Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Eθελοντική Aιμοδοσία

 15, 16, 17 Δεκεμβρίου 2021
Kτήριο Κεντρικής Υπηρεσίας
Μπουμπουλίνας 20
9 π.μ. - 1 μ.μ.

 
Στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α (Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα), από τις 9:00 π.μ. ως τη 1 μ.μ. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού - Κλάδων Δ.Ε. και Εποπτευόμενων από αυτό Δημόσιων Υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ.
Οι αιμοδότες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Δελτίο Ταυτότητας. Η άδεια (μετ' αποδοχών) χορηγείται στους αιμοδότες για την ημέρα της αιμοδοσίας (σύμφωνα με τον ν. 5445/2019) καθώς και επιπλέον τρεις (3) μέρες ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας του αιμοδότη (δύο μέρες σύμφωνα με τον ν. 4674/2020, άρθρο 47, και την από 29/5/2020 εγκύκλιο του Υπουργείου  Εσωτερικών, και μία σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΡ.ΥΠ.476571/9641/6-9-2019 έγγραφο της υπουργού Πολιτισμού κας Λ. Μενδώνη).

Οι συνάδελφοι της Περιφέρειας που θα συμμετέχουν δίνοντας αίμα τις ημέρες της προγραμματισμένης αιμοδοσίας στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής τους, θα πρέπει να αναφέρουν τον Κωδικό της Τράπεζας Αίματος του ΥΠΠΟΑ ο οποίος είναι: 11734 στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Αθηνών “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”. Θα πρέπει, ακολούθως, να στείλουν τη βεβαίωση που θα πάρουν από το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής τους στο email του Συλλόγου που διοργανώνει την αιμοδοσία (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), προκειμένου να σταλεί επιβεβαίωση στην υπηρεσία τους ώστε να λάβουν τη μία επιπλέον ημέρα της Υπουργού.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.51/538/122541/14-5-2007 διευκρινιστική εγκύκλιο ΥΠΕΣ οι επιπλέον ημέρες άδειας πέραν της ημέρας αιμοδοσίας μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα είτε οποτεδήποτε πάντως εντός του ιδίου ημερολογιακού έτους.  Κατ’ εξαίρεση ημέρες που αφορούν αιμοδοσία που διενεργείται εντός του Δεκεμβρίου μεταφέρονται ως δικαίωμα για το επόμενο τρίμηνο (μέχρι τέλος Μαρτίου επόμενου έτους).
Για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια όλων η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί κατά τις παρακάτω τρεις (3) ημέρες, με δυνατότητα προσέλευσης σύμφωνα με την υπηρεσία που ανήκει ο εθελοντής αιμοδότης, και συγκεκριμένα:

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15/12/2021, οι συνάδελφοι - εθελοντές αιμοδότες της Κεντρικής Υπηρεσίας, (Δηλαδή, των Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων αυτών ΓΔΑΠΚ, ΓΔΑΜΤΕ, ΓΔΟΥ και ΓΔΔΥΗΔ καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού), ΥΝΜΤΕΑΑΣΕΚ & ΕΦΑ Κορινθίας, ΕΦΑ Ευβοίας, ΕΦΑ Αργολίδας & λοιπών πλησιέστερων ΕΦΑ.

ΠΕΜΠΤΗ, 16/12/2021,  οι συνάδελφοι - εθελοντές αιμοδότες των Περιφερειακών (ΕΦΑΠΑ, ΕΦΑΑΝΑΤΤ, ΕΦΑΔΑ, ΕΦΑΠΝ και των Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών (του Νέου Μουσείου Ακρόπολης και της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, ΕΑΜ, ΒΧΜ, ΝΜ, ΕΜ, ΕΕΑ, ΕΠΣ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17/12/2021, οι συνάδελφοι - εθελοντές αιμοδότες του ΤΑΠΑ, και των Νομικών Προσώπων Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου, των εποπτευόμενων φορέων (ΚΟΑ, ΕΤΟΣ ΚΟΑ, ΕΘ, ΕΛΣ, ΕΠΜΑΣ, ΕΙΠ, ΕΕΤΕ, ΚΣΤ, κ.λπ.) και οι συνάδελφοι εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες και δεν ήταν δυνατόν να αιμοδοτήσουν, λόγω μεγάλης προσέλευσης (θα κρατηθεί αριθμητική καταγραφή προσέλευσης από τις 15/12/21 έως και 17/12/21.Χρήσιμοι Σύνδεσμοι