Aθήνα, 6/7/2018

Στήριξη προσπάθειας ΣΕΚΑ
για υπογραφή ΣΣΕ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους συναδέλφους έκτακτους αρχαιολόγους και το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων, καθώς και στη συλλογική προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες, επαναδιαπραγμάτευσης της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης των εκτάκτων αρχαιολόγων προς όφελος των συναδέλφων.

Αποδοκιμάζουμε τη στάση του ΣΑΤΕ, ο οποίος έχει επιλέξει να μην προσέρχεται σε συζητήσεις για τη ΣΣΕ και παρά το γεγονός ότι ήδη από το Δεκέμβριο του 2017 (και σε ό,τι αφορά στα τελευταία χρόνια) έχει προσκληθεί πολλές φορές επισήμως από τον ΣΕΚΑ.

Θεωρούμε ότι η προσπάθεια του ΣΕΚΑ είναι δίκαιη και υπηρετεί το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Πιστεύουμε, τέλος, ότι, υπερασπιζόμενοι και κατακτώντας τα συλλογικά δικαιώματά μας, εκ των πραγμάτων διαμορφώνουμε καλύτερες συνθήκες για τις κοινές διεκδικήσεις μας, απέναντι στα κοινά εργασιακά και κοινωνικά προβλήματά μας. Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στο στόχο της αξιοπρεπούς εργασίας, με μόνιμη και σταθερή σχέση, χωρίς διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζομένων με βάση τη σχέση εργασίας, και στην εξίσωση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους έκτακτους αρχαιολόγους και τον ΣΕΚΑ για τη διεκδίκηση ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία Κουμτζή