Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 «ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΟΙ»

Παράταξη του
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.

 

Προχωράμε πέρα από τις σκοπιμότητες:
Συσπειρωμένοι στο Σωματείο,
δυναμώνουμε τον αγώνα με μαζική συμμετοχή στη Συνέλευση
και στην πορεία για μόνιμη και σταθερή εργασία την Παρασκευή 11/5!

4/5/2018

Η προεκλογική εκστρατεία της ΔΑΣ ξεκίνησε με υποβολή ένστασης επί της εκλογικής διαδικασίας, καταγγελίες και συκοφαντίες μελών της ΔΑΣ εναντίον της παράταξής μας. Επικαλούνται παρατυπίες σχετικά με τα οριζόμενα στο καταστατικό. Η προσχηματικότητα όμως των καταγγελιών τους φαίνεται από το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν καν βάσει ποιου άρθρου του καταστατικού κάνουν ένσταση. Η, κατά τη γνώμη μας, υπαγορευμένη ένστασή τους δεν αφορά το άρθρο 22, όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους, αλλά το άρθρο 21 παρ. (στ), ένα ήσσονος σημασίας θέμα (την έγκαιρη αποστολή του μητρώου μελών στην ΚΕΦΕ), καθώς, από τη μία η ΚΕΦΕ δεν είχε συνεδριάσει για αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας μέχρι την ημέρα υποβολής της ένστασης, ενώ, από την άλλη, η μη υποβολή του καταλόγου δε δημιουργεί ζητήματα αδιαφάνειας, αφού με βάση το καταστατικό τα μέλη μπορούν να τακτοποιούνται οικονομικά μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Άλλωστε τα αντικειμενικά αυτά προβλήματα πρώτοι εμείς τα επισημάναμε στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε μετά την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και ομόφωνα αποφασίσαμε λύση.

Από τη μεριά μας αναλάβαμε την ευθύνη της παράλειψης και προτείναμε ως διέξοδο για τη συνέχιση των εκλογών να γίνει η αποστολή του Μητρώου στην ΚΕΦΕ με την εικόνα που είχε αυτό στις 2 Απρίλη, όπως θα ήταν δηλαδή αν είχε αποσταλεί εμπρόθεσμα. Η ΔΑΣ όμως απέρριψε την πρόταση και ζήτησε την ακύρωση όλης της διαδικασίας, τη μη αναγνώριση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της 30ής Μάρτη και την επανάληψή της.

Ο πραγματικός σχεδιασμός τους είναι η με κάθε τρόπο αναβολή των εκλογών, κόντρα στην ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, υπονομεύοντας δικτατορικά το ανώτατο όργανο του Σωματείου, μη λογαριάζοντας τους συναδέλφους, με άγνωστη στόχευση που μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί στα κομματικά όργανα στα οποία αναφέρονται. Μια εύλογη υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε, είναι ότι με την αναβολή των εκλογών προσπαθούν να πετάξουν εκτός εκλογικής διαδικασίας δύο μεγάλα κομμάτια εργαζομένων που (λόγω ανεργίας) θα κινδυνεύσουν να χάσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι: τους καθαριστές και φύλακες που απολύθηκαν το Δεκέμβρη του 2017 και τους συναδέλφους του ΤΑΠ που απολύθηκαν το Φλεβάρη, εργαζόμενους που έδωσαν μεγάλες μάχες κόντρα στην εργοδοσία για τα δεδουλευμένα και τη δουλειά τους. Μπροστά στην επιδίωξή τους για την, με κάθε κόστος, κατάκτηση της πλειοψηφίας, δε διστάζουν να διαγράψουν από τους καταλόγους ντουζίνες αγωνιστές συναδέλφους.

Για να πετύχουν το σκοπό τους επιχειρούν να διαλύσουν τη δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου και να διασύρουν τους συναδέλφους της παράταξής μας, τους οποίους θεωρούν ταξικούς εχθρούς. Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ζήτησαν αρχικά να πάρει απόφαση για την ένστασή τους το ΔΣ, μην αναγνωρίζοντας έτσι την αποκλειστική αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ για τα θέματα των εκλογών, υποτιμώντας τους εκλεγμένους στην ΚΕΦΕ συναδέλφους, ενώ άνοιξαν και ζήτημα νομιμότητας της ίδιας της εκλογής της ΚΕΦΕ. Εκτόξευσαν απίστευτες προσβολές και συκοφαντίες εναντίον των «Εκτάκτων» για νοθεία των καταλόγων μελών, διασπάθιση του ταμείου, επιλεξιμότητα στις ενημερώσεις στα μέλη και αδράνεια, όταν ακόμα και οι ίδιοι γνωρίζουν καλά πως ισχύουν τα ακριβώς αντίθετα. Χωρίς ντροπή δήλωσαν ότι διαπράχθηκε νοθεία στις προηγούμενες εκλογές. Ιδιαίτερο πρόβλημα φαίνεται πως έχουν με το Τοπικό Τμήμα Β.Α. Αιγαίου, καθώς, όπως δήλωσε μέλος της ΔΑΣ, «Δε θα την πατήσουμε όπως τις προηγούμενες εκλογές. Έτσι κέρδισε ο Ζερβός το Σωματείο, από τις ψήφους της Λέσβου που ήρθαν ταχυδρομικά».

Αμφισβήτησαν τα πορίσματα της Ελεγκτικής Επιτροπής, τις συνεδριάσεις της οποίας σαμποτάρουν συνειδητά. Αμφισβητούν τη συμμετοχή των συναδέλφων στις Συνελεύσεις αλλά και στις δράσεις του Σωματείου, απαξιώνοντας τη δημοκρατική λειτουργία και το σύνολο των συναδέλφων που έχουν συσπειρωθεί στο Σωματείο και δίνουν καθημερινούς αγώνες στο χώρο δουλειάς. Εκφοβίζουν απειλώντας να τινάξουν στον αέρα τις εκλογές με «υποβολές ενστάσεων επί ενστάσεων μέχρι και την ημέρα των εκλογών». Ζητούν προκαταβολικά αντικαταστατικές διευκολύνσεις συνδρομών και το κλείσιμο των καταλόγων την 12η Μάη, όταν το καταστατικό προβλέπει ότι η οικονομική τακτοποίηση των μελών γίνεται μέχρι και την ημέρα των εκλογών (άρθρο 25, παρ. β).

Η παράταξή μας ποτέ δε χρησιμοποίησε την αβάντα της πλειοψηφίας, αλλά πάντοτε επιζητούσε τη γνώμη της ΔΑΣ για τα θέματα και επιδίωκε ομόφωνες αποφάσεις. Αποφάσεις που δημοσιεύονταν πάντα άμεσα και ανοιχτά σε όλα τα μέλη από τα μέσα επικοινωνίας του Σωματείου, όπως και κάθε έκθεση ή πρακτικό. Εκμεταλλεύονται την ενωτική, δημοκρατική και μετωπική μας λειτουργία για να μας πετάξουν λάσπη. Η διχαστική και καιροσκοπική τακτική τους ενεργεί διαλυτικά και αποσυσπειρωτικά σε μια κρίσιμη περίοδο έντασης των προβλημάτων αλλά και της ταξικής πάλης, λειτουργώντας αντικειμενικά υπέρ της εργοδοσίας.

Σε αυτό το δρόμο δε θα τους ακολουθήσουμε!

Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη συνέχεια της δράσης του Σωματείου μας. Πέρα από τους τακτικισμούς της ΔΑΣ το πραγματικό ερώτημα που οφείλει να απαντήσει η Γενική Συνέλευση είναι τι Σωματείο θέλουμε:

-    Σωματείο των συλλογικών αποφάσεων, ανεξάρτητο από κομματικές εξαρτήσεις, που θα στηρίζει τις αποφάσεις και πρωτοβουλίες των συναδέλφων ή Σωματείο των επιβαλλόμενων στα μέλη αποφάσεων του Περισσού;

-    Ενωτικό με όλα τα κομμάτια της εργατικής τάξης που παλεύουν, που επιδιώκει συντονισμούς δράσης, ανοιχτό στα μέλη και τους κοινωνικούς αγώνες ή περιστρεφόμενο γύρω από το εαυτό του και παρακολούθημα του ΠΑΜΕ;

-    Πρωτοβουλίας και δράσης για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων ή άκαρπης καταγγελιολογίας;

-    Με ανυποχώρητη δράση απέναντι στον ιμπεριαλισμό, το ναζισμό, το ρατσισμό και το σεξισμό από όπου κι αν προέρχονται ή άνευρο και αμήχανο απέναντι στη φασιστική απειλή και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της εγχώριας αστικής τάξης;

-    Δημοκρατικό και συνθετικό στη λειτουργία του ή σωματείο της επιβολής της πλειοψηφίας;

Την 11η Μάη προκηρύχθηκε στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ με πλαίσιο «Την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στο Δημόσιο, τη μετατροπή όλων των θέσεων που καλύπτουν “πάγιες και διαρκείς ανάγκες” σε μόνιμες, την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» και πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1:00 μ.μ.. Η εξέλιξη αυτή ήρθε και μέσω των πρωτοβουλιών της παράταξής μας και του Σωματείου μας για συντονισμό και πίεση στα συνδικάτα των μονίμων για στήριξη του αγώνα μας, ύστερα και από τη δυναμική παρέμβαση του Σωματείου στη σχετική σύσκεψη που κάλεσε η ΑΔΕΔΥ, παρέμβαση που στηρίχθηκε αποκλειστικά από την παράταξή μας. Αυτή την κινητοποίηση δε θα τη χαρίσουμε σε κανένα, θα συμμετάσχουμε μαζικά στο τέλος της συνέλευσής μας. Η ΔΑΣ, με αφορμή την κινητοποίηση, ζήτησε νέα αναβολή της συνέλευσης, βρίσκοντας νέα ευκαιρία να παραπέμψει τις εκλογές στις καλένδες. Απορρίψαμε την πρότασή της και προτείνουμε να κρατηθεί ομαλή διαδικασία στη συνέλευσή μας, ώστε στις 12:00 να συγκροτηθούμε και να πορευτούμε οργανωμένα στη διαδήλωση στα Προπύλαια, μαζί με τους συμβασιούχους και μόνιμους συναδέλφους μας ολόκληρου του Δημόσιου τομέα. Όποιος ενδεχομένως επιχειρήσει να τορπιλίσει τη διαδικασία και τον προγραμματισμό, θα φέρει ακέραιη την ευθύνη.

Στην κρίσιμη αυτή καμπή της κλιμάκωσης του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία σάς καλούμε να αποφασίσετε με τη μαζική συμμετοχή σας. Από τη μεριά μας, προτείνουμε ξεκάθαρα στη Γενική Συνέλευση της 11ης Μάη τα παρακάτω:

1. Σεβασμός στις αποφάσεις των Συνελεύσεων: Η ημερομηνία των εκλογών να παραμείνει η 1η Ιούνη.

2. Εξασφάλιση της συμμετοχής όλων των αγωνιστών συναδέλφων στις εκλογές.

3. Οικονομική τακτοποίηση των μελών μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

4. Συμμετοχή του Σωματείου στην πορεία την ίδια μέρα 11/5, ώρα 1:00 μ.μ., στα Προπύλαια, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

 

Όλες και όλοι στη Γενική Συνέλευση στις 11 Μάη

για να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία και την αγωνιστική ταξική κατεύθυνση του Σωματείου μας.

 

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την 11η Μάη.