Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αθήνα,  27 - 6 -2018

 

Η Διοίκηση της ΟΣΥ με απόφαση που δημοσίευσε την Τετάρτη 13/6 μετακινεί το συνδικαλιστή Α. Κασιμέρη από τα λεωφορεία, όπου εργάζεται εδώ και 24 χρόνια, στα τρόλεϊ (και μάλιστα στο πιο απομακρυσμένο αμαξοστάσιο της Αττικής, στον Κόκκινο Μύλο!) και σε θέση που δε σχετίζεται με την ειδικότητά του.

Η απόφαση αυτή είναι εκδικητική, έχει ως στόχο την απομόνωση του Α. Κασιμέρη από τους εργαζόμενους του κλάδου του, από το σωματείο στο οποίο δραστηριοποιείται και στο οποίο ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ επί 12 χρόνια!

Είναι προφανές ότι η συνδικαλιστική δράση του Α. Κασιμέρη έχει ενοχλήσει τη Διοίκηση της ΟΣΥ και την κυβέρνηση, γιατί ο συνάδελφος βρισκόταν μπροστά σε κάθε μάχη του κλάδου:  Για να μην κλείσει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού, στον αγώνα των καθαριστριών της ΟΣΥ και της αποκάλυψης της μαφίας των εργολάβων, με καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, τις εκρήξεις κινητήρων λεωφορείων κ.λπ.

Αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη, που ενεργοποιήθηκε τώρα που ο συνάδελφος δεν επανεκλέχθηκε στο ΔΣ του Συνδικάτου της ΕΘΕΛ στις πρόσφατες εκλογές. Αυτή η δίωξη είναι ένα ακόμη βήμα για να προχωρήσουν άμεσα στο ξεπούλημα του αμαξοστασίου του Ελληνικού στο Λάτση.

Καταδικάζουμε τη συνδικαλιστική δίωξη του Α. Κασιμέρη και απαιτούμε την άμεση επαναφορά του στο χώρο των λεωφορείων της ΟΣΥ και σε θέση που αντιστοιχεί στην ειδικότητά του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία Κουμτζή