Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη 25/4/2018

11:30
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
και πορεία στο Σύνταγμα και το Υπουργείο Οικονομικών
 

Η Τετάρτη 25 Απρίλη εξελίσσεται σε μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση για μόνιμες προσλήψεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Όλες οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία της Υγείας προχωράνε σε 24ωρη απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ στην Α ΥΠΕ, με αίτημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, μαζικές προσλήψεις. Μαζί στο δρόμο και οι εκπαιδευτικοί, με πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων συλλόγων και των συντονιστικών των αναπληρωτών.

Στις 25 Απρίλη στον δρόμο θα βρεθούν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Η κυβέρνηση προχωράει στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη και την ιδιωτικοποίηση του 17% ΔΕΗ αμέσως μετά και επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλα τα κοινωνικά αγαθά, βγάζοντας στο σφυρί, το ρεύμα, το νερό, τις μεταφορές και οτιδήποτε έχει απομείνει στον έλεγχο του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπόσχεται ότι τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και όλοι θα ζήσουμε καλύτερα. Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζεται η λιτότητα και οι περικοπές, κλιμακώνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, παραμένουν παγωμένες οι προσλήψεις, απολύονται οι συμβασιούχοι και ανακυκλώνεται η ανεργία. Η «ανάπτυξή» τους είναι με τσακισμένους μισθούς, με απολύσεις και ανεργία, με χτύπημα των συνδικάτων. Είναι «ανάπτυξη» για τα αφεντικά και θυσίες για πολλά ακόμη χρόνια για τους εργάτες. Την ίδια ώρα στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, διεκδικώντας ανταλλάγματα και κέρδη, οξύνοντας τη σύγκρουση με τους καπιταλιστές της Τουρκίας, θυσιάζοντας δισ. ευρώ για νέους εξοπλισμούς και όχι για τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Γι' αυτό στις 25 Απρίλη βγαίνουμε όλοι στους δρόμους. Για να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Για να συντονιστούμε με τους συμβασιούχους συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία, το Υπ. Υγείας, στην Εκπαίδευση και στους φορείς των Υπουργείων. Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καμία απόλυση συμβασιούχου.

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ΙΔΟΧ, τοποθέτηση των συναδέλφων με ένδικα μέσα, καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους ΙΔΟΧ του ΥΠ.ΠΟ.Α που το δικαιούνται.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Την Τετάρτη απεργούμε μαζικά, συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές σε όλους τους χώρους δουλειάς, κλείνουμε εργοτάξια και υπηρεσίες. Να αποδείξουμε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α ότι χωρίς συμβασιούχους δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία υπηρεσία.

Όλοι στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 11:30. Να ενωθούμε με τους συναδέλφους υγειονομικούς και να βαδίσουμε μαζί στο Σύνταγμα και το Υπουργείο Οικονομικών. Να απαιτήσουμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ. να μας δώσει απαντήσεις για τις προσλήψεις και τη μη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος. Να διαδηλώσουμε μαζί με τους συναδέλφους αναπληρωτές και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!Χρήσιμοι Σύνδεσμοι