Πρωτοβουλία συντονισμού Συλλόγων και Σωματείων
για την ανάκληση του δρομολογημένου περιορισμού
της ελεύθερης πρόσβασης σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(ΕΕΕΜ, ΜΠΤΧ Φοιτ. Αρχαιολ. ΕΚΠΑ, ΠΕΣΕΚ, ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ, ΣΕΚΑ, ΣΣΑΕΤΤΕ)

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 24/10/19, το ΥΠΠΟΑ ανακοίνωσε την τροποποίηση της ΚΥΑ της 01/07/19, δηλαδή την ανάκληση του ψηφισμένου από την προηγούμενη κυβέρνηση περιορισμού της ελεύθερης πρόσβασης σε χώρους Πολιτισμού για πολλές κατηγορίες μέχρι σήμερα δικαιούχων.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή μας για τη θετική αυτή εξέλιξη και την έγκαιρη αναίρεση του δρομολογημένου, άδικου περιορισμού της ελεύθερης πρόσβασής μας σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον ευρύτερο στόχο μας, αυτόν της εξασφάλισης της ελεύθερης πρόσβασης σε χώρους Πολιτισμού για όλους τους πολίτες της χώρας, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Θεωρούμε ότι ο Πολιτισμός και η Παιδεία, ως δημόσια αγαθά, οφείλουν να προσφέρονται δωρεάν σε όλους, και δεν μπορούν να μπαίνουν σε ζυγαριές δημοσιονομικού κόστους, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με κριτήρια εισπρακτικά, δεν μπορούν να προσεγγίζονται υπό πρίσματα οικονομικής «ανταποδοτικότητας».

Πολλοί συνάδελφοι, και όχι μόνο από τους χώρους του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, πολλές συλλογικότητες και σωματεία, πολλοί φορείς, ενίσχυσαν αυτήν τη συλλογική προσπάθεια, και επέτρεψαν να αποδειχθεί στην πράξη, για μια ακόμη φορά, ότι η αγωνιστική συσπείρωση σε δίκαια αιτήματα και η συλλογική διεκδίκηση, μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα!

Χαιρετίζοντας την προσπάθεια αυτή, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας συντονισμού Συλλόγων και Σωματείων, εκφράζουμε τη διάθεσή μας να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, ακόμη πιο πλατιά, στον δρόμο που ήδη έχουμε χαράξει: της αγωνιστικής συμπόρευσης και της συλλογικής διεκδίκησης.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας συντονισμού:

·  Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

·  Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

·  Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

·  Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

·  Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

·  Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.