Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΠΟ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ AΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Η θερμοκρασία στην Αττική και στην υπόλοιπη επικράτεια πρόκειται να κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θα επικρατεί παγετός και θυελλώδεις άνεμοι. Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ΙΔΟΧ του ΥΠΠΟ που εργάζονται σε σκάμματα, σκαλωσιές και εξωτερικούς χώρους, θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς.

Οι εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο δεν μπορεί να συνεχιστούν κανονικά, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους, αλλά θα πρέπει να διακοπούν για όσο διάστημα διαρκέσει ο χιονιάς και το κύμα κακοκαιρίας. Επιβάλλεται να υπάρξει πρόβλεψη ώστε οι εργαζόμενοι να μην συνωστιστούν τελικά σε εσωτερικούς χώρους και κοντέινερς με το κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις κατά τόπους υπηρεσίες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  •  Να απαγορεύσει άμεσα με οδηγία το Υπουργείο την διενέργεια οποιασδήποτε εργασίας σε εξωτερικό χώρο για όσο διαρκέσουν οι ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  •  Να διενεργηθούν άμεσα έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  •  Ένταξη των εργαζόμενων που απασχολούνται σε ανθυγιεινό περιβάλλον και είναι εκτεθειμένοι σε εξωτερικούς χώρους στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
  •  Άμεση παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

 


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι