Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Καθυστερήσεις πληρωμών

Αθήνα, 19/3/2019

 

Σας ενημερώνουμε, σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ανάρτησης (20/2/2019), ότι πράγματι εδώ και μέρες έχει αρχίσει η αποπληρωμή δεδουλευμένων σ' όλη την Ελλάδα. Η διοίκηση του σωματείου έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες -διευθυντές, υπουργό, υφυπουργό, γενική γραμματέα- όχι μόνο στο ΥΠ.ΠΟ.Α αλλά και στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και σε άλλα υπουργεία και υπηρεσίες που εμπλέκονται, πριν ακόμα το τέλος του προηγούμενου έτους. Έτσι, ευτυχώς διαψεύσαμε τις φήμες των αποπληρωμών για «..μετά τον Απρίλιο και.. ΑΝ»  για τη συντριπτική πλειονότητα των υπηρεσιών.

Καταγγέλλουμε, παρ' όλα αυτά, τη μη ανταπόκριση του κράτους για την έγκαιρη εύρεση λύσης, καθώς η παράταση του τρόπου πληρωμής για το ΥΠ.ΠΟ.Α -από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- δόθηκε επίσημα μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, παραμένοντας ήδη πολλοί συνάδελφοι απλήρωτοι.

Κατόπιν διαπίστωσης της ύπαρξης απλήρωτων συναδέλφων -και μάλιστα σε υπηρεσίες στις οποίες δόθηκαν οδηγίες για έγκαιρη αποπληρωμή, ζητάμε από όλους τους συναδέλφους που παραμένουν απλήρωτοι να ενημερώσουν σχετικά το σωματείο, καθώς και τον τόπο εργασίας τους (σε ποια υπηρεσία εργάζεστε) και τις ακριβείς οφειλές του εργοδότη, για να έχουμε μια συνολική εικόνα.

Δικαίως ορισμένοι συνάδελφοι επιθυμούν να προβούν σε επίσχεση, καθώς κανείς δεν εργάζεται από χόμπυ.

Η επίσχεση είναι η ενέργεια του εργαζόμενου που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του (αφού ο εργοδότης δεν τον πληρώνει) και του δίνει το δικαίωμα να αναζητήσει αλλού εργασία χωρίς όμως να ακυρώνει την αρχική του σύμβαση.

Το σωματείο θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων, όπως και σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις, σε μια τέτοια απόφαση.

Επισυνάπτουμε λοιπόν ένα υπόδειγμα δήλωσης επίσχεσης, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε αναλόγως τα δικά σας στοιχεία.

Η αποπληρωμή από τον εργοδότη αφορά το σύνηθες πρόγραμμα, δηλαδή για κάποιον που εργάζεται πενθήμερο, είναι πενθημέρου. Για εξαήμερη εργασία με εξαιρέσιμο, υπολογίζεται ο αριθμός εξαιρέσιμων που ο εργαζόμενος έχει συνήθως ο εργαζόμενος μέσα στο μήνα.

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας για να προχωρήσουμε ανάλογα.

Δήλωση επίσχεσης (αρχείο Word)

 

 

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία Κουμτζή

 Χρήσιμοι Σύνδεσμοι