Όχι στις απολύσεις των συναδέλφων αρχαιολόγων της ΔΔΕΑΜ

Συγκέντρωση: Tετάρτη 12/12, 13:00 στο ΥΠ.ΠΟ.Α

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ καταγγέλλει τις μαζικές απολύσεις αρχαιολόγων στην ψηφιοποίηση κινητών μνημείων της ΔΔΕΑΜ και καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12/12 και ώρα 13.00 μ.μ. στο κεντρικό κτήριο του ΥΠ.ΠΟ.Α. (Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα), που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

Το ΥΠΠΟΑ, με μία κίνηση, απολύει περίπου το 30% των συμβασιούχων αρχαιολόγων που εργάζονται απευθείας στις υπηρεσίες του υπουργείου με το καθεστώς της αυτεπιστασίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας για να παραμείνoυν στη δουλειά τους και διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία, κόντρα στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική των απολύσεων και της εργασιακής ομηρίας. Η εργασία είναι δικαίωμα, όχι παραχώρηση!

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α.:

Καμία απόλυση συναδέλφου στην ψηφιοποίηση!

Έξω οι εργολάβοι από τον Πολιτισμό!

Άμεσα μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠ.ΠΟ.Α για να αντιμετωπιστεί το γιγαντωμένο πρόβλημα της υποστελέχωσής του, για να διασφαλιστεί η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία Κoυμτζή