Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 

ENHMEΡΩΣΗ


Α) Δελτίο Τύπου (17/3/2020) του ΥΠΠΟΑ με τα μέτρα του υπουργείου για την πρόληψη και τnν προστασία του προσωπικού και των Υπηρεσιών του από τον κορωνοϊό COVID-19.

Μέτρα πρόληψης-προστασίας ΥΠΠΟΑ, 18/3/2020 (pdf)


Β) Aπόφαση επέκτασης της διευκόλυνσης της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια για το χρονικό διάστημα ισχύος έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις εξής ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19:
1.1. Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια.
1.2. Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια.
1.3. Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.
1.4. Καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία
(Στην εγκύκλιο της 16ης Μαρτίου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Επιπρόσθετα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού» προβλεπόταν άδεια ειδικού σκοπού μόνο για τους καρκινοπαθείς και όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση).

ΦΕΚ B/928/18/32020, απόφαση επέκτασης της διευκόλυνσης (pdf)

Γ) Yπουργική απόφαση της 18ης Μαρτίου με τα μέτρα λειτουργίας για τις Υπηρεσιακές Δομές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Μέτρα λειτουργίας ΥΠΠΟΑ, 18/3/2020 (pdf)

Δ) Kοινή ανακοίνωση των πρωτοβάθμιων σωματείων για την αναβολή της απεργίας και της απεργιακής διαδήλωσης της 19ης Μάρτη 2020.

 Κοινή ανακοίνωση σωματείων (pdf)Χρήσιμοι Σύνδεσμοι