Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Ενημερωτικό Δελτίο

 

Αθήνα,    19 - 03 -2018

 

Καθυστερήσεις πληρωμών και δράσεις του Σωματείου

 

Συμμετοχή του Σωματείου με πανό στην αντιφασιστική-αντιρατσιστική διαδήλωση 17/3/2018

 

Έπειτα από παρέμβαση του Σωματείου και εργαζομένων της ΕΦΑ Πειραιά, ΕΦΑ Ανατ. Αττικής και του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου την Παρασκευή 16/3 εξασφαλίσαμε την έγκαιρη υπογραφή Υπουργικών Αποφάσεων και θίξαμε σειρά θεμάτων με κέντρο την απλήρωτη εργασία. Ταυτόχρονα, το Σωματείο συμμετείχε σε κινητοποιήσεις και δράσεις. Συγκεκριμένα:

1. Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση με τις εξουσιοδοτικές πράξεις τοποθέτησης υπευθύνων πληρωμών στις υπηρεσίες, οπότε η διασφάλιση της ομαλής καταβολής της μισθοδοσίας περνάει πλέον στα χέρια της εκάστοτε υπηρεσίας και φορέα.

2. Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση με την έγκριση του ΚΑΣ για τα έργα των υπηρεσιών των Εφορειών Αρχαιοτήτων που μετονομάστηκαν ή διασπάστηκαν. Ανάμεσά τους και το ανασκαφικό έργο του Παλαιού Φαλήρου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της ΕΦΑ Πειραιά, η οποία τώρα πρέπει να εξασφαλίσει την καταβολή των δεδουλευμένων.

3. Αναδείξαμε το πρόβλημα με την καταβολή της αποζημίωσης των καθαριστών, οι οποίοι απολύθηκαν στις 31/12/2018. Συγκεκριμένα, δεν έχει εξοφληθεί ακόμα η αποζημίωση του Δεκέμβρη του 2017 σε καμία υπηρεσία ούτε έχει καταβληθεί η αποζημίωση άδειας. Με την παρέμβασή μας εξασφαλίσαμε ότι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο θα αποστείλει, όπως και έκανε σήμερα Δευτέρα 19/3, τα εντάλματα εξόφλησης της αποζημίωσης από τον Ιούλιο του 2017 των καθαριστών.  Καυτηριάσαμε τις 2 εναπομείνασες ακραίες περιπτώσεις της ΕΦΑ Καβάλας και ΕΦΑ Πρέβεζας, οι οποίες με εκδικητική διάθεση και με προσωπική ευθύνη των προϊσταμένων Δαδάκη και Αγγελή αντίστοιχα, δεν έχουν πληρώσει το σύνολο της αποζημίωσης από τον Ιούλη του 2017. Ιδιαίτερα η ΕΦΑ Καβάλας αρνείται να πληρώσει και τα δεδουλευμένα του μήνα Δεκέμβρη 2016 τα οποία χρωστάει στους καθαριστές! Ζητήσαμε με ιδιαίτερη αγανάκτηση να επιληφθεί πλέον του θέματος η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς οι παραπάνω περιπτώσεις αποτελούν μνημεία κατ’ εξακολούθηση εμπαιγμού των εργαζομένων.

4. Για τα έργα του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις πληρωμών έως και 4 μήνες σε ΕΦΑ Μεσσηνίας και ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας ενημερωθήκαμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γενικής Γραμματέως του ΥΠ.ΠΟ.Α. Μ. Βλαζάκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., όπου συμφωνήθηκε να υπογράψει ο Υπουργός Σπίρτζης τα νέα μνημόνια συνεργασίας και τις εξουσιοδοτικές πράξεις ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Για το έργο στο Σίγρι Λέσβου, όπου οφείλονται μισθοί από το 2016, θα πραγματοποιηθεί νέα ειδική συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας. Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα και θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.

5. Για την πρόοδο της υπόθεσης των συναδέλφων με ένδικα μέσα, διαπιστώσαμε στασιμότητα καθώς εκκρεμεί ακόμα η έκδοση 5 αποφάσεων. Πιέζουμε ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία.

6. Το Σωματείο μας συμμετείχε στη δυναμική πανοικοδομική απεργία της Τετάρτης 14/3, με πανό και καλή παρουσία. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και να παρακολουθήσετε ανταπόκριση από την απεργία.

7. Το Σωματείο μας συμμετείχε στη μεγάλη αντιφασιστική – αντιρατσιστική διαδήλωση στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε. το Σάββατο 17/3 με καλή παρουσία.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Αντώνης Σκαρπέλης

Γενικός Γραμματέας


 


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι