Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

 

 ΝΙΚΗ στον Αγώνα των ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

  Ξεκινάνε νέα απεργία στις 7 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι στην Cosco (στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ) με το σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Στην απεργία που έκαναν το καλοκαίρι κατάφεραν να κερδίσουν την ένταξή τους   στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

  Δύο μήνες τώρα, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η εργοδοσία δε θέλει να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση. Έκαναν πίσω στα λόγια, μονάχα  για να κερδίσουν χρόνο και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν μια νέα απεργία. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, ακόμη και με τραμπουκισμούς, και να τους διασπάσουν με τη δημιουργία «νέου» φιλοεργοδοτικού σωματείου.  

  Η απεργία που ξεκινάει στις 7 Σεπτέμβρη από τους Λιμενεργάτες Cosco, ξαναπιάνει το αγωνιστικό νήμα από την απεργία του Ιούνη και  δείχνει το δρόμο για όλους τους εργαζόμενους. Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα έρθουν «καλύτερες ημέρες» για όλους μας αν αφήσουμε τους «επενδυτές» να φέρουν την ανάπτυξη, γίνεται θρύψαλα από τον αγώνα των λιμενεργατών. Όλοι οι εργαζόμενοι όμως ξέρουμε ότι η μοναδική έξοδος από τα μνημόνια μπορεί να γίνει από τους δικούς μας αγώνες.

  Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά για να κερδίσουν τα δίκαια αιτήματά τους και δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο για να νικήσουν!


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία ΚουμτζήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι