Ψήφισμα

Αθήνα  18 - 1 - 2018

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να μην κηρύξουν απεργία στην πιο κρίσιμη στιγμή, δηλαδή στη στιγμή που η κυβέρνηση έφερε στη Bουλή ένα αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων περιέχει και την ουσιαστική κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. Αποτελεί μνημείο εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και απερίφραστα καταδικάζουμε την άρνησή τους να καλύψουν το αίτημα εκατοντάδων Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, έστω και την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Πρόκειται για πράξη που ικανοποιεί τις απαιτήσεις ΣΕΒ & τραπεζών, που διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για να προχωράνε απρόσκοπτα στο τσαλαπάτημα των δικαιωμάτων μας, για να έχουν εργαζόμενους σκυφτούς και υπάκουους στην κερδοφορία τους. Και γι’ αυτό έχουν ιστορικές ευθύνες.
Το νέο πολυνομοσχέδιο, που καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, που οδηγεί χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στους πλειστηριασμούς, που στέλνει χιλιάδες συμβασιούχους στην ανεργία και φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των στρατηγικών της εταίρων, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι, που το καταψηφίσαμε στο δρόμο του αγώνα, είμαστε αποφασισμένοι να το καταψηφίσουμε στη πράξη, να μην το εφαρμόσουμε.
Και γι’ αυτό θα σταθούμε απέναντι σε κάθε συνδικαλιστική ηγεσία που θα προσπαθήσει με κάθε πρόσχημα να μας κάνει εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνοδοιπόρους και σε καθέναν που θα προσπαθήσει να βάλει πλάτη στην υλοποίηση της απεργοκτόνας ρύθμισης.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης Σκαρπέλης