Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Στο Συνδικάτο Οικοδόμων, Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος

ώρα προσέλευσης για οικονομική τακτοποίηση μελών: 9 π.μ. (αυστηρά)

ώρα έναρξης συνέλευσης: 10 π.μ. 

Λίγους μήνες πριν το τέλος του χρόνου, είναι η ώρα να κάνουμε απολογισμό. 

Φέτος ο τουρισμός σπάει κάθε ρεκόρ «αφήνοντας» τεράστια κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της χώρας, ξεπερνώντας κάθε άλλη χρονιά. Παρατημένα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, στα όρια της κατάρρευσης, αποκαθίστανται μόνο και μόνο για να λειτουργήσουν ως ένα ακόμη τουριστικό προϊόν, ως προστιθέμενη αξία στα ήδη τεράστια κέρδη των τουριστικών ομίλων. Παράλληλα, οι εργολαβίες στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης επεκτείνονται σε όλα τα έργα του ΥΠΠΟΑ, με αποκορύφωμα πλήρους παράδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στους ιδιώτες τη μετατροπή των 5 μεγαλύτερων δημόσιων μουσείων της χώρας σε ΝΠΔΔ.

Ωστόσο, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το «άνοιγμα» της δουλειάς δεν συνεπάγεται απαραίτητα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας. Τουναντίον! Εξακολουθούμε να βιώνουμε την πολύχρονη ευέλικτη εργασία με συμβάσεις που μας καταδικάζουν σε μια ζωή-λάστιχο, με τον αριθμό των συμβασιούχων να έχει πενταπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια! Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. διαιωνίζει την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συνεχίζει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και των αναθέσεων, ενώ στο στόχαστρο βάζει πλέον το σταθερό ωράριο και το 5ήμερο. Τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται διαρκώς καθώς ο εργοδότης μας, το ΥΠΠΟΑ και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων, κάνουν σημαντικές εκπτώσεις στα μέτρα ασφάλειας και τα μέσα ατομικής προστασίας υπονομεύοντας την υγεία μας. 

Ο μισθός μας έχει υποστεί τεράστιες μειώσεις τα τελευταία 12 χρόνια [κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας (13ου και 14ου μισθού)], ενώ την ίδια στιγμή η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα, καθώς ετοιμάζονται νέες ανατιμήσεις από 8% έως 20% σε δεκάδες βασικά καταναλωτικά είδη και οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι δραματικές. Το κόστος μετακίνησης στα έργα με την αύξηση της τιμής των καυσίμων έχει γίνει δυσβάσταχτο. Χιλιάδες εργαζόμενοι, συμβασιούχοι του ΥΠΠΟΑ σε όλη την Ελλάδα, ερχόμαστε σε απόγνωση μιας και οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για τις πρώτες 15 μέρες του μήνα, ενώ οι καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας μας δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Είναι ανάγκη τώρα χωρίς άλλες καθυστερήσεις να οργανωθεί η πάλη για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για αυξήσεις στους μισθούς και σταθερό ημερήσιο χρόνο απασχόλησης. Να διεκδικήσουμε την απόδοση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Να διαμορφώσουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) του κλάδου που θα συμπεριλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους εργασίας, με μείωση των ημερήσιου χρόνου, αυξήσεις των ημερών άδειας κ.α. Να εναντιωθούμε στις εργολαβίες και τις ιδιωτικοποιήσεις, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και η μετατροπή των 5 δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ.

Δεν έχουμε άλλες επιλογές.

Ή θα δεχτούμε τη ζωή που μας επιφυλάσσουν κυβερνήσεις και εργοδοσία ή θα πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας για να υπερασπιστούμε το εισόδημα και τα δικαιώματα μας, κόντρα στην επίθεση που καθημερινά δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Έχουμε ελπιδοφόρα παραδείγματα όπως των συναδέλφων στην EFOOD, στην COSCO, στις Οικοδομές, στα Λιπάσματα Καβάλας, στην Μαλαματίνα και αλλού, που με τον αγώνα τους, συσπειρωμένοι στο αγωνιστικό σωματείο τους είχαν σημαντικές μισθολογικές και εργασιακές κατακτήσεις. Έχουμε ελπιδοφόρα παραδείγματα από τους συναδέλφους μας στους Δήμους και τις Περιφέρειες που υπέγραψαν εκ νέου Συλλογικές Συμβάσεις με κατοχύρωση σημαντικών κατακτήσεων και βελτίωση των όρων εργασίας τους. 

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Το στήριγμα για κάθε εργαζόμενο είναι το σωματείο. Στήριγμα σε κάθε δυσκολία, για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Δεν εναποθέτουμε τον αγώνα μας σε κανέναν που φιγουράρει ως διαμεσολαβητής του Υπουργείου με τους εργαζόμενους. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, όσους διαχωρίζουν και διασπούν τους εργαζόμενους με βάση την ειδικότητα, την εκπαιδευτική βαθμίδα ή τη σχέση εργασίας τους, για να επικρατήσει το «διαίρει και βασίλευε» και να μην υπάρξει κοινός μαχητικός αγώνας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και μας καταδικάζει ΥΠΠΟ και κυβερνήσεις. 

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και οργανώνουμε τον αγώνα μας! 

Πάρε μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 10πμ. 

στο Συνδικάτο Οικοδόμων, Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος

Για να μην χαθεί άλλος χρόνος, για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες. 

Στις 9 Νοεμβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Συμμετέχουμε στην Γενική Πανελλαδική Απεργία

Να δυναμώσει ο αγώνας για:

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά! Μαζικές προσλήψεις στο Υπουργείου Πολιτισμού, μονιμοποίηση συμβασιούχων!

-Εναντίωση στη μετατροπή των δημόσιων μουσείων (ΕΑΜ, ΒΧΜ, ΑΜΘ, ΜΒΠ και ΑΜΗ) σε ΝΠΔΔ!

-Στήριξη του λαϊκού εισοδήματος: αυξήσεις μισθών 20% στο Δημόσιο τομέα

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

-Ένταξη των ΙΔΟΧ του ΥΠΠΟΑ στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

-Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη ευρείας κατανάλωσης

-Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα

-Διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

-Δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στη περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δε συντασσόμαστε με κανένα ληστή – ιμπεριαλιστή

-Μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας: 7ωρο–5ήμερο–35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας

-Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά

-Κάλυψη των οδοιπορικών για τα απομακρυσμένα έργα


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι