Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με την ΕΦΑΝΑΤ αλλά και μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των μελών του ΔΣ του Σωματείου με την υπεύθυνη προσωπικού της εφορείας Ανατολικής Αττικής την προηγούμενη εβδομάδα, η εφορεία για μια ακόμα φορά κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έλαβε το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού από το ίδιο το Υπουργείο σε σχέση με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Πολλοί συνάδελφοι που εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές σε έργα της ΕΦΑΝΑΤ καλούνται ακόμα να βάζουν το χέρι στην τσέπη για την μετακίνησή τους και μάλιστα το ποσό αυτό αυξάνεται πλέον από εβδομάδα σε εβδομάδα εν μέσω του τεράστιου κύματος ακριβείας. Αρκετά έργα, μετά από 6 και 9 μήνες έναρξης εργασιών, παραμένουν χωρίς τα αυτονόητα (τουαλέτες, νερό, χώρους εστίασης, κοντέινερ, φαρμακείο κλπ), και οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες έχοντας το στόμα τους κλειστό.

Για αρκετά έργα δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί η μισθοδοσία του τρέχοντος μήνα, καθώς η εφορία επικαλείται φόρτο εργασίας και ένα σωρό δικαιολογίες για να μην πράξει το αυτονόητο.

Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Το ΥΠΠΟ που πάντοτε βρίσκει λεφτά για την κάθε είδους ανάθεση, βρίσκει πάντοτε εμπόδια για την κάλυψη των αυτονόητων αναγκών των εργαζομένων. 

Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας! Τουαλέτες στον χώρο δουλειάς μας, κοντέινερ/στέγαστρα για την βροχή, φαρμακείο του συνεργείου για την παροχή πρώτων βοηθειών, άμεση εξασφάλιση των δεδουλευμένων.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ πραγματοποιεί εξορμήσεις στα σκάμματα της Ανατολικής Αττικής που δουλεύουν κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας μαζί με αντιπροσωπεία από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Μαΐου. Την Παρασκευή 20 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην εφορεία ανατολικής Αττικής προκειμένου η υπηρεσία να δώσει εξηγήσεις για την έλλειψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι