Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 

ENHMEΡΩΣΗ

Αθήνα, 22/3/2020Σε συνέχεια της ενημέρωσης της 16ης τρέχοντος μηνός, μετά την έκτακτη συνάντηση του Σωματείου με την Υπουργό και το επιτελείο της τη Δευτέρα 16/3, και δεδομένου ότι εκκρεμούσαν απαντήσεις στα ζητήματα που θέσαμε, έλαβε ο πρόεδρος τηλεφώνημα από την Υπουργό το απόγευμα της Τρίτης 17/3 με τη διαβεβαίωσή της α) ότι μερίμνησε ώστε να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι στα έργα αυτεπιστασίας στα έκτακτα μέτρα προστασίας, καθ’ υπόδειξιν του Σωματείου μας, και β) ότι την επόμενη μέρα κανόνισε να συναντηθούμε με τη Διευθύντρια Διοικητικού στο υπουργείο, ώστε να συζητήσουμε τα επιμέρους θέματα. Όταν, ωστόσο, πήγαμε την Τετάρτη 18/3 στο Υπουργείο και ζητήσαμε να τη δούμε, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε προηγούμενη συνεννόηση των αρμοδίων. Ύστερα από πίεση του Σωματείου, ορίστηκε ραντεβού για την επόμενη μέρα 19/3, όπου ξαναθέσαμε ζητήματα των εργαζομένων που δεν καλύπτονται από τις υφιστάμενες εγκυκλίους και λάβαμε ως απάντηση ότι αρμόδιοι είναι οι προϊστάμενοι των περιφερειακών υπηρεσιών που υπάγονται στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού. Κατόπιν τούτου, στις 20/3 αποστείλαμε έγγραφο στον Γενικό Γραμματέα με σαφώς διατυπωμένα τα ερωτήματά μας, που προέκυψαν από την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης της 18ης Μαρτίου (ορθή επανάληψη 19/3/2020). (Επισυνάπτεται το έγγραφο σε μορφή pdf). Από τη Γενική Γραμματεία του ΥΠΠΟΑ λάβαμε την απάντηση ότι ο Γεν. Γραμματέας δεν είναι αρμόδιος και μας παρέπεμψαν στα ίδια πρόσωπα που μας είχαν παραπέμψει σ’αυτόν! Και, εξίσου σημαντικό, αρνήθηκαν να μας απαντήσουν γραπτώς.

Συνάδελφοι, είναι η πολλοστή φορά, και δε φταίει ο ιός, όπου η διοίκηση του Υπουργείου αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα των εργαζομένων ΙΔΟΧ. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι αυτή η στρατηγική υιοθετείται σκοπίμως με στόχο τον αποπροσανατολισμό μας αφενός και αφετέρου τη διατήρηση ενός καθεστώτος χαοτικού.

Για ό,τι νεότερο, θα σας κρατάμε ενήμερους.

Το Σωματείο θα επανέλθει με κείμενο όπου θα αναπτύσσει τις θέσεις του για το προβληματικό τοπίο που διαμορφώνεται γύρω μας.

Επισυνάπτουμε την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με ημερομηνία 20/3/2020, με τίτλο «Νέες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».

Συστήνουμε να διαβάζουμε όλοι προσεκτικά τις εγκυκλίους και να απευθυνόμαστε εγγράφως στις διευθύνσεις Προσωπικού των Υπηρεσιών. Έχουν ρητή εντολή να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα του Υπουργείου, προς διευθέτηση της κάθε περίπτωσης.

Είναι σημαντικό, παράλληλα, να ενημερώνετε το Σωματείο, αναφέροντας τα όνομά σας και την υπηρεσία στην οποία εργάζεστε καθώς και το κώλυμα, ώστε να οργανώνουμε τις παρεμβάσεις μας, προς όφελος των εργαζομένων, άμεσα και συλλογικά.

Είμαστε σε επιφυλακή, δεν εφησυχαζόμαστε, δεν τους εμπιστευόμαστε. Οι κρίσεις χρησιμοποιούνται, πάντα, για να εισαχθούν οι πιο αντεργατικές μεταρρυθμίσεις.

Έγγραφο Σωματείου προς Γεν. Γραμματέα (pdf)

Εγκύκλιος Υπ. Εσωτ. 20/3/2020 (pdf)Χρήσιμοι Σύνδεσμοι