Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ
ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Μία μαζική και δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα την Τρίτη 9/1/2018, στο πλαίσιο των καθημερινών πολύμορφων αγωνιστικών δραστηριοτήτων που έχουν αποφασίσει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία εργαζομένων, ήταν η πρώτη απάντηση της εργατικής τάξης στο νέο αντιλαϊκό  πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Η κινητοποίηση άρχισε με συγκέντρωση στην Ομόνοια και ολοκληρώθηκε με παρέμβαση αντιπροσωπείας των διαδηλωτών στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ λίγο νωρίτερα αναρτήθηκε γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπουργείου με σύνθημα: «Κυβέρνηση - μεγάλο κεφάλαιο - ΕΕ ακούστε το καλά. Κάτω τα ξερά σας από την απεργία. Είναι εργατικό δικαίωμα».

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια μετατράπηκε σε πλατύ κάλεσμα των σωματείων και των Ομοσπονδιών για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη και στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες όλων των επόμενων ημερών.
Σημειώνεται ότι ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό από τη συγκέντρωση και την παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας εδώ