ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΠΟΑ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝ ΔΕΝ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;

H κυβέρνηση με τις γνωστές διαδικασίες fasttrack φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 12/1 νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο 600 σελίδων με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης «αξιολόγησης». Νέα ασφυκτικά μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής» και καταστολής των αγώνων με προμετωπίδα το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών.

Τη Δευτέρα 8 Γενάρη, η ΔΑΣ – ΥΠΠΟΑ κατέθεσε πρόταση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας να προχωρήσει εκτάκτως σε συνεδρίαση την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στη 1 μ.μ. ή εναλλακτικά τηνεπόμενη ημέρα, την ίδια ώρα και να πάρει απόφαση για 24ωρη Απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

Η απάντηση της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας ήταν ότι… δεν απαντούν στο αίτημα (!!), εν αναμονή μιας υποτιθέμενης συνεδρίασης της ΑΔΕΔΥ, που τάχα γινόταν(;), και στην οποία πιθανόν να προκηρυσσόταν 24ωρη Απεργία (!!!!!!!)

Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής

Μετά την άρνηση της ΑΔΕΔΥ (έχει πάρει απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας χωρίς καν να έχει ορίσει ημερομηνία!!!) και της ΓΣΕΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να φέρει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, υπάρχουν εργαζόμενοι που αναρωτιούνται: «Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν; Ούτε για το δικαίωμα στην απεργία και την οργάνωση των εργαζομένων δεν θα κάνουν κινητοποίηση;».

Τους καλούμε να σκεφτούν:
Η στάση αυτών των ηγεσιών απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση είναι ίδια όπως και στις προηγούμενες. Παρά τις όποιες διαφορές τους, υπηρετούν την ίδια στρατηγική, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.
    - Ο ΣΕΒ στα εβδομαδιαία δελτία του έλεγε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε με τις απεργίες…
    - Η κυβέρνηση νομοθετεί το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος
    - Οι συνδικαλιστικοί βραχίονες των κομμάτων που θα το ψηφίσουν στη Βουλή κάνουν  ό,τι μπορούν για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου

Οι όποιες αντιπολιτευτικές κορόνες υψώνονταν, «για τα μάτια του κόσμου», από αυτούς που τώρα δεν είναι στην κυβέρνηση, έχουν και ένα όριο. Μέχρι τη στιγμή που θα τους τραβήξει το αυτί η μεγαλοεργοδοσία. Τώρα είναι φανερό ότι τους τράβηξαν τα αυτιά. Φαίνεται ότι δεν είναι αρκετός ο ρόλος που είχαν αναλάβει, να υπονομεύουν κινητοποιήσεις που δεν μπορούσαν να σταματήσουν. Τώρα τους αναθέτουν ρόλο ανοιχτά απεργοσπαστικό.

Η απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος, ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης που θα ακολουθήσει, είναι απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, η οποία θέλει να έχει λυμένα τα χέρια της για τα επόμενα χρόνια, χωρίς αντιστάσεις και διεκδικήσεις δικαιωμάτων. Θέλει να θωρακίσει την ανάκαμψη των κερδών της, που σημαίνει εκτίναξη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Γι' αυτό και ξεκινούν την επίθεση από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Με τις ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και σε μια σειρά από Ομοσπονδίες όπως η ΠΟΕ–ΥΠΠΟ δεν έχουν πρόβλημα, κοιμούνται ήσυχοι. Αποδεικνύουν ότι έχουν συμφωνήσει στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και αυτό φανερώθηκε ανάγλυφα στην πρόσφατη αντιαπεργιακή τροπολογία, η οποία αποσύρθηκε προσωρινά: Η ΓΣΕΕ θυμήθηκε να βγάλει ανακοίνωση την επόμενη μέρα το μεσημέρι!

Συνάδελφε
Δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στα παιδιά μας να παραμένουμε παθητικοί θεατές, να περνάνε τα μέτρα κόλαφος και εμείς να τα παρακολουθούμε με μακαριότητα. Αφού με την απεργία δεν βγαίνει τίποτα γιατί χτυπάνε το δικαίωμά μας να απεργούμε; Γιατί στον ιδιωτικό τομέα όποιος απεργεί, απολύεται;

Η κυβέρνηση επικαλείται ζητήματα δημοκρατίας για να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία. Η απεργία να κηρύσσεται από γενική συνέλευση που θα συμμετέχει το 50,1% των εργαζομένων. Δεν μας λένε όμως οι λεβέντες γιατί κυβερνούν όταν τους έχει ψηφίσει το 22% του ελληνικού λαού; Γιατί φέρνουν σαν κλέφτες νομοσχέδια στη Βουλή που χτυπάνε τα δικαιώματά μας;

Έχουμε ευθύνη να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν, να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Να μη συμβιβαστούμε με τη σημερινή αθλιότητα, με την απαράδεκτη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Είναι ντροπή τους! Ντροπή απέναντι στις προηγούμενες γενιές που έδωσαν και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να μιλάνε για δικαιώματα και κατακτήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν ομοσπονδίες, εργατικά συνδικάτα και σωματεία που έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη Απεργία.

Όλοι την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 12.00 μ.μ. στην Ομόνοια

Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης! Όλοι στον αγώνα!