Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Ενημερωτικό Δελτίο

 

Αθήνα,    08 - 03 -2018

 

Έγκριση προσλήψεων διάρκειας 18 μηνών στην καθαριότητα - Έγκριση προσλήψεων διάρκειας 7μηνών - Τροπολογία για ΙΔΟΧ συμβάσεις

 

Εγκρίθηκαν τελικά οι προσλήψεις διάρκειας 18 μηνών στην καθαριότητα, ύστερα από έντονες πιέσεις του Σωματείου μας. (Εδώ μπορείτε να δείτε την Απόφαση Έγκρισης.)

Σίγουρα είμαστε σαφώς ικανοποιημένοι για την έγκριση των προσλήψεων και για τον πίνακα μοριοδότησης της σχετικής ΚΥΑ, καθώς προκρίνει την προϋπηρεσία ώστε να εξασφαλιστεί η επιστροφή στη δουλειά των παρατασιούχων συναδέλφων καθαριστών που απολύθηκαν στις 31/12/2017. Ταυτόχρονα, η κατανομή θέσεων ανά φορέα δεν αφήνει περιθώρια μη έκδοσης προκήρυξης στον εκάστοτε φορέα.

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε τα εξής:

1. Η μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ και της παρούσας Απόφασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις ακόμη περισσότερης κωλυσιεργίας από μέρους των φορέων, ώστε οι προσλήψεις να πραγματοποιηθούν εντός του Απρίλη και όχι του Μάρτη. Με αυτό το τέχνασμα οι συμβάσεις των καθαριστών θα έχουν χρονική διαφορά μεγαλύτερη των 3 μηνών και δε θα θεωρούνται «διαδοχικές». Έτσι ΥΠ.ΠΟ.Α και Διοικήσεις των φορέων θα εξασφαλίσουν ότι οι συνάδελφοι που θα επιστρέψουν στη δουλειά δε θα έχουν νομικό πάτημα διεκδίκησης μονιμότητας. Το Σωματείο μας θα πιέσει με όλες του τις δυνάμεις ώστε οι προσλήψεις να πραγματοποιηθούν μέσα στο Μάρτη.

2. Παρατηρούμε αυξομειώσεις στον πίνακα κατανομής θέσεων με οσμή μεθόδευσης. Πλέον τρανταχτό παράδειγμα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, στην οποία τοποθετούνται 10 καθαριστές όταν η συνολική δύναμη των παρατασιούχων ήταν 22. Οι υπόλοιποι 10 θα προσληφθούν με την «κλασσική» προκήρυξη διάρκειας 7 μηνών με κύριο προσόν πρόσληψης την ανεργία (Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση.) Τέτοιες πρακτικές θεωρούμε πως μοναδικό στόχο έχουν να αφήσουν εκδικητικά στην «απέξω» τους μισούς συναδέλφους που έδωσαν μεγάλο αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και την παραμονή τους στην εργασία με απεργίες, επισχέσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις.

3. Η Απόφαση Έγκρισης επτάμηνων προσλήψεων προσωπικού Φύλαξης, Καθαριότητας, Λογιστών και Εργατών (Εδώ μπορείτε να δείτε την Απόφαση) επισημοποίησε τον παραγκωνισμό της φύλαξης από τις μακροχρόνιες συμβάσεις. ΥΠ.ΠΟ.Α και φορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν την πεπατημένη με το αίσχος των επτάμηνων συμβάσεων. Δεν προκηρύσσουν ούτε καν οκτάμηνη διάρκεια οδηγώντας τους προσληφθέντες συναδέλφους στο κυνήγι του ενσήμου και στη διαρκή ομηρία καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασής τους.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πρακτικές, το πνεύμα εκδικητικότητας απέναντι σε αγωνιστές συναδέλφους, την αναβλητικότητα και την παράταση της ομηρίας των συμβασιούχων, που επιδεικνύουν η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. και η πλειονότητα των διοικήσεων των φορέων. Δεν τις αποδεχόμαστε και θα διεκδικήσουμε την αλλαγή τους.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι το Σωματείο μας έχει ζητήσει συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Στρατή για εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, όπου θα επικεντρωθούμε στα παραπάνω ζητήματα.

Τέλος, σας επισυνάπτουμε τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή (7/3/2018) και με βάση την οποία φαίνεται πως:
1. Καταργείται το «τρίμηνο κώλυμα» μεταξύ 2 συμβάσεων του Π.Δ. 164/2004 για τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
2. Καταργείται το «24μηνο κώλυμα» για το σύνολο της απασχόλησης του Π.Δ. 164/2004 για τις συμβάσεις έργου.
Το Σωματείο μας αναλύει το περιεχόμενο της τροπολογίας, αναμένουμε την έκδοση του ΦΕΚ και θα σας κρατάμε ενήμερους για τη σημαντική αυτή εξέλιξη.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Αντώνης Σκαρπέλης
Γενικός Γραμματέας

Απόφαση Έγκριση Πρόσληψης 150 ατόμων με σύμβαση διάρκειας 7 μηνών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού pdf

Απόφαση Έγκριση Πρόσληψης 1.314 ατόμων με σύμβαση διάρκειας 7 μηνών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού pdf

Τροπολογία για ΙΔΟΧ συμβάσεις


 


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι