email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      http://psep-yppo.gr

Για την ένδικη διεκδίκηση
μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

(με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων που λαμβάνουν μηνύματα για συμμετοχή σε ομαδικές αγωγές)

Αθήνα, 5/11/2019

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι, αναφορικά με το ζήτημα της κατάθεσης ομαδικών αγωγών των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου του ΥΠΠΟΑ για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, τις οποίες έχει αναλάβει δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, η θέση του Σωματείου είναι ότι η μάχη για σταθερή και μόνιμη εργασία θα κερδηθεί στους δρόμους, με συνδικαλιστικό και πολιτικό αγώνα, και το αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει καθολική ισχύ για όλους τους εργαζόμενους.
Το Σωματείο μας ποτέ δεν έδωσε ούτε προτίθεται να δώσει «γραμμή» στα μέλη του για ομαδικές αγωγές σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και ούτε πρόκειται να κάνει «ανάπτυξη του πελατολογίου» κανενός δικηγόρου, καθώς κάτι τέτοιο δε συνάδει με τη δραστηριότητα και τους σκοπούς ενός εργατικού Σωματείου.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία Κουμτζή