια, από την Περιφέρεια στο Υπουργείο και πάει λέγοντας.

Ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων κορυφώνεται καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες τούς παραπέμπουν από τον ένα στον άλλο, ψάχνοντας να βρουν τον υπεύθυνο(!) που θα τους πληρώσει, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες, ενώ ήδη κάποιοι από τους εργαζόμενους έχουν απολυθεί. Απέναντι στην εκμετάλλευση και τον εμπαιγμό οφείλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής που οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και το περιθώριο, ενώ στηρίζει κάθε αντεργατικό μέτρο.
Οι τραγελαφικές καταστάσεις που ζουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι  δεν μπόρεσαν να κάνουν Πάσχα, να καλύψουν τα απολύτως αναγκαία στις οικογένειές τους, έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που λειτουργεί αυτόματα σε κάθε  αντεργατικό μέτρο που απαιτούν οι εργοδότες και ΕΕ και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και το περιθώριο.Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοι και να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης ΣκαρπέληςΧρήσιμοι Σύνδεσμοι