Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 Ημερίδα

Αφιερωμένη σε αρχειακά τεκμήρια
εμβληματικών μορφών
της ελληνικής αρχαιολογίας


Αμφιθέατρο Κτηρίου επί των οδών
Ασωμάτων 33 & Ψαρομηλίγκου 21

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018
9.30 μ.μ.

Ημερίδα αφιερωμένη σε αρχειακά τεκμήρια εμβληματικών μορφών της ελληνικής αρχαιολογίας  διοργανώνει το Τμήμα Διαχείρισης Ιστορικού Αρχείου Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 9:30 μ.μ.. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτηρίου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, στη συμβολή των οδών Ασωμάτων 33 και Ψαρομηλίγκου 21.
Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν τα προσωπικά αρχεία των αρχαιολόγων Ευαγγελίας Πρωτονοταρίου-Δεϊλάκη και Ηούς Ζερβουδάκη, που αποκτήθηκαν πρόσφατα από το Ιστορικό Αρχείο Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων, καθώς και το Αρχείο του Απόστολου Σ. Αρβανιτόπουλου, το οποίο παραχωρήθηκε από την Ελληνική Επιγραφική Εταιρεία.
Η διοργάνωση της ημερίδας επιδιώκει, μέσα από την αξιοποίηση των προσωπικών και υπηρεσιακών αρχειακών τεκμηρίων (έγγραφα, σημειώματα, φωτογραφίες, σχέδια κ.ά.) των τιμώμενων αρχαιολόγων, να αναδειχθούν άγνωστες πτυχές και όψεις του προσωπικού και υπηρεσιακού βίου τους, αλλά και γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσα στο χρόνο.

Πρόγραμμα ημερίδας

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Υπ.Πο.Α.