Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Aιμοδοσία
 13 & 14 Δεκεμβρίου 2018

Αμφιθέατρο Υπ.Πο.Α
Μπουμπουλίνας 20
9 π.μ.Σχετικά με την άδεια αιμοδοσίας

 

Συνάδελφοι,

Tην Πέμπτη 13/12 και την Παρασκευή 14/12 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α (Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα), την οποία διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού κλάδων ΔΕ, με ώρα έναρξης 9:00 π.μ. Οι αιμοδότες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Δελτίο Ταυτότητας. Η άδεια χορηγείται στους αιμοδότες για την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και επιπλέον τρεις μέρες ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας του αιμοδότη. Συμπληρώνουμε πως ο κωδικός της τράπεζας αίματος του ΥΠ.ΠΟ.Α είναι 11734 και έτσι οι συνάδελφοι που βρίσκονται μακριά από την Αθήνα, μπορούν να δώσουν αίμα την ημέρα της αιμοδοσίας, σε τοπικό νοσοκομείο για την τράπεζα του ΥΠ.ΠΟ.Α, να στείλουν τη βεβαίωση στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στην υπηρεσία τους και είναι απολύτως καλυμμένοι.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 21/11 απεστάλη έγγραφο του κ. Νικόλαου Λένου, προϊσταμένου της Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΥΠ.ΠΟ.Α., το οποίο προβλέπει πως η άδεια αιμοδοσίας θα δίνεται σε όλους τους εργαζόμενους του ΥΠ.ΠΟ.Α. (μόνιμους, ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ), χωρίς διάκριση με βάση τη σχέση εργασίας, σύμφωνα με το από 4/9/2018 έγγραφο της Υπουργού, που διαβάστηκε στη Γενική Συνέλευση.

Η διοίκηση του Σωματείου αντέδρασε από την πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε η απόπειρα περικοπής της άδειας από το ΥΠ.ΠΟ.Α. και ανέλαβε δράση, όπως κάνει καθημερινά και για όλες τις διεκδικήσεις μας και τα προβλήματα που ανακύπτουν.  Η άμεση κινητοποίηση του Σωματείου κατάφερε να αποτρέψει την προσπάθεια της εργοδοσίας να περικόψει την άδεια αιμοδοσίας των ΙΔΟΧ του ΥΠ.ΠΟ.Α. και να προσθέσει μία ακόμα διάκριση εις βάρος των συμβασιούχων εργαζομένων. Η νίκη των εργαζομένων αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της οργανωτικής ετοιμότητας και την ανάγκη για δυναμική συλλογική οργάνωση!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν, για ίσα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, για μόνιμη και σταθερή εργασία!

Σας καλούμε να οργανωθείτε στους χώρους δουλειάς και να συμμετέχετε μαζικά και ενωτικά στις δράσεις του Σωματείου!

Εκ μέρους του ΔΣ

Μιχαήλ Ζερβός,
Πρόεδρος ΔΣ ΠΣΕΠ-ΥΠΠΟΧρήσιμοι Σύνδεσμοι