Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αθήνα,  24 - 7 -2018

Προς:  ΠΟΕ-ΥΠΠΟ
Κοιν:    1. κ. Γιάννη Παπαγεωργόπουλο, Πρόεδρο Ε.Ε. ΠΟΕ-ΥΠΠΟ
           2. ΑΔΕΔΥ
           3. ΠΟΕΙΔΔ

 

 

 
ΘΕΜΑ: Εξελίξεις σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, το ζήτημα της λειτουργίας της επιτροπής αναθεώρησης του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών δεν προοιωνίζεται θετικό για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ, έπειτα από τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών την 16η Ιουλίου, δεν αποκλείονται περικοπές του επιδόματος ενώ η επέκτασή του σε όλους τους εργαζόμενους, χώρους, κλάδους ή ειδικότητες, που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες και το δικαιούνται, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους, είναι στον αέρα. Όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις που είχαμε αποσπάσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κατά τις αντίστοιχες συναντήσεις του Σωματείου μας με το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού την περίοδο Οκτωβρίου  2017 – Ιανουαρίου 2018.

Η μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το σύνολο των ΙΔΟΧ του ΥΠ.ΠΟ.Α και των μελών του Σωματείου μας. Ο αγώνας μας για την καταβολή του είναι συνεχής και ακατάπαυστος. Με τη συμμετοχή μας στις στάσεις εργασίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το αίτημά μας και να το συνδυάσουμε με τον συνολικό αγώνα της μη περικοπής αλλά αντίθετα επέκτασης της καταβολής του επιδόματος.

Θεωρούμε ότι οφείλουμε να εντείνουμε τις πιέσεις στην πολιτική ηγεσία των ΥΠ.ΠΟ.Α και ΥΠ.ΟΙΚ, ώστε να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τις εργασίες της επιτροπής που έχει συσταθεί και να λάβουν υπόψη την άποψη των εκπροσώπων των εργαζομένων. Χρειάζεται συντονισμός του αγώνα και οργανωμένες κινητοποιήσεις με μαζικούς όρους. Να γίνει κτήμα των ίδιων των εργαζομένων ο αγώνας για τη μη περικοπή και διεύρυνση του ανθυγιεινού επιδόματος. Σε αυτή την προοπτική, κινητοποιήσεις χωρίς τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και χωρίς την απαραίτητη οργάνωση και μαζική απεύθυνση θεωρούμε πως δε συμβάλλουν στον κοινό μας στόχο.

Σας απευθύνουμε πρόσκληση συντονισμού των δυνάμεών μας, ώστε να οργανώσουμε από κοινού με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, την αντίσταση στις κυβερνητικές επιθέσεις.

Εν αναμονή της απάντησής σας,
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία Κουμτζή