Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Επιστημονική ημερίδα

Συντηρητές σε κίνδυνο:
Προστατεύοντας την πολιτιστική κληρονομιά,
καταστρέφουμε το περιβάλλον;


Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

 

O Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Σ.Α. & Ε.Τ.Τ.Ε) εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με αντικείμενο την επίδραση της χρήσης των υλικών συντήρησης στο περιβάλλον και τις δυνατότητες υποκατάστασης των υλικών αυτών με "πράσινα" υλικά και μεθόδους. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης ημερίδας που είχε διοργανωθεί το 2014 με τίτλο "Συντηρητές σε κίνδυνο: Προστατεύοντας την πολιτιστική κληρονομιά προστατεύουμε τον εαυτό μας;" και αντικείμενο την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο της εργασίας. Στόχος της είναι η ενημέρωση και ο προβληματισμός σχετικά με την ανάγκη για ορθή διαχείριση των χημικών απορριμμάτων που δημιουργούνται κατά τις εργασίες συντήρησης τόσο σε υπαίθρια μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους όσο και σε εργαστήρια συντήρησης. Επίσης επιδιώκει να προτείνει πρακτικές και μεθοδολογίες για τη στροφή προς την "πράσινη συντήρηση" μέσω της αποφυγής χρήσης ή υποκατάστασης χημικών ουσιών.
Στην ημερίδα συμμετέχουν ομιλητές από αρμόδιους φορείς και σχετικά επιστημονικά πεδία (συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, χημικοί, μηχανικοί περιβάλλοντος κ.ά.), ενώ θα παρουσιαστούν παραδείγματα πρακτικών που εφαρμόζονται σε Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία της Ελλάδας.
Η ημερίδα πραματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

Για εγγραφή θα πρέπει να αποστείλετε αίτημα στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
H συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα της ημερίδας στην ιστοσελίδα του ΣΣΑ&ΕΤΤΕ https://www.ssaette.gr/node/1589